chOdec
účastník silničního provozu
|
smooth: jo, přesně... někdy je to fakt zábavný, sedět přímo v ohnisku těch hovorů, v jakýmsi průsečíku drah informací, který neustále proudí tam a zpět...
Jinak mám takovej menší příběh, nic extra, ale snad někoho pobaví...
Seděl jsem s jedním týpkem a několika holkama v takovým podniku v Budějkách, nikdy před tím jsem tam nebyl... Popíjíme pivko, hovoříme a já se zeptám, jestli se tam smí balit. Prej neví, ale asi jo.. Tak jsem smotnul brko a chystali jsme se s tím chlapíkem, že vyběhneme ven a zakouříme si. Chlapík byl o berlích, sotva chodil (následky střetu pěšího človíčka s řítící se sanitkou ), takže mu cesta ven mezi stoly zabrala nějakou tu chvilku.. Ve chvíli, kdy jsme vycházeli ven, se ozval nasranej hlas barmana (zahlídnul brko, který jsem držel a bohužel neschoval):
"Hele, to jako 'dete ven kouřit..?!!!"
"Tak to ne, pánové - neserte mě!!! Jestli chcete hulit, tak zaplatíte a pudete, rozumíte..?!!! "
Koukali jsme na něj jak na blázna, ale odpověděl jsem mu:
"Dobře, tak mi dopijeme, zaplatíme a pudem'..."
Myslím, že jsem mu dal dostatečně najevo, že žádný problémy nechci.. Ještě jsem skočil za holkama, abych je připravil na variantu evakuace, v případě, že bychom fakt museli zaplatit a jít..
Vylezli jsme ven a zažehli larvu. Studenej večer, tma, úzká ulička... Hulíme, něco rozebíráme a najednou v půlce rozhovoru - šok.
"KURVA, TO SI SNAD ZE MĚ DĚLÁTE PRDEL..?!!!"
Otočím se a vidím barmana, vytočenýho na nejvyšší míru.. Nevěřícně pozoruju jeho cholerickej, ale hlavně agresivní výstup.
"VY SNAD CHCETE PŘES DRŽKU, NEBO CO..?!!! FEŤÁCI ZASRANÝ..!!!"
Já i týpek na něj čumíme pomalu s otevřenou pusou, chlapík s berlema si automaticky potáhne z brka a to samozřejmě vyvolá reakci... Barman po něm skočí, vytrhne mu brko z ruky, která se jakž takž opírá o francouzskou hůl a na místě tu půlku larvy rozdupe..
"JASNĚ JSEM VÁM ŘÍKAL, ŽE TU HULIT NEBUDETE!!!"
"Ne - tys nám říkal něco jinýho.", rychle ho opravím. Vypadá to, že by v tom svým záchvatu mohl tomu klukovi něco udělat, a proto mu tykám. Chci mu dát najevo, že si před ním nesednu na prdel...
"Říkal jsi, že pokud tu budeme hulit, tak zaplatíme a pudeme..", vysvětluju celý nedorozumění a doufám, že se nějak domluvíme..
"Tohle jsem neřek'! Snad vím, co říkám..!!!", maří moje naděje barman.
"Bohužel.. asi ne.. Je mi líto..", odpovím s pokrčením ramen, doprovázen souhlasnými slovy Týpka s francouzskýma holema.
"Zaplatíte a vypadnete..!!! Okamžitě!!!"
"Jo, jasně...", uzavírám celou debatu a jdeme s týpkem dovnitř, následovaný rozběsněným barmanem.
"Můžete bejt rádi, že jste nedostali přes držku..!!!"
Na to ani jeden z nás nereagujeme.
Jak se proplejtáme hospodou, okolo stojící-sedící na nás udiveně koukají, jeden se mě dokonce zeptá:
"Vy 'ste venku hulili, co..?"
U stolu nastává akce placení. Po celou dobu se k barmanovi chováme s maximální slušností, dalo by se říct snad i s určitým nadhledem - což silně kontrastuje s jeho chováním.. Fakt nejlepší obrana.. teda dokud na vás nevystartuje.. Odpůrce marihuany je tak emocionálně rozhozenej, že mu dělá problém sečíst pití Týpka s francouzskýma holema a nějak se na tom zasekne...
"Tři piva.. to je třikrát šestnáct... čtyřicetosm..", s úsměvem mu napoví Týpek s berlemi.
V tu chvíli jsem mrtvej smíchy, ale díky pudu sebezáchovy se to snažím potlačit...
"No... 'eště, že si to umíš spočítat, ty palice vyhulená..!!", odsekne popuzeně barman.
A teď přichází finální pointa:
Týpek s berlemi, který mi vyprávěl, že studuje FAKT hustou fakultu technického směru, kde berou matematiku více než podrobně (už si nepamatuju přesně, jestli stavárnu, nebo něco jinýho), mu odpověděl:
"No... víte.. my to u nás na škole počítáme přes matrice.." a začal mu tam vysvětlovat nějaký mimozemský počty v tom odborným jazyce...
Barman na něj čuměl, já se fakt málem smíchy pochcal a radši jsme zmizli. Po celou dobu jsme ovšem naprosto zachovávali společenský bonton a to našeho utlačovatele dost rozhazovalo.. Při odchodu jsme se všichni způsobně rozloučili, "Nashledanou..", já jsem přidal ještě "Díky a naschle.." a obdrželi odpověď "Rači zbohem..!", která tak nějak hezky zakončila náš rozhovor...
|
:: subham astu sarvadžagatam ::
Jak jsem lezl na stromy... :: Ali G - svatyně oddaných :: Zajímavé tipy na originální rande :: Brno - roll´n smoke I,II :: 50W/70W Black Egg by chOdec :: ..neomlouvám cikány! :: Nahrávání zajímavých pořadů z TV - co vy na to?
Jsem si plně vědom skutečnosti, že mé názory jsou subjektivního charakteru, nemám v úmyslu je prezentovat jako objektivní.
Pravidlo č.1: Nelíbí se ti, co říkám? Neargumentuj, stačí mě nařknout z povýšenosti (vševědoucnosti)..
|