Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám kamaráta, s ktorým sa poznám od ranného detstva a vlastne som s ním začal húliť. Po cca. 7 rokoch (5 rokov dosť aktívnej konzumácie, cca. 3 - 4x denne) sa rozhodol, že kvôli problémom s pľúcami prestane. Je to jeden z ľudí, u ktorých by som najmenej predpokladal takéto radikálne rozhodnutie, ale zatiaľ je to 4 mesiace, čo abstinuje, ani raz to neporušil a dáva to úplne s prehľadom. Občas navaríme nejaký puding, bábovečku a tak, ale na to sa jeho predsavzatie nevzťahuje -- ako hovorím -- prestal kvôli pľúcam.
Osobne som nikdy nemal potrebu úplne prestať a ani neviem, prečo by som mal, pretože poznám ľudí, ktorí (v rozumnej miere!) konzumujú 25+ rokov a nie je na nich nič ani zďaleka poznať. Samozrejme, poznám aj násť-ročných, ktorí húlia 2 roky deň-čo-deň a následky sú viac než zrejmé: nestíhajú školu, jediným predmetom záujmu je ganja a veci s tým spojené a akékoľvek intelektuálnejšie debaty s nimi neprichádzajú do úvahy. Takéto "užívanie", resp. zneužívanie je, podľa mňa, nemúdre a konsekvencie na seba nenechajú dlho čakať.
Pre mňa je marihuana príjemný a obohacujúci životný spoločník, s ktorým rád relaxujem pri hudbe, alebo pri príjemných večeroch s priateľkou, pre iných to môže byť žráč času, peňazí a energie, takže každý má tak, ako si to zariadi...
Mimo thread...
Zdravim vsechny.Na druhe strance mam prispevek k tomuto tematu napsanej pred 5 rokama Docela sem se nad tim zasmal.Bylo mi osmnact.No nejak to nedopadlo to co sem tam psal.Dal sem prednost pestovani.Je neuveritelne co se od te doby vsechno stalo.Neuveritelne...Ale travku kourim vesele dal.Pestuju rok co rok.Urcite sem se od te doby nazbiral hodne zkusenosti.
PEACE
PS: Neco k tematu: Vseho s mirou
Pamatuj v pokoji a míru,že Absolutno,Tao je vtobě samém,že mezi ním a tebou nestojí žadný kněz ani kult,dogma,výrok,žadné učení ani učitel.Mysli na to,že není podstatné Dobro a Zlo,Já a Ty,Nitro a Vnějšek,Život a Smrt.Vejdi do Sféry,v níž není strach ze smrti ani naděje na posmrtný život,kde jsi prost břemen života i potřeby spasení.Ty sám jsi Tao.Buď tedy niní skálou,na níž marně naražejí vlny života.
Ja prestavam hulit kazdej rok nekolikrat kdyz dojdou zasoby. Nejvic me vadi vedlejsi ucinky kdyz clovek navykly treba tri mesice hulit kazdy den z niceho nic prestane:
Nespavost - lezim v posteli treba do ctyr do rana a nemuzu zabrat(coz je problem kdyz v sest musite vstavat, tohle nervovani to navic jeste zhorsuje), nekdy to doprovazi take divne horko i kdyz v mistnosti je pohodovych 21stupnu.
Nechutenstvi - chut k jidlu dostanu jen hladovenim a navic si parkrat kousnu a sem preplnenej (resim to ovocem, pomerance muzu jist neustale).
Podrazdenost/chut na hulo - kazda cinnost a kazda osoba ktera po vas neco chce vas sere, myslite si porad "jaka by to byla pohoda zapalit si k tomu brko, to bych zvladl vse". Nastesti tohle se uz postupne ucim trochu ovladat. Reseni je zabavit se necim co vas bavi, problem je ale ze obcas myslite tak ze vas nebavi ani to co vas bavi protoze bez hula je to o nicem.
Nastesti po tydnu maximalne dvou tohle vsechno prejde a usinam, zeru(spis se preziram) a myslim uz naprosto normalne.
Tyto problemy mam ale pouze jak uz jsem rekl, kdyz nekolik mesicu hulim deno denne nekolikrat, mozek si za tu dlouhou dobu proste zvykne na ten stav/pohodu a pak mu logicky chvili musi trvat nez se vrati do normalu.
