Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od dripER pokud ti klesá pH, tak problém bude někde jinde. pH roztoku raději zvýšuj přilitím čisté neupravené vody, obvyklé má okolo 6,8-7. Většinou u hydrosystemu je potřeba snižovat pH, tak nevím co tam řešíš ty. A pokud nejdříve snižješ pH a pak tam nasledně přidáváš up pH, tak se ti tam tvoří soli.
Ano, to jsem udělal (dolití vody - příspěvek č.14). Možná jsem zbytečně zpanikařil a dal na radu s tím pH UP. Já myslím, že problém bude ve velikosti nádrže (jen 20l). Zatím se po zásahu pH drží na 6, tak uvidím co dál...
Zdárek, asi tě Hanzy zklamu,ale hned ti musím dvě věci vyčíst. Když se koukneš na NL stránky že v NFT se jede PH pod 5,5 ale nejčastěji 5,2. Druhá věc nemůžeš dávat plnou porci hnojek podle návodu pokud nepoužíváš destylku!!! Vždy si musíš odečíst tvrdost vody a tím pádem tak 30%hnojek ušetříš. Nehledě na to že právě přemíra hnojek způsobuje kolísání PH. Když člověk vychytá dávkování podle vody,tak se celé kolo PH drží na 5,2-5,3. A nijak se neupravuje. Jinak toho rosenthala jsem měl v NFT taky vždyť to víš a podle tvých fotek hned vidím jak dostávaj kouř přebytkem N. Ty úzký listy a hubený. Nic moc stím nedělej,jen při dalším míchání dej fakt od 30% míň a uvidíš jak pojedou krásně i PH. Zatim zdárek
Já nemám problém s objektivní kritikou, ale až na to vyšší pH, které je do 6ti (podle kapkového testu stejně nejde určit přesně) žádný zádrhel nevidím. Ten GHE tripack je pro měkkou vodu a při dodržení dávkování jsem jel růst s EC=1,33 a květ EC=1,5. To je podle mě v poho a pochybuju, že výrobci stanovují dávkování pro destilovanou vodu. Proto třeba GHE vyrábí sadu SW/HW soft water/hard water.
A k těm 3x silnějším listům, to už vůbec nechápu.... :-) Tak doufám, že jsem tě moc nenasral, ale takhle to vidím já... :-)
Tak třeba Advanced hydroponics rozhodně dávkování určuje podle použití destylky, nehledě na to že holandani tuhle vodu preferujou. U GHček už asi s klasickou vodou počítají Ohledně těch listů- řekl bych že to mohlo způsobit i to vysoký PH. Protože PH celkem razantně mění charakteristiku kytky. Ale jinak každopádně K+ a palec nahoru za update.Jen tak dál