Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ou úplně jsem zapoměl důležitou informaci... (nenapsal jsem kdy vyšli na světlo denní) takže k příspěvku č. 12 :
foto 1. - 22.3
2. - 4.4
3. - 3.4
4. - 4.4
5. - 28-29.3
Poslední dobou mě všechno sere!!! a tak jsem si řekl že si nenechám ty malý chudákčy umřít před očima no tak jsem je hned šel přesadit do jiný hlíny...
šel jsem na pole a tam jsem se posnažil vyhrabat tu nejlepší hlínu měl jsem jí tak do půlky 25L (asi má 25L ) kýble
potom jsem tam nasypal tak 0,5L písku a 0,5L substrátu pro kaktusy ... jo a všechno jsem odměřoval podle oka tak to není přesný
no ale to není všechno jak jsem to mixoval tak hodím okem po tom substrátu kterej dělá mým květinkám zle no a tam byly napsaný dvě slova který si nepamatuju ale prostě že je lehčí/vzdušnější a že je kyselej... a to mě dost nasralo, kdybych si to přečetl ještě před tím než sem tím začal plnit květníky tak bych se nemusel teďka srát z přesazováním...
No a pár kytičkám jsem ty kořínky přetrhal tak snad to přežijou..
A kdyžtak mi prosím napište jestli je ta mixlá hlína v pohodě nebo jestli je ještě horší než ten substrát..
no a teď fotečky...
Takže:
1. NN no a ten nejmenší mi vylezl včera
2. S1 snad to rozdejchá protože tomu jsem ty kořínky přetrhal docela dost
no tak já už nevím... teď jak jsem jim dal novou hlínu tak jsem to totálně posral ta hlína je strašně těžká, takže květinkám se to asi moc líbit nebude ... Ale je tu naděje kámoš teďka snad bude kupovat rašelinu/substrát (nevím co to je ) pod muškáty a prej že je to pro kytky luxus.. tak mi teďka prosím poraďte mám počkat na ten substrát a pak je přesadit do něho nebo udělat lepší hlínu (už možná vím jak) a přesadit je hned nebo se na přesazování úplně vysrat??? protože já se bojím že by to květinky nemuseli rozdejchat a to bych nechtěl...
No tak pro začátek děkuji za rady
no a teď další věc.. příjdu domů jdu hned ke květinkám a zkouším prstem jak je hlína tvrdá a pak jsem vyzkoušel ( u NYCD) promačkat ten květník a zjistil jsem že ta hlína je strašně tvrdá a těžká nevím k čemu bych to přirovnal.. plastelína když jí rozbalíte úplně novou a začnete jí mačkat tak asi tak no ... takže nevím počkám do pátku (to bude ten substrát) zatím se budu dívat co kdo ještě napíše..
ricosto25: a máš tu hlínu taky takovou těžkou/tvrdou?? protože já se bojím aby se tam ty kořínky neudusily nebo nezozmačkaly..
No a ještě jedna věc no vlastně dvě
takže jak jsem se podíval na ty květinky tak se kouknu na AH3 a vidím že je nějaká divná no tak hned fotím a přitom si říkám že je to asi nějakej mutant no není jen jí rostou lístečky no však uvidíte sami a ještě chudáček S1 a jeho usychající lístečky... takže 1-2 AH3
a 3-5 S1
No , tahle hlína nakopaná někde na poli je na prd , to zaleješ a je z toho bahno , pak to vyschne a je z toho beton , http://grower.cz/pestovani/navody/...traty/8.html#54 , chce to tam přidat nějakej perlit + kokos + písek aby to bylo trochu vzdušný , až bych si to namíchal tak bych je přesadil , opatrně vyndat odrolit přebytečnou hlínu a šoupnout do novýho , omačkaváním takhle maleho květníku docílíš akorát to že trvdá hlína prdne vejpůl a s ní i kořen a je po kytce , to nedělej ani píchat do hlíny ....
Jo AH3 může pro začatek plodit jednolisty , ale jestli se rozjede mohlo by to bejt gut , je to jediny semínko co sem kdy našel a palici AH3 , žadny jiny U toho S1 na 4fotce to ustřihni ten uz to má zasebou , narostou jiny , čau Hlava
no nevim, ja mam docela kvalitní hlínu na zahradě, je těžka ne moc tvrda hodíl jsem tam perlit dřevěny popel ale ta tvoje nevipada slibně zkoušel jsi ph ? to maš za oknem ?
Hlava - Díky za poučení a za radu a chci se tě zeptat, myslíš že by byl ideální ten substrát pro muškáty?? prej je dost sladkej.. no jestli ani ten se nebude hodit tak mi říkal kámoš že jeho máma říkala že když ten kyselej substrát smíchám s tou hlínou co jsem teď udělal tak že by to mělo bejt v pohodě že se navzájem doplní živiny co jsou v té hlíně a v tom sub. a že by to nemuselo bejt tak kyselý.. tak nevím no ještě se uvidí, hlavně jak poradíš
ricosto25 - no přez noc a když je tak hnusně tak jo, ale jinak jsou venku na terase
a na to pH prdím stejně je budu muset asi zase přesadit
no, kotě je ještě moc malý na rady, ale spíš tak citem by nechalo narůst nějaký to patro, prostě jak rostlinky zesílí (jak koukám na fotky, jsou to ještě malý holky)...pokud jsi nedávno kořínky poškodil, tak je dobrý je nechat dostatečně zregenerovat.
Pročti potom vlákna o přípravě substrátu (provzdušnit), jak radí Hlava
Možná nejni na škodu nejdřív čísti než hnedky saditi, ale chybama se člověk učí, i kotě se učí
No rozhodl jsem se teda že nechám narůst nějaký to patro a pak je přesadím.. kéž by to stihly tak do pátku abych nemusel skladovat hlínu ale bohužel si budu muset počkat nejspíš tak týden dva