Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Podel me to rozdil je,cim vetsi teplo,tim vic a rychlejs by se to melo roztahovat.Jeste me napadlo ze kdyz zahrivas kov nebo neco jinyho,tak zvetsujes vzdalenost mezi molekulama<uvolnujes je> a ony si tam pak muzou vesele behat .
nevim o zadnejch podobnejch vytunivkach nic....mozna to funguje mozna ne...jak tady nekdo rikal ze par kytek opari a par ne a ze lip zhulovali ty opareny muze bejt nahoda..rad bych byl aby to fungovalo...skusim to letos taky...nic na tom uz stejne nemuzu zklazit v den kdyz to mam vytrhly z hliny...leda ze by me do varici vody spadla cela...ale to ji neudelam...k tomuhle tematu y to chtelo treba carlose aby k tomu neco napsal..docala by me to zajimalo
To s tím opařováním je v celku zajímavé asi to vyzkouším tak mě napadá že to trochu posunu dál pichnu to vařící vody rovnou (děda váří brambory praseti) ...
Ze všech těch rad vyplývá, že je dorbé rostlině způsobit nějaký šok na který ona bude reagovat obranou a to tím že bude produkovat více pryskyřice, brání se tak roslina ne (sám pořádně nevím, tak abych neblábolil)? No a způsobit jí šok se dá několika způsoby, stačí se jen zamyslet od začátku, čeho chceme dosáhnout a jak by se to mohlo provést, tak když se někomu nelíbí vyvařování kořenů a propichování hlavního stonku, tak se dají vymyslet určitě i jiné způsoby jak donutit rostlinu se bránit ne (tvořit pryskyřici ve větším množství)? Co nemá ráda taková rostlina? Třeba nějaký škrcení, kroucení určitejch částí, nevím nevím, zrovna mě nic nenapadá
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Teď sem přišel na zaručenej způsob, jak dostat víc thc do palic, v den sklizně si udělám oprátku, kytku sklidím a oběsím ji na nejbližším stromě za vrcholovku kořenama dolů....a bude!
pokud to de, tak 3 dny před skosením absolutní tma a výsledek je opravdu poznat.Vím, že nepíši nic nového, ale toto je jediný způsob, který se mi v praxi osvědčil. Pro nevěřící Tomáše...vyzkoušejte
Zdravím.
Koukám že tu dlouho nic nenapsal, ale když už jsem si dal tu práci to vše přečíst , tak tady i něco připíšu.
Osobně proplachuju kořeny vroucí vodou a myslím že to je o něco lepší.
Teď mám na jedné kyti 2 palice,ale jedna je úplně mrtě pocukrovaná a druhá skoro ne-to nepobírám,tak třeba při sklizni na to přijdu a mimochodem pro případ jsem propíchnul pár stonků těsně pod palicema tak uvidíme
a co udržet pár dní před sklizní třebas možná stačí 2-3 dni vlhkost na min. třeba jestli by se podařilo 20-30%,ostřihat velké listy, to není tak brutální ke kytce, podle mně (a nejen) se bude kytka bránit seschnutí a vytvoří více pryskyřice na obranu, která zůstane při následným setnutí na svým místě, a neni třeba ubližovat pícháním, pařením, a jiným drastrickým způsobům na úkor klidého dožití. Jak se ke kytce chová tak se z kytky ozývá. Pýchá někdo hřebíky do jabloně snad k lepší chuti jablek ??
zdar kolegové pěstitelé
kamoš zpařuje ty kořeny a po zpaření obalí vetve v novinách a povesí proschnout, noviny utahne dratkem aby drželi na vetvích a palicích.. na konci noviny neuvazuje aby se pri te proceduře palice nezapařily a neztratili na chuti a vuni
ma stim dobry zkusenosti
a s tim hřebíkem...nápad me to prijde dobrej...
ale u nekterych kytek je křebík pro kytku jako včelka pro cloveka...
zabolí, poraní, a je klid...kvetina podle mejch zkušenosti roste i jen na vlakne..když se zlomí(při kvetení) stačí malej kus stonku a kytka vesele dál zraje akorát rychlejš a opravdu jak ze bylo zmineno opracdu produkuje víc pryskyřice kvuli zde již zminovanym vece...hlavne snahou přežít a zachovat...semínka
Zajímavé názory, moje zkušenost, pod tíhou palic mi paár větví prasklo u hlavního stunku a držely jen tak tak na pár vláknech, po týdnu ty větve nabraly nehoráznou mohutnost.
Takže určitě na tom něco bude.
Letos budu také pokoušet.
tak ještě k tomu hřebíku....Můžete to zkusit třeba na takový jabloni, zkuste jí říznout nebo píchnout do větve a pak sledujte jestli bude mít jablíčka větší, sladší, červenější nebo rychleji uzrajou....Já jsem teda tuhle techniku od žádnýho sadaře neslyšel, takže si myslim, že to je zase jen jedna growpohádka, ale hádat se nebudu. Na druhou stranu je pravda, že to lámání určitým způsobem funguje, ale spíš bych řekl, že nepřímo. Jde jen o to, že se kyti prosvětlí a má více prostoru pro růst a že větev zesílí je logický páč musí unést sama sebe. Když jsem větve ohýbal (ne lámal) pomocí kolíků či šňůrek tak větve taky zesílili a to nešlo o žádný poškození či vyšokování kytky jen to pro ni byla nutnost.
Vycházim jen ze svejch zkušeností a názor nepředkládám jako pravdu, ale jen jako názor a mou zkušenost. Možný samozřejmě je, že to je všecko jinak....nepopírám
No kytku píchat ani pařit nehodlám, ledaže tu někdo dá solidní argument.
Tak hodně pryskyřice přeju.
Pokud by se Vám zdálo, že zasírám příspěvek samo rád smáznu
peace
Mozna je to blbost, mozna neni, ale napadlo me co takhle par dni pred sklizni rozpichat spendlikem primo palice.
Kdyz ze stromu v lese sloupnete kuru snazi se strom ranu zacelit pryskyrici, mozna by to mohlo fungovat i u marusky a prijde mi to logictejsi nez pichat hrebik do stonku.
Kazdopadne ja budu za par tydnu sklizet, rozhodne to aspon u nekolika palic zkusim a dam vedet.
Jsem proti legalizaci komerčnímho prodeje jakýchkoli drog a to i lehkých (holandský model) ale toleroval bych pěstování pro vlastní potřebu v omezeném množství.