Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím přátelé,
jelikož je letošní Září poněkud chladné a dělá mi a nejen mi jak jsem už četl starosti to,že kyti letos nedozrají...
jelikož už většina z nás má svoje miláčky v květu(někdo míň někdo víc) tak chladné počasí tomu nijak neprospívá spíš naopak ale když by bylo hezky určitě by bylo mnohem lépe proto zakládám tento thread s tím,že bychom se zde podělili o své zkušenosti,rady a tipy jak na tuto zimu vyzrát popřípadě pomoct svým kytičkám aby lépe dozrály a dařilo se jim víc
Děkuji všem,kteří se zapojí...
PS:pokud je zde stejný thread tak se omlouvám ale hledal jsem tady dlouho a nic takového jsem nenašel
zkusím napsat jak jsem postupoval já...jelikož mám kytky v květináčích tak s nimi můžu lehce manipulovat a když je noc dávám je do garáže ale jelikož jsem teď každý týden od PO do Pá pryč udělal jsem takovou menší stříšku z lexanu který mi zbyl ze stavby pergoly a z boků jsem udělal takové primitivní stěny z igelitu...ještě mě napadlo zabalit květináče nebo pouze povrch(tam kde je hlína) zakrýt textílí tak aby kořenům nebyla zima co vy na to ??
Počasie neovplivníš. V našom podnebnom pásme a vlastne aj v ostatných máš tisícky rokov isté počasie, až na malé rozdiely. Nežijeme v afrike aj keď škoda ... Aj keď sa ti zdá že moc slnka nesvieti, rastlinka predsa len pokračuje v procese dozrievania.
Treba pestovať kvalitne strainy ktoré začinajú skoro kvitnúť v bazari nájdeš toho dosť. Chlapi vedia najlepšie čo je vhodné do našich podmienok.
Zdravím
Další zbytečnej thread.Jako co čekáš,že ti kdo poradí počasí neporučíš(komanči už tu byli).Pokud to máš někde venku v zemi tak se modlit,ale nemusíš moc ono koncem září většinou prší ne každej rok,ale většinou.Jestli to máš doma na dvorku v kýblech nebo něčem tak dle potřeby schovat...asi jo ale s rozumem ona příroda ví co dělá a ty kyti to dají.
A přístřešek pokud je možnost tak jo.Vlhkost vzduchu a zeminy neovlivníš ale aspoň ti nebude pršet do palic.Neboj babí léto eště bude taky na to čekám.
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
zdarec, nechcem byt blby,ale asi dva-tri roky dozadu,uz si nepamatam kedy to presne bylo,bylo cele leto tak na pecko,za uz sem chcel ist secky kiti skosit,ze uz to nedaju,ale opak byl pravdu,na konci oktobra mi kiti krasne dozrali,sice s trosku plesne,ale s tym musi kazdy pocitat ked je na pecko pocko,ony sa adaptuju do takehoto pocka,nebude to zadna diskoteka s velkostu a tvrdostou palic,ale co uz.nejak to prezijeme a na rok znova sup s tym semjem do zemicky...
Podle mě je to plevel, nezmar pokud nejsi tatar Jak tady psali je fajn si zasadit dřív aby kytky měli silnější základ do tohodle počasí. Minulej rok sem to o pár dní nestihl no a.. podívejte se sami. Zanedbanej SuperSilverHaze, ale kouřil báječně, ikdyž moc nechutnal.
Co se děje když prší na paldy ? Zdá se mi že krystalky co tam byli po týdnu zmizeli? Kdo se nezeptá, nic neví
Myslím že je to presne tak ako hovoríš že dážď zmýva krystaly.
Teda aspoň v jednom dokumente vraveli. Niekde v Afrike na 5 hektárovej plantáži chlapík vyprával že závlahu rieši automatickym postrekovaním čo vraj není najlepšie lebo to zmýva krystaly.
Původní příspěvek od Jurgiano Myslím že je to presne tak ako hovoríš že dážď zmýva krystaly.
Teda aspoň v jednom dokumente vraveli. Niekde v Afrike na 5 hektárovej plantáži chlapík vyprával že závlahu rieši automatickym postrekovaním čo vraj není najlepšie lebo to zmýva krystaly.
Kamo to bude jen klam, při slabým dešťu jsou pořád mokrý palice a vypadá to že na nich nic není ale když teď oschly tak jich tam je ještě vic, jen škoda že už dlouho nezasvítil oskar.
Původní příspěvek od Korag Takze zas prsi, uz to nie je normalne, prognoza babieho leta tiez nic moc, mam taky zly pocit, ze tento rok to budu same plesne a nedozretost.
Myslíš že to nedozraje? podle mě i tak si kytky požerou nejvíc světla co jen můžou, ikdyž jsou pod mrakem a dozrajou
Původní příspěvek od sailinder narmalne dozraju,akurat ne v pulke pktobra jak si zvykli,ale na konci oktobra...
To je pěkná blbost - počasí rozhodně nemá vliv na dýlku zrání (ta je přece daná fotoperiodou), jedině na velikost a kvalitu produktu a to platí všeobecně pro jakýkoliv plodiny. Např. letos bylo extémně suchý léto, takže jsou malý jablka...
Každopádně bych neklesal na mysli, slunečný dny se ještě určitě vrátěj.
Zdravim
Až na ty jabka ma Panker pravdu babí léto eště bude pokud nemáte venku nějaký haze a podobně tak to dojede řeší se to každej rok podzim prostě je deštivej.Kurňa chlapi je to out a každej rok v podstatě to stejný buďte v klidu
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
To je pěkná blbost - počasí rozhodně nemá vliv na dýlku zrání (ta je přece daná fotoperiodou), jedině na velikost a kvalitu produktu a to platí všeobecně pro jakýkoliv plodiny. Např. letos bylo extémně suchý léto, takže jsou malý jablka...
no to sice mas pravdu,ze su riadene svetelnu periodu,ale ked zacali niektorim nakvitat(a ze je jich tu dost) na konci augusta,az pripadne zaciatkom septembra,tak mi nehovor,ze dozreju v polke oktobra,a tym,ze je chladne pocko,tak su trochu pribrzdene,a o jabkach sa tady nikdo nebavi,mam to ocihnute uz nekolko roku,takze vim o cem pisem...a ja sem optimista,takze ja verim,ze to prave babie leto este teprva dojde...