Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » meditace, stavy zmeneneho vnimani a osviceni
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 6 7 8 9
Autor
Téma 
Host
Host

ÚVOD DO ZAZENU Příspěvek č. 113

Srdečná pozvánka na Úvod do meditace zazen - příležitost zkusit meditaci s pohodovými lidmi, k tomu ještě v tomto ohledu znalými

10.12.2007 v 19.00 hod.
Trojická 20, 3.patro, Praha 2

Zazen neboli původní Buddhova dhyana je bezpředmětná meditace. Je to pozice, v níž dosáhl Buddha Šákjamuni před 2500 lety osvícení.

Za - znamená posadit se
zen - znamená úplnost, všechny existence

Zazen proto znamená přirozeně se posadit uprostřed všech věcí, klidně, uvolněně, svobodně a zklidnit naše mentální produkce, ať už jsou jakékoliv. V zazenu nic nehledáme, nesnažíme se nic pochopit. Mistr Taisen Dešimaru o zazenu řekl: „Zazen je dospělou formou našeho života.” Zazen není metoda, jak k něčemu dospět, ani cvičení k tomu, jak něco naplnit. U zazenu se klade důraz na: fyziologické držení těla, dýchání a stav ducha.

http://www.sotozen.cz/zazen.htm

Old Post 01-12-2007 v 09:56 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 114

jsem: fandim ti
jinak mě osobně stačí k meditaci jít si tady na pole a nechat vládnout klid a ticho. nepotřebuju k tomu nějaký knížky i když uznávám že třeba takový čchi-kung je zajímavý
jinak s tou hudbou stačí si najít nějaký kvalitní ambient
např.:
Mystical Sun - Primordial Atmospheres
Der Spyra - Live in Berlin.de
shamans heart (viz podpis) je docela zajímavá technika jaxe dostat do alfy a možná i hloubš...

Old Post 01-12-2007 v 15:04 PM
Eloren
Stálý Člen

Karma uživatele Eloren - 65% PěstitelskáKarma uživatele Eloren - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 115

Tak jsem moc rád, že jsem i tady našel zpřízněné duše =) Já osobně žádnou knížku nečetl, ale k duchovnu mě tak nějak nenásilnou formou přivedla mamina a od té doby zkouším a zkouším. Ale mám už chuť na nějaký seminář, protože myslím, že toto podání je nejlepší (alespoň pro mě). Máte tu někdo zkušenosti i s něčím jiným ? Já mám doma takový svůj koutek, kam si zalezu, zapálím svíčky, pustím fontánu a poslouchám bublání vody. K tomu, když je nálada pustím nějaký chill out a je vymalováno . Hulíte někdo do meditací ? . Já to ještě nezkoušl. Kamarád, který si v tom hodně valí mi říkal, že se kdysi zkouřil a ponořil se tak hluboko, že byl mimo asi 5 hodin a potom uviděl svůj strach. 3 dny nespal. Proto mě to docela odradilo. Jinak jsem absolutně pro nějaký grower sraz

2007-Outdoor-ukradeno

Old Post 02-01-2008 v 21:15 PM
Eloren je offline   Profil uživatele Eloren   Find more posts by Eloren   Foto galerie člena Eloren   Click here to Send Eloren a Private Message   Add Eloren to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LordFitgerald
Stálý Člen

Karma uživatele LordFitgerald - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 116

Mno, sice jsem nečetl ty dlouhosáhlý romány co tu posíláte sry ale jinak medituju už zhruba od patnácti... nejdřív jsem se docela zažral do pěti tibeťanů, ale později mi přišlo proti kvalitě stavu to, že se pořád musím řídit a upínat na pravidla jak dýchat, jak myslet atd... tak jsem si celou věc trošku zkomfortnil pro svou osobu Ale nemohu si stěžovat, dost mi to pomohlo a pomáhá proti stresům a přemáhání vypjatých situací... bez kratší meditace (okolo 30-45 min.) se nedovedu soustředit na čtení knih (popř. novin) nebo učení... doporučuju každému... a kdo se nechce učit co a jak, ať se prostě uvolní a pomalu dýchá (nosem!!! a do plic, ne do břicha!!!) a nejlíp na čerstvým vzduchu se zavřenýma očima... jinak se mi dost líbí power yoga, někdy to taky musím zkusit... zrovna dnes byla někde reportáž o největší dlouhověkosti a ta je právě v zemích, kde se podobná cvičení praktikují na denním pořádku... takže na tom něco bude...

