Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...nesmysl...sklízej dle toho či onoho modelu...já mám venku skanky který ještě nezačali kvést...a oproti tomu normal ganju sem pokosil na konci srpna...
...jinak není úplně snadné trefit ten správný čas...pokud najdeš semínko mělo by být úplně zralé...ty choupky na palicích minimálně z 50% uschlé (zrzavý),pokud máš čas holku sledovat tak to vychytáš je to na ní poznat kdy ten svůj cyklus zalomí - jinak se jí ty palice pořád vizuálně zlepšujou - víc krystalů i objem - nechat ještě v zemi...a pak s ohledem na počasí...pokud bude furt pršet tak je to na ... kytí stagnujou a můžou začít plesnivět...takže pozor i na tuto nepříjemnost...hůůů zdar
...jinak mám tu zkušenost (outdoor) že když je tam necháš moc dlouho začnou ztrácet na síle (při kouření) a navíc se ti zvyšuje možnost plísní...zase na druhou stranu to nechce "podtrhnout" kytka má pak hroznou štípavou chlorofilovou chuť a samozřejmě slabší účinky...
na sklízení jsou nejvhodnější dny když měsíc D orůstá až do ůplňku(tento týden byly na sklizeň nejvhodnější ůterý a středa-dny "země a kořene" po dnech "ohně a plodu".
na další týden jsem se zatím nedíval přesně protože to někdy vůbec nestíhám(je tam toho moc v tom lunárním kalendáři)
kytky je potřeba sklízet podle celkové doby qětu každého druhu- 6-12 týdnů od zkrácení světelné periody a přechodu na qět.
konopí je jednoletá rostlina takže po ůplném dokončení qětu by měla skončit i období jejího života a měla by uschnout protože i světla ubývá(dostatek světla je právě důležitý přes den a teplota se snižuje a v noci se procesy skoro zastavují při extrémně nížších teplotách
tak to tady u nás trvá trochu dýl a pomalejc.zvlášťskunky.
ty dny jednotlivých elementů se střídají pravidelně každý týden po dvou nebo po třech dnech,takže se to vyplatí sledovat když z těchto darů chcete vytáhnout něco zajímavýho navíc
doqetlým paldám se většinou zakončuje vrcholková špička až jako poslední s bílími pestíky a to už většinou dokončuje svoji transforamci i olej na listech
preventivně proti plísni stříkat řepíkovým olejem(Biool v zahradnictví asi za 70,-)na to jsou taky vhodný dny ale to sem připíšu jindy
!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
herbsman de la vega phmh45@centrum.cz
mel bych jeste dalsi dotaz,nekdo tvrdi ,ze kdyz listy napodzim zhnednou jsou pak uz nanic a nedo zase rika ze je to jedno,tak ja nevim,kazdopadne na tech par listech uz asi nesejde