Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Je v poradku v prostoru 50 krat 100 cm krat 120 cm na vysku 8 zarivek nahore a 2 plus 2 po stranach v teto kombinaci: celkem 12 ks. a sice 5 ks. TL-D 830 18W/warm white/; 5 ks. TL-D 840 18W/cool white/; 2 ks. TL-D 965 18W/cool daylight???
Jedna se o zarivky Osram (60cm) a u kytek o vegetativni fazi (5 tyden)
Jestli to neni v poradku, potom jakou kombinaci zarivek bych mel uprednostnit???
Hugila: máš recht, světelný výkon zhruba 16000 lm odpovídá 150W vysokotlaké výbojce, ale příkon proudu (i s tlumivkami kolem 300W) je někde docela jinde...
Vsem kteri mne odpovedeli mockrat dik, ale sorry, koukam, ze nestiham jit s dobou. Cestina, jako kazdy jiny jazyk, je reci, ktera se vyviji a ja ten vyvoj sakra zaspal. Tedy prosim o vysvetleni, co jsou to a) metla??
b) matka??
/Snad me neznalosti omluvi, ze uz delsi dobu ziju v cizine/
Pokud jde o ty zarivky, tak ty tam chci nechat (jednak to uz vsechno stalo nejake penize a hlavne s tou vybojkou to nejen kvuli teplu nejde)
Co bych jeste potreboval vedet je nasledujici:
1) Kdyz uz ty zarivky - tak jaka kombinace ve vegatativni fazi??
2) Jaka kombinace ve kvetni fazi??
A posledni, pro me velmi dulezita otazka, kdy mam prestoupit na rezim 12 hod./12 hod.. Jak musi byt ta kytka vysoka??
Jedna se o S.A.G.E., ktere maji vyrust na 120-140 cm a flowering time maji 77 dni???
Romandl
No vidim, ze si toho budu muset jeste hodne prostudovat. Diky za tipy.
Myslis ze by bylo rozumne, myslim potom v kvetni fazi, vymenit ty zarivky za silnejsi /36W/? Rozhodne si hned zitra poridim tu Mylar-folii. Jinak bych mel misto jeste pro 8 zarivek po stranach....
Tak jsem vas poslechl a objednal jsem si sodikovou vybojku 250W. Pristi tyden bych ji mel dostat. Byla sice malicko drazsi nez jsem cekal (99,95€), ale snad to vsechno dopadne dobre. Potrebuji k zapojeni elektrikare?
Slape ta vybojka na 230V anebo 380V ??
Zatim mne to slape na 6 krat 18W(zarivky fluora) - ty ostatni zatim nezapinam - a ma se to k svetu.
Romandl
Počkaj, za 100 euro to musí byť komplet garnitúra, i.e. výbojka, tlmivka, kondík a objímka, nie? Samotná Tugsram Lucalox 250W u nás (v Bratislave) vyjde do 13 euro (k.rwa, aká kombinácia Alt je na euro? :-))
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
Jo, je to kompletni set. Akorat kabel si k tomu budu muset jeste prikoupit. Nejsem elektrikar, budu se sebou spokojeny, jestli to zprovoznim, ale nekde jsem cetl, ze to musi zapojit elektrikar - tak nevim. Po kouskach, to ani netusim, kde bych to kupoval. Dival jsem se v Nemecku v OBI a tam vubec sodikove vybojky nebyly. Tak jsem si ji objednal na http://www.head-shop.de, tak je to pro me nejjednodussi.
Jsem si vubec nevsiml, ze uz je tu druha strana. Jsme se nejak unavil. Ta horni odpoved patrila Gunmanovi. Jinak je to Komplettset 250W Philips SON-T-PLUS.(Tusim ty jsi mi ji doporucoval). Kdyztak i tato nezazivna adresa: http://www.head-shop.de/cgi-bin/ic/...dSON%2dT%2dPLUS