Yo man! Jah praise U!

Old Post 03-01-2008 v 22:21 PM
LordFitgerald je offline   Profil uživatele LordFitgerald   Find more posts by LordFitgerald   Foto galerie člena LordFitgerald   Click here to Send LordFitgerald a Private Message   Add LordFitgerald to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

POZVÁNKA Příspěvek č. 117

Měl bych tu další pozvánku - s kamarád(k)ama pořádáme ve:

čtvrtek 6.3. Úvod do meditace zazen ( http://www.sotozen.cz/zpravy/uvod-d...-zazen-v-praze/ )

a v sobotu 8.3. tzv. Zenovou sobotu ( http://www.sotozen.cz/zpravy/zenova-sobota-v-praze/ ).

Krom toho se budou pořádat pravidelněji i kurzy zenové masáže, vše k dočtení na výše uvedených webovkách (jsou v novém designu; stejně jako i my jsme se přestěhovali do nových - větších a útulnějších prostor).

Všichni jsou srdečně zváni

Old Post 01-03-2008 v 11:39 AM
m4uL
Stálý Člen

Karma uživatele m4uL - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 118

Meditace je fajn věc, praktikuju ji už dlouho, pokud by jste chtěli nějaké dobré nahrávky k meditaci, poohlédněte se po hemi sync nahrávkách, je to směs různých zvuků přírody určena přímo za tímto ůčelem a vážně to hodně pomáha, meditace se potom stává mnohem kvalitnější, můžu nějaké nahravky případně uploadnout.

Old Post 05-03-2008 v 18:57 PM
m4uL je offline   Profil uživatele m4uL   Find more posts by m4uL   Foto galerie člena m4uL   Click here to Send m4uL a Private Message   Add m4uL to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pjsky
Stálý Člen

Karma uživatele pjsky - 66% PěstitelskáKarma uživatele pjsky - 66% Pěstitelská

Příspěvek č. 119

Ja se obavam ze mluvite o milionu ruznych veci. Pletete jogu, drogy, hudbu a vsechno dohromady. Existuji mnohe pristupy a 99.99% jsou sektarsky modifikovane predstupne meditace, produkujici pocit stesti. Takze dalsi droga. At koukam kam koukam, nikde nevidim kvalitni odkaz.
Jedina me znama skutecne kvalitni kniha o meditaci je ulozena v Severoceske vedecke knihovne, ma suma sumarum 30 stranek a zabyva se jen meditaci bez zenu, budhy a veskere symboliky. Rozhodne popsany navod je spravny a skutecne vede k prave meditaci, bez nabozenskeho ci mystickeho podtextu.
Takovato meditace je nadcasovy okamzik dokonale ostreho vedomi bez jedine myslenky, ktera by ohybala vnimanou Pravdu.
Bohuzel si nepamatuju, jak se kniha jmenuje, a ani si napamatuju spravne jmeno autora: uveden byl lama Chögyam Trungpa Rinpoche [ten co se uchlastal ] a mooozna se to jmenuje meditace Vipassanā.
Rozhodne s touto knihou se meditace doberete, ale nevim, jestli je to to, co kdokoliv chce. Nejlepsi meditace jsem dosahl po 3dennim pustu, bez hudby a drog, sedel sem v Krusnych horach pod stromem a pozoroval vanici. A umrzal. Nekde tam jsem dospel k nazoru, ze byt probuzeny je na picu, a ze znovu usnout neni od veci a sel jsem domu. Ale kdybych na to nekdy zapomnel, zacnu zase meditovat vipassanu.
Pro ty z Vas, kteri hledate navod princip je nasledujici:
1) sedte s rovnymi zady, nohy a ruce volne, nejsou nezbytne specialni polohy nic. Dulezity je klid a snaha NEMYSLET. Tj. nevnimat co se deje ve vztahu k ja, neplanovat, nepremyslet.. tohle je definitivne obrovsky blavan a temer sysifovkse usili ale neni to nemozne. Sledovani dechu je idealni pomucka k naruseni automatickych funkci vlastniho mysleni. Neusinejte, nehybejete se, nepolykejte, neskrabejte se nic.
2) bude to svedit, skrabat, cukat, bolet, prvni bolesti zacnou cca po 20 minutach
3) bude to tak bolet, ze budete mit pocit ze vam stoji krev a vsechny koncetiny odumiraji. Neni to pravda. Zastavenim mysli a fixaci tela organismus neskutecne stresujete, protoze jestli neco je s zivotem neslucitelne, tak je to staticky klid. budete se branit.
4) v dalsi fazi bolest ustane a dostavi se euforie, faze bileho svetla, faze tkz. Marovych svodu kdy se vas vlastni telo a mysl bude snazit presvedcit, ze toho mate nechat .. stress nadale roste.
5) breakpoint kde upadnete do prave hluboke meditace. Preji mnoho stesti. Nasleduje "osviceni".

