Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No já mám s rostlinkama a hudbou (potažmo zvukem) co k nim jde nějakou tu zkušenos a musim říct, že neni vždycky jednoduchý poznat, která hudba se kytkám líbí. Dokonce maj občas i docela odlišnej vkus. Tim sem se vlastně přiznal, že jim hudbu pouštim - jo když je mám doma tak to dělám, ale na balkóně ne. Hudbu všelijakou, ale žádný tvrďárny jsem ještě nepouštěl. A nesmí bejt hudba moc hlasitáani moc blízko k rostlině. Nevim jestli to nějak zvyšuje účinky nebo výnos ale musí se nechat, že rostliny takto "ošetřované" zvukem (i vašeho hlasu) jsou potom určitě vitálnější..
Taky mám zkušenost, že když na kytku hezky mluvíte, tak roste líp, a když jste na ní oškliví nebo o ní pochybujete, roste hůř. Ano je to tak možná jsem magor ale myslím si, že rostlina vycítí jak o ní smýšlíte a podle toho pak existuje. Takže huliči co máte kytky někde mimo na políčku, si na ně aspoň čas od času s láskou vzpomeňte, protože jestli to budete brát tak, že vyroste-dobrý, nevyroste-žádná škoda, tak vám určitě nevyroste! Tak souhlas s MACEK23 bude to tím že asi vnímají energie..
Poustim jim hudpu povetsinou psytrance, ambient taky jim obcas zazpivam jen co me napadne i uplny blbosti hlavne me de o stratu vlastni dulezitosti abych dokazal z kytkama mluvit i treba pred nekym cizim nevim jestli to maj rady ale urcite jim to neublizuje
Dneska sem se dival na Discouvery(dyskavery) a tam to skoušeli s hráškem pouštěli jim Metal,klasiku,povídání
Metal-dlouhé a pevné stonky velké lusky(nádherně jim to prospělo)
Klasika-normální
Povídání-taky rostli trochu rychleji ale uschli(zapoměli je zalejt)
Tak na tohle jsem čekal celý tento thead.To se ví,že hard rock a tvrdý metal.Pak jsou tvrdé palice jako kámen a perfektně to roste-odzkoušeno! Kámoší se tomu dříve smáli,ale dnes jim to ani nepřijde.Takže jak píše kolega,metal je dle studií asi to nejlepší.:-)
Cannabis Léčí®
Komu se nelení,tomu se zelení®
Život je jen hra,neznáme však pravidla!
2 all : myslím si, že kytky mají určitě rádi klasiku a zvuk piánka samy víte , že když jsme zkouření a slyšíme někdy hrát piánko tak je to esej pro duši i tělo mám na mysli něco co má vysoký frekvence zvuků... zkusím zabudovat do skříně #1 malý repro středobassový a do druhý nic schválně jak se povede květinkám:-) když jsme u těch frekvencí tak možna Jungle, SpeedCore, nebo Sound System by jim nemusel vadit, ale jak říkám piánko a housličky..:-D:-D
zdar.... dnes sem se díval na Mythbusters a byl tam test... měli asi 8 skleníků a do každýho pouštěli jinou hudbu.... a jeden byl bez hudby... ten co byl bez hudby tak dopadl nejhůř... nejlíp si vedl Metal, tvrdá a rychlá hudba kytkám prispívá...
Ja som raz sledoval diel od Mythbusters a tam prave riesili otazku vplivu hudby na kvetiny... a ako je u nich zvykom, nijak inak to neriesili nez priamo v "terene".
Na streche svojej dielne spravili par provizornych sklenikov a do nich umiestnili hrasok (pochopitelne cerstvo zasadeny). kazdej rastlinke pustali inu hudbu. Vaznu, metal, rock, pop, a neviem co este. po 4 mesiacoch chceli skonstatovat aky to malo efekt.
KONSTATOVANIE:
1 hrasok(vazna hudba) zozltol a umrel z dovodu nepolievania
zvysne vyzerali rovnako ale hrasok ktoremu pustali metal bol vyditelne zelensi, silnejsi ,vecsi, mal vecsie plody a vraj aj lepsie chutil.
ZAVER: Tvrda hudba (metal) vraj hrasku prispieva najviac.
Avsak ja si myslim ze to bola nahoda a ze hudba moze mat vpliv na kvetinu ale zazraky to robyt urcite nebude.... len take male, volnym okom nespozorovatelne.