Kazdopadne kdyz hulim treba jednou, dvakrat, trikrat do tejdne tak je to v pohode a zadne vedlejsi ucinky se pak nedostavuji. Problem je ze proste kdyz mate co hulit si rict tak a ted si dam na tejden pauzu
Vetsinou zacnu delat pauzy az se zacnou ztencovat zasoby, napriklad ted uz sem vic jak 4tejdny nehulil a porad si schovavam na dva prdiky do slukovky + energitku celou vevnitr olepenou krystaly, to kdyby nahodou nastaly horsi casy
Hulim vlastne uz jen ze svyho, kamosi nepestujou a navic uz moc nehulej(maximalne tak okostuji mou sklizen) a kupovat uz taky nehodlam, protoze 1000Kc za 4g ktery sou za chvili pryc to uz nedam ani nahodou.. ale na jednu stranu to je dobre, na nejaky ten cas je pauza od huleni potreba(stavy jsou pak tisickrat lepsi).
jojo tu nechut k jidlu mam taky...vzdycky ve škole mi do ticha zakručí břicho ikdyž vůbec nemám na nic hlad ani chuť a s tím spánkem je to u mě jak kdy...
hm som si vzdy myslel ze ked niekomu hulenie nerobi dobre, moze s tym prestat zo dna na den.. teda ale mna ani nikdy nenapadlo ze by som s tym chcel skoncit
Hulil som 5 rokov, no pred 2ma tyzdnami som sa rozhodol prestat, resp. dat si aspon polrocny detox. Nemam s tym absolutne ziadny problem, comu sa vsak necudujem - kedze bezne som po pol roku hulenia maval cca mesiac detox bez problemov... Som zvdavy, k comu to povedie :P
"I am only ganja farmer ", Skreko
"Peace on the earth depens on peace in the peoples hearths.", Dalai Lama
cau, taky sem se pokusil na to vykaslat kuli svy hlave, je to tezky, hlavne kdyz kolem sebe mate lidi jako ste vy. rok sem to omezoval fak dost, treba praska sem si dal 1krat za mesic, ale ted uz zase hulim castejc, ale uz to neni moje priorita. . .
tak mne to tiez bere pamet ale neprestavam xD ...teraz pojdem outdoor tak...budem tam chodit peso-inak by som sedel za PC...takze to prispieva ku mojmu zdravemu pohybu , som na cerstvom vzduchu ...peniaze ci to zere?kupim semiacka ale ta uroda urcite stoji za to...a este k tomu vlastna chuti lepsie ked viete s akou laskou bola pestovana ...a ja hulim vzdy ked sa da...dakedy casto , dakedy taka mala pauzicka...ale ked si nedam mesiac nic tak ma to absolutne nesere...dokazem zit aj bez toho...
Až keď bude vyrúbaný posledný strom , otrávená posledná rieka , chytená posledná ryba , zistíme , že peniaze sa jesť nedajú
Hm, ale da se to prohulit. Kourim uz... boze tolik... 15 let s kratkymi prestavky tak plus minus 2-3 gramy denne a uz davno zmizely vsechny negativni vlivy. Az bych rekl ze kourit malo je skodlivejsi nez kourit hodne.
Tady je takovy maly urivek z clanku ktere mi toto potvrzuje z univerzity v tel Aviv
original:http://www.sciencedirect.com/scienc...e293d82d7184945
Jsou cannabinoid léky neuroprotektivní, nebo neurotoxický?
Odkazy a další čtení může být k dispozici k tomuto článku. Chcete-li zobrazit odkazy a další čtení musíte koupi tohoto článku.
Y. SarneCorresponding Autor Kontaktní údaje, e-mail Stejné Autor a O. Keren
V Mauerberger předsedající Neuropharmacology, Ústav fyziologie a farmakologie, Sackler Lékařská fakulta, Tel-Aviv University, Tel-Aviv 69978, Izrael
Obdržel 29. ledna 2004;
přijato 9. února 2004.
Dostupné online 12. dubna 2004.
Abstrakt
Chronická expozice cannabinoids Ukázalo navodit dlouhotrvající porucha učení a paměti, která byla doprovázena morfologické poškození mozku. Na druhou stranu, některé studie prokázaly, že cannabinoids může chránit před různými traumata mozku. Tento tajemný dualismus je vysvětleno v tomto dokumentu by komplexní hypotézu, která je založena na našich nedávných studií in vitro a in vivo na farmakokinetické úvah. Tato hypotéza předpokládá, že nízké koncentrace cannabinoids bude neurotoxickými zatímco vysoké koncentrace léky bude chránit od poškození neuronů, a naznačuje, že chronické podávání cannabinoids přiměje neuronový smrti, zatímco jejich akutní administrativa bude chránit mozek. Dále navrhuji vpřed pokusů, a to jak in vivo (zvířecích modelech pro poškození mozku) a in vitro (buněčné smrti v neuronový kultur) k ověření této hypotézy. Výsledky těchto pokusů může mít praktické využití při zvažování použití cannabinoids jako terapeutická činidla a při hodnocení následků jejich použití jako rekreační drogy.
Taky nesmime zapenout ze v rasta komunitach ty nejvyhulenejsi jsou ty nejmoudrejsi
Původní příspěvek od Pindulinka Hm, ale da se to prohulit. Kourim uz... boze tolik... 15 let s kratkymi prestavky tak plus minus 2-3 gramy denne a uz davno zmizely vsechny negativni vlivy. Az bych rekl ze kourit malo je skodlivejsi nez kourit hodne.
Nehledě na výzkumy Tel-Avivské, či jakékoli jiné univerzity, není náhodou nejlepší nekouřit vůbec? Nejvyhulenější rastové mají určitě ty nejvyhuleněji moudrá moudra, ale v naší středoevropské (a vůbec celé dnešní) společnosti (a ne že bych byl její zastánce) bohužel moudra k ničemu. Ikdyž tě uznávám jako znalce v našem (pěstitelském) oboru, prostě s tebou nemůžu soulasit v oboru huličském. Hulit 2-3g za den je sebedestrukce, o čemž svědčí i tvůj pravopis, popř. překlad z translatoru. A i kdyby ses nadopoval tunou pyracetamu, tvoje paměť nikdy nebude jako ta moje, či jiných...
Btw. nic proti, chtěl jsem jen vyjádřit svůj názor.
Mne ale vubec neznas pane kerr, jak si muzes myslet ze moje spatna znalost cestiny je danou inteligenci, a ze se ti nevyrovnam v pameti (muj psycholog tvrdi ze ji mam dobrou - testovaly jsme to samozrejme bez Piracetam) nebot fakt ze jsem od narozenin do dvaceti let zil a zivil se v kanade, kdyz spadlo opona tak jsem prijel do prahy a jsem v cechach od te doby. Rekl bych ze moje cestina svedci o mych schopnostech spis. We can also have this discussion in english, it would help me a great deal.
Tez s timi rasta komunitach, nejaky cas jsem zil v jedne na martiniku jako mladsi (tam se dokonce komunikuje francouzky - bylo to kdysi lepsi ale taky umim) tkze myslim ze bys to mel zkusit nez rozhodnes ktere moudro je uzitecny a ktere ne.
Pracoval jsem mnoha let v reklame a mnoha veci ktere dodnes pouzivate denne jsem mel na starost zmodernizovat. Tez jsem pracoval v casopisech a mnoha trendy (pozitivni a negativni) jsou vysledky te praci a nez jsem onemocnel a tim byl uz uplne nuceny kourit jsem pracoval jako obchodni reditel radio co si casto ladis (i kdyz mozna omylem ) a dostaval jsem se do kontaku s lidma o ktere bys nikdy nerekl ze kouri. Zadny vyhulenci (podle kriterie tohoto thradu) a kourily se mnou pri kazde prilezitosti
Jak to rika robert Vano, uz jsem ve veku kdyz vim co jsem.
pustme uz tu presarlou predstavu o vyhulence jako pitomci. Mne to urazi a lidem ze serveru jmenem grower by melo obvzlast, prosimte, vy neznate nikoho jinyho nez takove?
Dis: ted co mam volcano tak to jde samo lol.
P.
Původní příspěvek od Disaster:-) hele 2-3 Gg denne to mas tak 6 nabitych bongu... to je v klidu... muhehehe
Jo, pane kolego, ale to, co se vejde do kotle tvyho bongu vazi vic, nez Somalskej teenager
Jinak k tematu : Davam tomu roček, 2 a seru na to.
Už si to dovedu představit, že to bude fungovat normálně a ta představa mi dokonce začíná připadat možná i lákavá.
A proč to odkládám?
Protože kouření trávy je jedna z mála mejch špatnejch stránek.
A každej by měl nějakou mít, žeáno. Pro ten sladkej pocit z života na účet vlastní budoucnosti..
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.