Veskere drogy atp. vam jen ztizi praci, bud vzroste neklid nebo ve fazi bileho svetla dojde k halucinacim.
Napoprve se Vam to nepovede, pokud nejste nejak naruseni psychicky [sklony k autismu atp.]. usillovnou praxi muzete zkracovat prechod pres jednotlive faze, faze Marovych svodu by teoreticky nemala nastavat jakmile preklente jistym krokem i tento potucek v Ceste. Kazdou dalsi meditaci by se meli zkracovat neuzitecne faze a celkove s praxi roste hloubka i rychlost navozeni meditace.
Ty rovna zada jsou extremne dulezita!!! Zabranuji spanku, nebot pokud povolite, hrozi Vam usnuti. Radikalnejsi ucitele meditace pouzivaji peknou tvrdou hul a tou by vas pres kulata zada pekne cajzli

PS: rozhodne Vam to neco da... ale myslim ze Tantra je pro mlade lidi prinosnejsi
PS: alkohol skodi vic jak Ganja jak uvadeji tady http://en.wikipedia.org/wiki/Image:...pendence%29.svg
PS: mozna jsem nejakou fazi pozapomnel uvest, kdyby se objevil nejaky zaniceny gnostik tak se se prave omluvil.

NEZ PRODUKCE ZBRANI, LEPSI ZALESNIT SAHARU!!!

Rather Minimalistic Grow / Bubbler 250W / PowerPlant + MasterKush- SKLIZENO

2nd round 250W / Ultra Skunk dictator's cut - SKLIZENO A VYHOZENO

3nd round Sun / Shaman & Purple - SKLIZENO

Naposledy upravil pjsky 07-03-2008 v 12:29 PM

Old Post 07-03-2008 v 12:19 PM
pjsky je offline   Profil uživatele pjsky   Find more posts by pjsky   Foto galerie člena pjsky   Click here to Send pjsky a Private Message   Add pjsky to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

MEDITACE ZAZEN Příspěvek č. 120

pjsky pěkněj příspěvek

Už jsem uváděl do trýdu o buddhismu, nicméně sem se to hodí taky .. ČR v dubnu navštíví zenový Mistr Kaisen, budou se konat přednášky s úvody do meditace v Brně (15 / 04), v Praze (16 / 04) a poté víkendové meditační soustředění (17 - 20 / 04). Je to dobrá příležitost dozvědět se tedy něco (nejenom) o tom, jak se dá meditovat. Podrobnosti jsou tady http://www.sotozen.cz/zpravy/katego...a-kaisena-2009/

Old Post 04-04-2009 v 10:50 AM
nero
Stálý Člen

Karma uživatele nero - 11% PěstitelskáKarma uživatele nero - 11% Pěstitelská

Příspěvek č. 121

WoW zajímavý téma pročetl sem celý ale v půlce sem zapomněl co bylo na začátku pár skušeností mám astrální cestování atd ale nejvíc je pro mně když se zhulim z nějakýho modelu kterej nikdo nezná to do něj vnáší mystiku a pak si sednu do tureckýho sedu uprostřed místnosti a provádim cvičení na snížení mozkový činosti (představujte si v hlavje že lezete po žebříku při nádechu zastavit při výdechu popolízt dolu ten žebřík je nekonečně dlouhej jen dolu dál do tmy je tam vlhko a takovej chlad ) tim se dostanete do stavu kdy spí vaše tělo ale mysl bdí jako sen ale ovládáte ho je to dokonalý a hrozně příjemný můžete si vizualizovat jaký koliv místo a ste tam jakoby duší třeba pustej tropickej ostrov cítíte teplo vodu na kůži sluneční paprsky opravdu jako když tam ste ale furt ste doma (třeba v obýváku ) je to super zkuste to

peace and love for all

Old Post 04-04-2009 v 17:36 PM
nero je offline   Profil uživatele nero   Find more posts by nero   Foto galerie člena nero   Click here to Send nero a Private Message   Add nero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 122

