Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky pouzivam ten substrat na palmy + hydroponicka zalevka jednou za 10dnu a bio-algeen, ph se mi pohybuje mezi 6,0 a 7,2.
Jsem spokojenej. S tim biohumacem mam spatne zkusenosti, zacaly kytickam hnednout koreny
Moj substrat:
30p Lignocel (to je slisovany kokos)
30p kompost ( tohto moze byt aj viac)
20p piesok
20p perlit
+ asi za hrst Kostnej mucky na 10L(ak sa podari ,,pozicat,, si od suseda)
Vermikult ( to sa u nas zhana tazko, ale kedze v komposte mam miliony dazdoviek da sa)
Keramzit, šrtk, kamene (drenáž)
Vapenec ( nekupujem, ked zozeniem dam, ked nie dam vajecne skrupiny)
cca. 100 - 150 Sk ale je toho asi 50L. To sa da nie?
Tymto si plnim kelimky, kvetinace - pouzivat tuto zmes na policko - by som sa nedoplatil.
Na policko pouzivam vrchnu podu (bez korienkov, chrobakov) z listnateho lesa + piesok, srtk. V okoli mame strasne ilovitu zem takze nic ineho mi nezostava.
Vo vseobecnosti by poda mala byt taka ze ked ju naberes do ruky, stlacis nemala by sa rozpadnut sama, ale jemnym stuchancom do nej. Ked je prilis kypra nedrzi dobre ziviny, ked je ilovita, lepkava brani korenom v raste, nemaju vzduch tym padom mozu hnit.
K tomuto hnojim:
Dokym su v kelimkoch: Krystalon, alebo Liadok amonny s dolomitom (najprv som mu velmi neveril ale je to peckove hnojivo),
Ked su out - rast: uz len bio- zihlava, listy,... rozpustene vo vode + vyluh z kompostovej pody, Kostna mucka
Kvet: Slepacince, Guano, Kostna mucka
Posledne 2 tyzdne: hnojiva od Hesi (Bio), a Bio Nova P-K ( 13p-14p ) aplikovane postrekom na listy (len rano alebo v dnoch v ktorych to stihne tak do pol az hodiny vyschnut)
Nic ine
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
nejvíce se mi osvědčil zahradnický substrát s aktivním humusem na 6 týdnů... (29 kč) a přidáním perlitu (taky pár kaček), je to asi nejlepší a nejlevnější řešení pro začátečníky i pokročilé......
vřele doporučuji jako asi padesát přispěvku přede mnou.....
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
a da se pestit jenom v lignocelu?100% kokosoveho vlakna a ale pisou tam ze to neobsahuje ziviny tak bych je v mini davce doplnil hnovijem? nebo ze bych dal 50% kokosu a 50= subtratu nebude tomu enco chybet?
Pěstit se v tom dá, ale koupil bych ještě perlit. Stojí 25 Kč v obi a má to tu výhodu, že to chrání kytku pred škůdci a provzdušňuje to půdu.Zamíchat tak 10% a je to ok. maj sa
zaklad dobre pudy:1/3Zemina z obchodu,1/3perlitu(muze byt i min)((v horsim pripade pisek)) 1/3wormcasting (suprova vec ma hodne pozitivnich ucinku jak na vlastnosti pudy tak na kytku samotnou). Mozne i dalsi prisady jako hnuj ruzne komposty,zvireci exkrementy apod.
Kvatro:slysel jsem ze by se meli podporovat,nevim sice v jakym zpusobem,ale zkus hledat "kopriva" po slovensky zihlava nebo tak nejak
nestaci len obycajny substrat pre balkonove kvetiny z ph 6-7 este piesok a premiesat z cierno alebo hnedozomow nestaci len to?
pouzivas daake hnojiva uz pri zasadeni semena na rast
o zihlave(kopryva) som uz toho tiez dosst pocul ze vraj obsahuje neake dusicnany uz som to aj skusal treba ju nasekat alebo narezat na mensie kusky mensie ne malicke a to zmiesat z podou a ma dusicnany a rastie lepsie///////dalsi dotaz popripade dajte kopryvu do vody odstat asi tak den a ona trochu toho uvolni a potom nou polejte kolko rastliny ale ten 1sposob je lepsi viac dusicnanou dodate ked scete nieco ku kopryve tak sa spitajte
sacul
ja to mam nedaleko do kosic,newiem ci poznas kosice to je druhe naj.mesto na slovensku taze asi pojdem tam vyskusat ale aj taq dik za vsetko sacule
Cus growers
Dnes som sa vratil z prahy a doniesol som si z tade od firmy PLAGRON
substrat BIO-SUPERMIX ma s tym niekto skusenosti a ako sa miesa podla Vas dobry pomer je to fajna vec lebo je to cisty bio produkt a obsahuje aj prirodne hnojiva a typek mi povedal ze uz to nemusim vobec hnojit....
myslite,ze by se dal na stejny zpusob jako keramzit pouzit pisek? a to k udrzeni vlchkosti.. kdyz to nasypu dolu do kyble? ze se da pouzi drceny cyhle, to vim ale co pisek, neudelas to neco spatne??? dik
Co si myslite o tomhle substratu/hnojivu ???
Konskej hnuj + konsky chcanky promichane s pilinami a slamou vsechno ulezene nekolik let na hromadach tohohle hmm>?
Je to z koniren kde to pouzivaj jako podestylku do staji a pak to vyhazujou an hromady na louce vypada to bytelne covy nato ???
dikes