Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím - zejména zkušenější - prosím o radu s prvním vařením .....
Použil jsem předloňský materiál.... někde jsem se dočetl, že takto starší už se samostatně dekarboxyloval sám.... ?
Průplach isopropylem, přecezeno, odpařena na 1/2 litru - pro čištění přidána SMECTA ... ve filtru zůstala čistá... ? Přidán PG a něco vody - utvořil se hustý olej + mlíko, po kratším varu opět filtr - asi chyba, neb dost oleje zůstalo na papíře ( půjde příště do proplachu )........ zbytek dál ohřev na ověření reakce pro teplotu k dekarboxylaci .... do 100 stupňů pára s zápachem alkoholu ( IPA), do 105 st. eště trochu bublinek ..... při 120 st. už klidná olejová hladina, vůně taková konopná = ukončeno neb se mi zdálo, že už se bude po krajích přepalovat - jednalo se o množství "na dně" nádoby.
DOTÁZ : Je dekarboxylováno, nebo je problem ?
Díky za radu - chystám repete a lépe pro potřebné......
+ První košt..... základní chuť ostrá-pálivá, k tomu zároveň sladká konopná.....výzkum pokračuje.
Tak už mám skoro měsíc za sebou - vzhledem k potřebě fungovat užívám jen jednou denně - večer. Už jsem na 0,5 ml, ale zatím jedu ten řidší zbytek z posledního odparu, s větším podílem PG. I při tomto materiálu, když ho vezmu večer v 8-9 h , cítím ráno tak do 10 h, že bych asi řídit eště neměl. Tedy jsem buď extra vnímavý nebo je ten matroš stále síla. Když vím, že potřebuji druhý den řídit, tak řaději vynachám. Příští týden přejdu na ten původní hustý základ, asi i snížím dávkování. Sice nikdo nepřišel s názorem na tu mou karboxylaci, nicméně z toho že ta síla tu je, tak je to asi proběhlé.
Jinak jsem vysadil dosud braná AD, lék na prostatu a na vysoký tlak....nechybí, uvidím po kontrole. Zdar.
....počas "odležania" sa to samodekarboxyluje, ale zároveň aj degraduje na CBN - čiže sa model stáva viac "spavím"
ako a koľko percent sa takto premení nedokážem odhadnúť a do liečiv vždy karboxylujem. KeĎ už mám strach, že sa mi materiál preleží, tak ho radšej rýchlo nacpem do Alpy, alebo liehu. Tam by sa to už ďalej nemalo degradovať.
Hladal som v celej diskusii ale takýto postup som nenašiel.
Napadlo ma, pripraviť výťažok z konope podobne ako príprava obohateneho oleja varením s vodou v tlakovom hrnci (tzv. obolej).
Ale namiesto oleja by som použil propylénglykol a destilovanú vodu.
Samotný propylénglykol má teplotu varu až 188 °C a dobre sa mieša z vodou.
Čiže následné oddelovanie v rozdelovacej nálevke nie je možné.
Vosky sa odfiltruju a chlorofyl aktívnym uhlím.
Potom jednoduchým odparením vody v ryžovare by som mal získať výťažok v propylénglykole,
Výhoda by bola, že sa nepoužíva rozpúšťadlo.
Teoreticky by to malo fungovať, len ma udivuje, že som takúto prípravu nenašiel nikde na internete.
Má to nejaký háčik?
Je takáto príprava možná?
Původní příspěvek od joyo Hladal som v celej diskusii ale takýto postup som nenašiel.
Napadlo ma, pripraviť výťažok z konope podobne ako príprava obohateneho oleja varením s vodou v tlakovom hrnci (tzv. obolej).
Ale namiesto oleja by som použil propylénglykol a destilovanú vodu.
Samotný propylénglykol má teplotu varu až 188 °C a dobre sa mieša z vodou.
Čiže následné oddelovanie v rozdelovacej nálevke nie je možné.
Vosky sa odfiltruju a chlorofyl aktívnym uhlím.
Potom jednoduchým odparením vody v ryžovare by som mal získať výťažok v propylénglykole,
Výhoda by bola, že sa nepoužíva rozpúšťadlo.
Teoreticky by to malo fungovať, len ma udivuje, že som takúto prípravu nenašiel nikde na internete.
Má to nejaký háčik?
Je takáto príprava možná?
To zní velmi dobře. Jak na to koukám z mnoha stran, nevidím důvod proč by to nemělo takhle fungovat.
Ale rád bych četl i názor dalších k tomuto postupu výroby.
Původní příspěvek od jojoba Tak už mám skoro měsíc za sebou - vzhledem k potřebě fungovat užívám jen jednou denně - večer. Už jsem na 0,5 ml, ale zatím jedu ten řidší zbytek z posledního odparu, s větším podílem PG. I při tomto materiálu, když ho vezmu večer v 8-9 h , cítím ráno tak do 10 h, že bych asi řídit eště neměl. Tedy jsem buď extra vnímavý nebo je ten matroš stále síla. Když vím, že potřebuji druhý den řídit, tak řaději vynachám. Příští týden přejdu na ten původní hustý základ, asi i snížím dávkování. Sice nikdo nepřišel s názorem na tu mou karboxylaci, nicméně z toho že ta síla tu je, tak je to asi proběhlé.
Jinak jsem vysadil dosud braná AD, lék na prostatu a na vysoký tlak....nechybí, uvidím po kontrole. Zdar.
Mladíci si zde na net dali to, že se nedá přímo odpovědět tazateli. Potřebují prachy. Tak jsem přestal tento web sledovat. Byl zde ve fóru nick Pozdrav, který bohužel již není mezi námi. Ten popisoval vše tak jak má být. Také pani Buška vydala knihu Léčivé konopí v praxi. Chtěl jsem Vám na mail poslat své poznámky od Pozdrava a vlastní zkušenosti. Zdravím.
Původní příspěvek od top47
Chtěl jsem Vám na mail poslat své poznámky od Pozdrava a vlastní zkušenosti. Zdravím.
Proc na mail? Proc ne verejne do fora?
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy