Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, přicházím k Vám se žádostí o radu. Objevili se mi na listech nažloutlé konečky na listech. Vyskytuje se to na starších velkých listech, nejvíc na těch naspodu. Připadá mi to jako nedostatek draslíku.
Zalévám dešťovou vodou, kterou chytám do nádrže a je alkalická (pH7,7 - 8), po přidání hnojiv pH spadne na hodnotu pod pH 6 (5,3-5,8), takže jsem to zvedal abych se dostal někam na hodnotu 6,5. Mám celkem 4 kytky a výtoku mám pH v rozmezí 7,2-7,8.
Pěstuju automat White widow od RQS v hlíně, v květináčích 38l na balkoně a na výšku mají 1,1 - 1,3m. Hnojím Plagronem Alga grow, občas je stříknu Phytaminem (spolu s postřikem proti plísni a breberkám) a první měsíc jsem jim dával i kořenák a jedu podle doporučených tabulek výrobce. Aktuálně jsou v 7 týdnu růstu a brzy se přejdou do květu.
Logicky mě napadlo, že musím tlačit pH zálivky dolů, abych se dostal na výtoku pod pH 7. Mám vysadit i hnojení? Ještě si říkám, jestli nepřestat s alkalickou dešťovkou a nezalévat odstátou vodou.
asi bych i zkalibroval pH metr
děšťovka skoro 8 a po přidání hnojek 100 x kyselejší... to se mi moc nezdá
kolik máš Ec na vstupu/výstupu?
citace:
Původní příspěvek od xxiro Ahoj, přicházím k Vám se žádostí o radu. Objevili se mi na listech nažloutlé konečky na listech. Vyskytuje se to na starších velkých listech, nejvíc na těch naspodu. Připadá mi to jako nedostatek draslíku.
Zalévám dešťovou vodou, kterou chytám do nádrže a je alkalická (pH7,7 - 8), po přidání hnojiv pH spadne na hodnotu pod pH 6 (5,3-5,8), takže jsem to zvedal abych se dostal někam na hodnotu 6,5. Mám celkem 4 kytky a výtoku mám pH v rozmezí 7,2-7,8.
Pěstuju automat White widow od RQS v hlíně, v květináčích 38l a na výšku mají 1,1 - 1,3m. Hnojím Plagronem Alga grow, občas je stříknu Phytaminem (spolu s postřikem proti plísni a breberkám) a první měsíc jsem jim dával i kořenák a jedu podle doporučených tabulek výrobce. Aktuálně jsou v 7 týdnu růstu a brzy se přejdou do květu.
Logicky mě napadlo, že musím tlačit pH zálivky dolů, abych se dostal na výtoku pod pH 7. Mám vysadit i hnojení? Ještě si říkám, jestli nepřestat s alkalickou dešťovkou a nezalévat odstátou vodou.
Původní příspěvek od ZOO68 asi bych i zkalibroval pH metr
děšťovka skoro 8 a po přidání hnojek 100 x kyselejší... to se mi moc nezdá
kolik máš Ec na vstupu/výstupu?
Kalibroval jsem o víkendu, byl jsem 0,2 mimo oproti kalibračnímu roztoku.
Když zaprší, Ph vody v nádrži se sníží, s tím jak v ní přibude voda, ale po delší době bez deště postupně roste k hodnotě až 8. Ph odstáté vody z kohoutku se u mě pohybuje okolo 7.
EC u mě nemá moc cenu měřit, protože řada Alga od plagronu je organominerální hnojivo a hodnata EC by v tomto případě byla zavádějící. Proto ani nemám EC-metr. Hnojím poměrem 1:250 (40ml na 10l vody), který udává výrobce.
[i]Původní příspěvek od Woody
ubral by som na 30ml/10lvody a to by som daval len kazdu druhu zalievku .. inak cista voda .. [/B]
Ok, dám jim teď pár dní pauzu od hnojení, abych promyl substrát a pak snížím dávku minimálně než přejdou do květu.
Je pravda, že roli mohlo sehrát i horké počasí v posledních dnech, takže se substrát rychleji vysušuje a zároveň se v něm zvyšuje koncentrace živin. V posledních dnech jsem totiž musel víc zalévat, aby netrpěly nedostatkem vláhy.
Jinak ale rostu pěkně a už víceméně přesáhly výšku vzrůstu, kterou uvádí seedbanka pro outdoor, takže odhaduji, že by v následujících dnech měly začít kvést. Jen mi teď dělají starosti ty listy. Nerad bych, aby to kytky poznamenalo do dalších týdnů.