Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Trosku jsem se poptaval a ono se to udajne jen tak koupit neda, bo behem 2 dnu uz se z toho lihnout ty vosicky, takze to zemedelci objednavaj predem na urcitou dobu... tak zkusit nejakeho znameho v jzd nebo objednat jestli prijmaji i mensi objednavky...
bulb - jen tak koupit nedá? tož jak teda , nějakou praktickou radu kromě vyždíbávání ? žádného známého v jzd nemám abych řekl pravdu, po přečtení tvýho příspěvku sem se těšil že mám vyřešenou prevenci pak to nešlo objednat, tak co nechal sem to na potom. a najednou vidim tuto nemilou informaci že už i řádí
myslíš že by je vyvařenej tabák odlákal?
Dneska jsem opět po roce odhalil tyhle prevíty. Preventivně sem promačkal místa, kde byli zduřelý stonky. Pozejtří to vezmu buď tím Talstarem, pokuď bude k sehnání tak Karatem 5CS.
Myslím, že při takhle brzkým odhalení a nepodcenění situace mám dost velkou šanci na úspěch. Snad
Pomohl postrik (nejaky ten univerzal, karate, talstar atd...) proti tem litacim co kladou vajicka, ale cervu ve stonku ne, jen manualne co jsem nasel a zabil...
Da se pouzit Trichocap (uz neni) nebo Trichoplus. Objednal jsem 1 plato = 100ks, 1ks je cca na 10m2... cena plata je 1.062 bez DPH.
Od doruceni je 24h na aplikaci nez se zacnou lihnout prvni vcelky, ktere kladou vajicka do vajicek Zavijecu, tim je redukuji... Prvni nalet motylu ocekavaji jiz tyto dny kolem 15. cervna (jsou to vlastne prvni cervici co prezimovali v pude).
Dorazi mi to behem pondeli az utery, urcite toho bude dost navic, pokud by mel nekdo zajem z jizni moravy, pisnete mi PM...
V mojem případě už by na biologickou ochranu pozdě. Červi se během týdne mezi kytkama dost rozšířily. U všech kytek sem usek napadený větve včetně hlavních stonků. Pak postřik Karate 5 CS.
Ja si to tenhle rok pohlídal. po vysazeni kytekk ven jsem po tydnu udelal jeden lehkej postrik KARATE 5CS . a po dalsim tydnu o neco silnejsi. ani jedna kytka nema problem s cervama. to ale nemuzou rici ostatni co si nedaly na case..
potvrzuju řádění těhle mrch poblíž Vranova - už sem měl min. tři větve napadený , takže začínaj bodat až bude čas, zkusim vyvařenej tabacco jesti to něco udělá , kdyžtak tomu nechám volnej průběh budu jen vypichovat a doufat
Taky mam cervy. (Vranov)
Stejne jako loni.
po porade s agronomem (jde o zavijece kukuricneho) mi byl doporucen postrik NURELLE D - prej s tim pracujou v JZD a ma to vyrazne dlouhodobejsi ucinek, nez ty vosicky.
S vosickama je problem, ze fungujou relativne kratce a musis je NAPROSTO presne nacasovat.
JZDaci pouzivaji na poli tkzv. LAPACE - podle nich indikuji termin pouziti vosicek.
Ze zkusenosti (loni) potvrzuji, ze na samotne cervy NIC nepomaha, krome mechanickeho odstraneni, ale palice je pak vyrazne vic nachylna na plisen - coz je velkej problem.
Osobne jsem postizene terminaly ostrihal - kvuli tomu nezastipuju behem rustu.Ono se z tech vedlejsich vetvicek udelaji slusny palice, kdyz jsou ty nejvetsi urezany.
Je jeste docela cas (jeste to nezacalo ani kvist), tak nejakej vynos bude.
Valim do nich hoodne dusiku - snad to kveteni o par dni budu dusikovou dietou schopen posunout.
Pak zase brutalni nastup PKcka - tedy fosforu - aby to zase uzralo, nez to zplesnivi.
Je to des tenhle zavijec.
Je potreba plantovat vice a pocitat s mensim vynosem z kusu.
Jinak se s tim ucinne bojovat neda.
Karate se mi loni neosvedcilo vubec.
Na plisen pouzivam vyvar z nimboveho listu (neem, ným) - maji ve zdrave vyzive, nebo v lekarne - kytky, ktere jasem rosil neemovym cajem zacaly plesnivet o cca 10 dni pozdeji.
Brutalne rychle plesniveji ty palice, ktere jsou/byli napadeny zavijecem - to budou delat ty jejich hovna, co vystrkujou dirou ven ze stonku..
já koupil v Brně ty vosičky (Trichoplus) a tak doufám, že bude letos pokoj, ale napadlo mě, že by nemuselo být marné na kytky použít postřik, co ji na nějaký čas celou "otráví"...
Zní to hrozivě, ale řešíl jsem teď nedávno nějakýho parazita na ovocných stromkcích a paní v zahradnictví mi radila, že prej se tomu říká "systémové postřiky" a že to ten stromek jakoby na cca dva týdny otráví a pak se to nějak samo odbourá...
no a tak mě napadlo, že když bych tu kytku takto ošetřil, čerf uvnitř chcípne a kyti je v pohodě, ne? Dokud to nejde do palic, tak je to bezpečný, ne???
Ale je to jen úvaha, chtělo by to probrat s odborníkem...
ten červ je hlavně na kukřici, panstvo - je bílej i růžovej a definitivně ti zničí celej klas...loni jsem je měla poprvé - a vůbec všichni z naší dědiny....takže je letos jako zas mám čekat, jo??? no mám radost.....:-(
Nezapomeň na to eso v rukávu!
A hlavně se z toho všeho neposrat.