ja bych rekl ze skutecna meditace pod vlivem THC je nesmysl.
(skutecna meditace = prava a jedina meditace, vedouci ke stavu osviceni)

kamenujte mnee

Old Post 08-04-2009 v 08:24 AM
Kutas
Stálý Člen

Karma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% PěstitelskáKarma uživatele Kutas - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 123

to si myslim taky, ze po huleni to je snad jeste tezsi... a taky si myslim ze meditace neni ani tak o technice, jako o spontanosti, takoveho stavu se neda dobrat nejakym usilim. ale jinak mozna nejake uzemnovaci modely, kdy se furt jenom sekate a nepremyslite, by mohly fungovat... kazdopadne mam pocit, ze trava zesiluje spis cinnost mysli nez vedomi, chaoticky vas napada hodne myslenek, hlava furt nejak blbne, je to svine

out 2006 4ever

mocny double grow aka beverly manufacture

Zas kouřím trávu, nepiji kávu - hlavu mám hloupou, jedu nahoru!

Old Post 08-04-2009 v 18:42 PM
Kutas je offline   Profil uživatele Kutas   Find more posts by Kutas   Foto galerie člena Kutas   Click here to Send Kutas a Private Message   Add Kutas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nero
Stálý Člen

Karma uživatele nero - 11% PěstitelskáKarma uživatele nero - 11% Pěstitelská

Příspěvek č. 124

Mno to bych se snažil trochu vyvratit jasný že bych nešel meditovat po heráku bo tak ale tráa je příroda sama vy v podstatě když hulíte trávu spojujete se s přírodou ochutnáváte její plod davá vám něco co stvořil bůh (určitě víte co myslim) většina lidí si myslí že prostě po zahulení máte ten vypatlanej usěva jenom se smějete ne nahlížíte víc dosví duše všímáte si víc věcí okolo a vůbec to všechno podle mně prostě když se zhulíte a pak meditujete víc a vás to přiblíži ktomu počátku pjekný

Old Post 09-04-2009 v 10:15 AM
nero je offline   Profil uživatele nero   Find more posts by nero   Foto galerie člena nero   Click here to Send nero a Private Message   Add nero to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Obecné Příspěvek č. 125

citace:
Původní příspěvek od nero
Mno to bych se snažil trochu vyvratit jasný že bych nešel meditovat po heráku bo tak ale tráa je příroda sama vy v podstatě když hulíte trávu spojujete se s přírodou ochutnáváte její plod davá vám něco co stvořil bůh (určitě víte co myslim) většina lidí si myslí že prostě po zahulení máte ten vypatlanej usěva jenom se smějete ne nahlížíte víc dosví duše všímáte si víc věcí okolo a vůbec to všechno podle mně prostě když se zhulíte a pak meditujete víc a vás to přiblíži ktomu počátku pjekný

tady jsi na serveru o pestovani konopi. Lidi co si mysleji o huleni "viz citace" tady asi nenajdes.........

Taky by se hodilo obcas ukoncit vetu

Old Post 09-04-2009 v 12:54 PM
Taker
Dead Man Walkin'

Karma uživatele Taker - 84% PěstitelskáKarma uživatele Taker - 84% PěstitelskáKarma uživatele Taker - 84% Pěstitelská

Příspěvek č. 126

Pro zájemce přidávám jednu alternativní duchovní cestu - od snů k procitnutí:

Jaromír Medo
Tajemství řádu nevědomí
(psychologická duchovní cesta)

Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."

Old Post 27-04-2009 v 12:50 PM
Taker je offline   Profil uživatele Taker   Find more posts by Taker   Foto galerie člena Taker   Click here to Send Taker a Private Message   Add Taker to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Taker! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 127

nejlepší je ZENOVÁ MYSL - něco jako umět bejt maximálně v přítomnosti (bez ega, času atd) a zároven proplout do stavu kdy dokážeš umět řešit každodennost bez problémů

Naposledy upravil 27-04-2009 v 14:04 PM

Old Post 27-04-2009 v 13:57 PM
Host
Host

Příspěvek č. 128

Ahoj, konecne som sa vcera dopatral k jednej zaujimavej knizke, ma to 21 stran, pekne a poucne citanie, trochu mi chlapikov pribeh pripomina Hesseho Siddhartu.

Gato - Zenova Kocka Kocouri Carodej - Ma cesta Zenu, ma cesta carodeje

http://magia.ic.cz/old/knihy3/zenovakocka.pdf

Old Post 28-04-2009 v 06:01 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:08 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 6 7 8 9  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás