Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vraj potom dorastú Ale máš pravdu,fakt by to bola škoda keď máš len jeden.Ja som ipomoeu zasadil pri altánku,mame som povedal,že bude mať krásne kvety,tak si to skrášlime no a potom už len zoberiem úrodu
To u Vás ipomoeu pestuje viac ľudí?Ja so si to ešte zatiaľ u nikoho nevšimol.Ale asi som sa o to ešte minulú jeseň nezaujímal.Ináč,dnes som pozeral a najväčšia má min. 80cm.Rastie to jak divé a aj to hnojím,na striedačku slepičince a "Rozkvet pelargónia".Ináč nad tým rozmýšľam skúsim použiť aj na ganju,je to veľmi lacné a má to viac P a K ako N.Plus nejaké stopové prvky.Nie že by som potreboval šetriť,ale nie vždy je všetko čo je drahé aj dobré
Konecne som sa po dlhsom case podujal nieco nafotit, a tu su vysledky:
Mandragora autumnalis, cca 2 roky. Na tej druhej fotke su semena liany Rhynchosia pyramidalis. Pouzivali ju Mixtekovia alebo Zapotekovia na divinacne ucely. Vtip je v tom, ze nikto nevie, co presne tie semena obsahuju, a niekde sa pise, ze obsahuju nejaky jed podobny ucinkami strychninu, tak nemam chut to skusat )
polux: dost dobre tu lianu nepoznam...ale chcel by som sa ta spytat ci nevies o nejakom zdroji na:
Psychotriu viridis alebo Caleu zacatechichi ... tieto rastliny by som chcel zohnat no solit za ne nehorazne ceny cez net...tak to nie..
ale zevraj existuje nejaky server kde ponukaju semena vacsiny tychto rastlin... ja som nasiel len "seedrack.com" rare semena exotickych rastlin...koho to zaujima nech to ocheckuje...
2eNDy: Fsak ona ta liana ani velmi znama nie je . Psyxotrie sa z casu na cas vyskytnu, hlavne holandania su na semienka odbornici, problem je fsak v tom, ze to nehoraazne zle klici, a su dost drahe. Takze z 3 mojich pokusov sa vydaril len jeden, a aj to zostala len jedna rastlinka. Calea je na tom este horsie, to sa mnozi fakticky len odrezkami, semena velmi ryxlo starnu a su nepouzitelne. A nexcem sa hrat na proroka , ale vacsina z tyx rastlin bude uz na SK coskoro celkom dobre dostupna )
polux: cim je to ze si tu tak dlho nebol?...nemal som sa s kym v tychto veciach vyzivat
no takze som checkoval net a nasiel som stranky na ktorych je cena ethnobotanickych semien prijatelnejsia ako na tych ktore su znamejsie....
za zhliadnutie stoji:
botanic-art.com
magicgardenseeds.com
maju tam voacanga africana, mandragora officinarum, withania somnifera, caleu zacatechichi, psychotriu a rozne ine...
raz sa naserem a objednam si nieco...
to s tou psychotriou som vedel...its hard to grow
a tu caleu som tipoval, lebo (skoro) nikde neponukali semena
a tu poslednu spravu mas odkial, mas nejake konexie? alebo nieco osobne rozbiehas?
a este pripajam nebezpecne kombinacie potravin/liekov, pri pouziti MAOi ako Peganum harmala, Passiflora spp. takze bacha na vec...
"Among the materials which may be dangerous in combination with MAO
inhibitors are sedatives, tranquilizers, antihistamines, narcotics,
and alcohol -- any of which can cause hypotensive crisis (severe blood
pressure drop); and amphetamines (even diet pills), mescaline,
asarone, nutmeg (active doses), macromerine, ephedrine; oils of dill,
parsely or wild fennel; beer, wine, cocoa, aged cheeses, and other
tyrosine-containing foods (tyrosine is converted into tyramine by
bacteria in the bowel) -- any of which can cause hypotensive or
hypertensive (severe blood pressure rise) crises."
2 eNDy: Fsak vies ako je to , nie len netom je clovek zivy . Ale sa polepsim
A zaujimave je, ze ta Calea ma v skutocnosti kvety biele, ale na obrazkox a v popisox zlte. Zasa jedna vec, ktore su dobre zapletene.
Ja osobne nerozbieham nic, len podporuejm tyx, co uz behaju
Musim pohladat, a pripojim par fotiek.
polux:ale vsak jasne...jasne tak ja by som tu caleu fakt chcel a este je vela toho co by som chcel...no ale neviem to zohnat a vyhadzovat za to veeeela cash-u tak to zas nie...zober si ze si objednam semena psychotrie virids za 10E a pak mi dojde 10 semien z ktorych mi mozno nic nevyklici ale zevraj na klicivost pomaha....3% roztok peroxidu vodika...
eNDy: Su fakt velmi slabo klicive, oplati sa skor zobrat rastlinu hotovu. A aj tam si na listky treba nejake tie tri roky pockat, lebo do ayahuasky sa pridava tak zo 40 az 45, podla druhu a odrody, a to sa da obrat len zo starsieho krika.
polux: ja viem ja som to cital...fakt skoda s tou klicivostou, ale mne ide hlavne o to aby som ju pestoval, zuzitkovanie je na druhom rade.. inac som bol na fore ayahuasca.com (som aj registrovany) a tam jeden typek ma uplne spravenu "prezentaciu" ako rozmnozovat psychotriu viridis pomocou zivych listov. je to uplna pecka!!! typek ma sklennik a ma ich tam habadej
myslis Banisteriopsis caapi? tak ano... urcite je to s nou tazsie.... odrezky korenia aj niekolko mesiacov ak vobec zakorenia... a tato liana rastie dost pomaly ale pestovat by som ju chcel...btw na nete ponukaju aj semena, vyzeraju jak semena z javora..take vrtulky maju
inac vsimam si ze tu nie je vela nadsencov pre tuto vedu... podla mna je to maximalne zaujimave, ze existuju rastliny ktore hybali ludstvom uz pred tisicmi rokmi. A niektori ludia vedia byt taky nevdacni
btw..nevedel by si mi poskytnut par semienok Ololiuqui??? budem ti vdacny
eNDy,ja uz trocha začínam,zatiaľ síce len ipomoeu a pažitku,ale niečo by som určite rozbehol.Pokukám,čo by sa dalo v izbe,asi by som chcel hawaian baby woodrose,pre začiatok a možno šalviu.
A ešte:jedna ipomoejka má už cca cez 2m,ostatné dobiehajú,ale okolo 1,5m majú viaceré.Takže tým 3-5m celkom verím.
expiry: dost ma tesi, ze sa ti to zacina pacit tieto rastliny maju svoju moc aj krasu... ipomoea (badoh negro) a salvia divinorum (ska maria pastora) sa zvykli pouzivat pri mexickych ritualoch a pouzivala ich aj maria sabina (curandera, ktora prvy krat zasvetila do svoji hribovych ritualov bieleho cloveka)....takze tieto rastliny (aj huby) maju dlhu historiu pouzivania.
ipomoea violacea/purpurea/tricolor ma dost rychly rast a narastie fakt do velkych vysok... nezabudni ZBIERAT VSETKY SEMENA
HBW je rastlina, vacsinou sa zvykne pestovat v sklenniku, no podla mna to pojde aj ako izbova rastlina, tiez obsahuje LSA ako ipomoea, len vo vacsom mnozstve takze dalsia zaujimava rastlina