Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám otázku na tých čo majú zdroj ELG 200-C1400 z alucraft: ako ho regulujete?
Na stránke alucraft tvrdia, že sa dá regulovať skrutkov: "napájecí zdroj Meanwell ELG-200-1400A (svit regulovatelný šroubkem)" ale ja tam nič také nemám
Záleží na typovém označení. Pokud máš zdroj bez písmenka na konci, tak ten regulovat nejde. Pokud máš na konci písmenko A (ELG 200-C1400A), tak na přední straně je vyjímatelný černý plastový kulatý čudlík a pod ním křížový šroub. Jedná se o zabudovaný potík. Pokud máš písmenko B ( ELG 200-C1400B) čouhají ze zdroje ještě dva dráty, na které se potík (nebo jiné součástky) musí napájet. Jsou ještě verze se zabudovaným časovačem, ale v prodeji jsem na ně moc nenarazil.
aha OK díky, mám ten s písmenom B
no potenciometer k tomu nedali...neviete niekto aký by sa k tomu hodil?ja sa v tom nevyznám, keď tak dajte nejaký odkaz
http://www.meanwell.eu/ExclusivePDF/DIMMER-NOTE.pdf tabulka na poslední stránce. Nebo se zeptej v Alucraftu, mě tam kdysi k jednomu zdroji potík po dohodě rovnou napájeli. Dali tam něco, co se jmenuje B1000K a myslím, že je to původně ke kytaře. Každopádně to funguje.
Modlitba bastlíře:
"Svatý Scurvile, patrone náš nemohoucí, dej, ať to nepraskne."
Ok, asi nevím, nejsem elektrikář. Že to má tři možnosti regulace si přečíst umím. Zmotal jsem to, protože rezistor jsem nějak považoval za jinou součástku. Jednou je to potenciometr, jednou rezistor, kdo se v tom má vyznat? Každopádně kolega "fotosynteza" o tom podle vlastního vyjádření taky moc neví a "100k ohm rezistor" asi není úplně ta informace kterou by ocenil. Poptával konkrétní součástku a tu se dozvěděl. Odpověď CigBig byla typická odpověď odborníka, po které laik není o nic chytřejší.
Modlitba bastlíře:
"Svatý Scurvile, patrone náš nemohoucí, dej, ať to nepraskne."
Pokud máš verzi čipu D, tak to bude stačit. Pokud máš verzi C, tak nebude. U verze C je zapotřebí Hlg 320h c2100. U verze C pojede je 2100 mA ranec, to je okolo 150 watt na čip.
Hodně ti klesne účinnost čipu. A bude asi problém to uchladit.
Pokud máš D verzi, tak se podívej na sérii LPC.
Tak to stačit nebude, 2100 mA je tam 37,6 V x 2 je 75,2 V a ten zdroj elg jede v rozmezí 36-72 V, ale maximalku mají na 80 V. Tak nevím jestli tento zdroj můžeš dlouhodobě držet na 76 V. Raději bych volil variantu lpc.