Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Skús,prosím Ťa potom napísať nejaké postrehy z tej matkárne,či sa moc nevyťahujú a tak.Ja mám 3x18W-4000K a rozmýšľam,že jednu nahradím warmwhite,kvôli vetveniu.Som zvedavý,ako Ti to bude šľapať,držím palce.
No,ja som niekde čítal,že len pod coolwhite sa dosť ťahajú a zase len warmwhite,skoro vôbec nerástli,len sa vetvili.Niekde tu je nejaký thread,kde týpek skúšal dosť veľa žiariviek.Vraj je lepšie mať určitý pomer cool+warm(viac cool).A áno,warmwhite sú lepšie na kvet,ja ich mám teraz tiež.Možno by do matkárne boli najvhodnejšie plnospektrálne 6500K.Predsa len rastlinkám asi nestačí len časť spektra,aby boli zdravé.Aj keď žiarivky nie sú monochromatické,obsahujú skoro celé spektrum,len v iných pomeroch.Však uvidíš.Keď ten thread niekde nájdem,hodím sem link,bolo to dosť zaujímavé.
A ešte:z vlastnej skúsenosti(3x18W cool-3600Lumenov,plocha cca 45x35cm) patrá dosť ďaleko od seba,ale myslel som si,že som to proste zle zastrihával,možno to však bude inak,v každom prípade skúsim kombinovať.
Asi to taky tak vypadá, že se za coolwhite jen tahají, protože teď jsem je nechal týden bez dozoru a kotel se vytáhli tak asi budu muset sehnat nějaké lepší zářivky, Četl jsem tady, že se používají fluorosenční nebo něco takového
to Thcmh:ak máš možnosť,skús kúpiť nejaké tie raptilight,alebo nejaké také,ktoré vyžarujú také fialové svetlo,predávajú sa v akvaristikách.Neviem,či si sledoval thread o Nurturelite,tak z toho mi to tak nejak vyšlo,že by to mohlo byť vhodné na vyvážený rast.Alebo ak nechceš moc investovať,asi by stačilo dokúpiť k tým,čo máš nejakú úsporku,alebo žiarivku 2700K.
Jmenuje se to trebas flora glo takova zarivka a maj ji v akvaristikach (sam jednu mam).Cena okolo 500.Na to ze takova zarivka vydrzi asi tak rok tak to je dost ukrutna cena.Sviti fialovocervene.Asi nejlepsi by bylo poridit nejakej mensi metalhalogenid s dlouhou vydrzi okolo 30000 hodin.Urcite by mel vetsi ucinnost nez zarivkya bylo by to daleko efektivnejsi.
Zde připojuji slíbené foto, posílání řezů poštou v klasické bublinkové obálce Zaslání je klasickou bublinkovou obálkou v které je uvedená obálka na kazetu, v které je namočený molitan, který celou cestu poštovní cestou vydrží vlhký a řezům se nic nestane a doručí se v pořádku
Každý řez označte, aby se poznalo co je co a je to
Thcmh good napad, ale mel bych o ty rizecky trochu strach... Tma, malo kysliku... Ale z toho maj max asi jen shock a zpamatujou se rychle, posilal si to u nekomu? nepochcipalo to?
Já ne, ale byli mi takhle doručeny od "viridise" a to je koumák, dva roky praxe jsou dva roky Bez šoku a jistě Dopoledne pošleš a dopoledne přijde cca 24hod. tmy to zvládnou Je to odzkoušený a můžu jen doporučit
Valí na 100% Už se mi zdařilo 8řezů Blueberry a cca 8řezů bílé vdovy, které jsou zakořeněné Už se chystájí na růst pod sodík Se zářivkama jsem spokojen Foto dodám později
Thcmh-poradne to nafot tu matkarnu/rizkarnu a taky to jak mas daleko zarivky od kytek.Chci to videt.Me se to ze semen pod zarivkama moc tahlo.Jakej typ zarivek pouzivas?