Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tisíceré díky Los Lumpos :-D Teď už je to jasný. Já totiž ze začátku zasekl na tom, že se budou muset udělat frézy na celou výšku nástavku a pak do té frézy rámek zasunout. Ale je fakt, že s tím holky asi jen tak nepohnou :-D
Life can be so shady.The way some people try to bring you down.Why's it got to be so crazy?Always try to give you the run around.So I let the music just take control.Cause it rocks my body.And it moves my soul.My feet start dancing to the beat.And I just can't help it.I just can't help it.Cause music is my life.It helps me through the ibe.
Keep it coming.Keep it coming!Just can't dance no more... Move my move my... move my body
To ten vosk je takhle bílej?viděl sem teda žlutější....
Life can be so shady.The way some people try to bring you down.Why's it got to be so crazy?Always try to give you the run around.So I let the music just take control.Cause it rocks my body.And it moves my soul.My feet start dancing to the beat.And I just can't help it.I just can't help it.Cause music is my life.It helps me through the ibe.
Keep it coming.Keep it coming!Just can't dance no more... Move my move my... move my body
Na fotce je vyfocená také mezistěna,ale o to na ní nejde.a ohledně té žlutosti mezistěny ,samozřejmě že je více žlutá,ale jelikož jsou venku 20-ti stupňové mrazy tak je zmrzlá-tudíž zbělela.Kdybych ji dal do pokojové teploty tak je krásně žlutá.
Původní příspěvek od Lump Na fotce je vyfocená také mezistěna,ale o to na ní nejde.a ohledně té žlutosti mezistěny ,samozřejmě že je více žlutá,ale jelikož jsou venku 20-ti stupňové mrazy tak je zmrzlá-tudíž zbělela.Kdybych ji dal do pokojové teploty tak je krásně žlutá.
Aha tak to mě právě zmátlo
Life can be so shady.The way some people try to bring you down.Why's it got to be so crazy?Always try to give you the run around.So I let the music just take control.Cause it rocks my body.And it moves my soul.My feet start dancing to the beat.And I just can't help it.I just can't help it.Cause music is my life.It helps me through the ibe.
Keep it coming.Keep it coming!Just can't dance no more... Move my move my... move my body
Původní příspěvek od Jesterator Tisíceré díky Los Lumpos :-D Teď už je to jasný. Já totiž ze začátku zasekl na tom, že se budou muset udělat frézy na celou výšku nástavku a pak do té frézy rámek zasunout. Ale je fakt, že s tím holky asi jen tak nepohnou :-D
Není zač,holky s tím sice nepohnou,ale váha medu ano .Takže proto radši vyfrézovat než pouze přibýt laťku.
Tak si všichni připravte recepty a své zkušenosti a poznatky.Necháme to jako takovou otevřenou diskuzi.Takže mastičkáři hlavně přehledně!Nechceme mít přece z toho guláš ne?
Bohužel se stala nepříjemnost,ten hlavní kdo měl přispět do nového tématu,tak už nepřispěje.Jelikož náš Pan léčitel to tady zabalil.Tak doufám,že se najde někdo kdo s touto debatou od pondělí začne.Stačí pár receptů a názorů a zkušeností.Ujme se toho někdo?Protože v tomhle jsem teprve v začátcích a nevím o tom nic.
Vazelinu přendáme do kastrolu a na plameni zahřejeme do úplného rozpuštění (bod tání je kolem 50°C) Stáhneme z plamene. Přidáme konopí – v takové míře aby sušina byla ve vazelíně ponořená. Zamícháme a dáme do trouby, s nastavenou teplotou na cca 106° C a "pečeme" po dobu 3 hodin. V tomto momentě nám probíhá dekarboxylace, tedy "zaktivnění" látek. Po procedůře troubnu vypneme a přecedíme přes plátno. Dále přidáváme bylinné produkty (pokud děláme čistou konpnou mast, bylinné drogy vynecháme), (kromě včelího vosku). Troubu opět nastavíme na cca +106° C a “pečeme“ po dobu 3 hodin. Poté vypneme a necháme do druhého dne stát.
Další den můžeme procedůru opakovat.
Durhý den opět zahřejeme teď už jen na 50° C a přecedíme přes jemné plátýnko. V čistém macerátu rozpustíme včelí vosk a plníme do kelímku.
Uchováváme v chladu
O dekarboxylaci je několik otázek. Někdo praví, že probíhá teprve při +135° C a to při zahřívání po dobu 8 hodin. Teplota varu THC je 200° C, ale jsou zde i nezbytné kanabionidy, která mají bod varu mnohem nižší.
Doufám,že se ostatní zapojí a přidají i své recepty,díky
Únor bílý, pole sílí - Staré zkušenosti zemědělců říkají, že je lepší chladný průběh únorového počasí, se sněhovou pokrývkou. V případě teplého počasí v únoru (tzn nad 12st C.) včelky mají svůj první jarní očisťovaci prolet. Tzn že všechny včelky v úlu (kromě matky) postupně vyletují a vyprázdňují své výkalové váčky od zbytků z baštění cukerného roztoku přes zimu.
Co znamená pro včelaře únor?
1) Bedlivě očekává první jarní prolet včelek
2) Musí odebrat vzorek včelí měli
3) Četba a konstrukce úlů na nastávající sezonu
1) První jarní prolet -- Při oteplení koncem února můžeme první hromadné prolety včel. Tyto prolety probíhají při slunném a teplém počasí,při teplotě nad 12st C. Před očekávaným proletem odstraníme z česen ochranné mřížky (které jsme tam daly na podzim a které slouží aby se do úlu nedostala myš nebo rejsek) abychom včelám usnadnili průchod a přístup porvního teplého jarního vzdoušku. Po proletu tyto mřížky opět nainstalujeme, protože tito škůdci jsou pro včelky nadále nebezpeční. Toto období je čas, kdy včelstvo začíná plodovat - tzn matka začíná klást vajíčka. Při tomto plodování včelstvo potřebuje teplo a vlhko. Proto v tomto období se začíná rapidně zvedat spotřeba zimních cukerných zásob.
2) Odběr zimní měli -- V první polovině února odebíráme ze včelstev tzv. zimní měl pro diagnostické vyšetření úrovně napadení včelstva varoazou. Zimní měl získáváme z podložek umístěných na dně úlu (někde jsem tam házel fotku ,kde byl vyfocený takový vysouvací hranolek v podmetu). Měl tvoří z velké části vosková drť, jež pochází z víček ze zavíčkovaných cukerných zásob. Tento vzorek se odesílá do výzkumného ústavu, kde se zjištuje již zmiňované napadení včelstva varoázou. Zimní měl nás včelaře informuje o síle včelstva, dále o velikosti a poloze zimního chumáče a o množství zbývajících zásob.
3)Četbu a konstrukci úlu už snad nemusím popisovat, to je každému jasné jak tento volný čas využít.
Zdraví Vás a přeje mnoho úspěchů v nastávajícím včelařském roce Váš Lord A.
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.