Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díky za rady.
Je to DIY set a stejně bych si musel udělat konstrukci na můj stan, takže by se kdyžtak dali 2čipy odložit a jet jen na 4 a tím pádem to stáhnout někam k 400W. Zvláštní je, že ten známý od kterého bych si to mohl zapůjčit, pod tim oproti HPS které jel současně, neměl lepší výsledky. Čím to může být? Nejsem znalý v problematice LED světel.
marcusant:
Chlape, máš to fakt pěkný. Už máš finální váhu?
Edit.: Teď jak to sleduju, kolik si nechal za ty hnoje ty blázne?
čágo lidi, jsem totální ledkovej neznalec a chtěl bych přejít z HPS na Ledky. Mám stan 120 x 90 x 180 cm. Uvažuji o světle od frynka 400w, čipy 4x3000k. Doporučili by ste mi tuto zvolenou variantu a celkově toto světlo ? Nebo mám zvolit více čipu s více
barvami?
Darkhalter: já mám 80x80 4 čipy max vykon 380w cca. A maximálně sem do toho pouštěl cca 320w a výsledek 1g/w a tonjsem úplný amatér, posral jsem toho v květu celkem dost.. Jestli máš 6 čipu, vydel bych to světla stáhnout MAXIMÁLNĚ na celkový výkon 350w... Musíš taky vzít v potaz že z tolika ti čipy máš efektivitu úplně na jiné úrovni (snad nejlepší mozne), led můžeš taky dát.mnohem níž protože to nebude vůbec topit (při 100w/2cipy stačí i pasivní chladič) a rozložení světla úplně ideální. Však uvidíš sám jak to bude svítit... Rozhodně si dej tu práci a dej tam těch čipů šest pokud máš tu možnost. Nejlépe 3 světla po 2 čipech se kterými můžeš manipulovat. Ještě dotaz, předpokládám že to jsou všechno vera9 ne nějaké činy?
Mamdomakekel: ideální by bylo 6 čipu, ale čtyři jsou taky úplně v pohodě, hlavně aby ledky byly rovnoměrně rozmístěné.
Původní příspěvek od Darkhater TommyH:
Jj, jsou to vera29, těch 570w. Já mám teploty v pohodě, myslím že bych v tom 90x90 uchladil v pohodě i šestikouli. Ještě to rozmyslím.
Jinak, četl jsem že pod LED světlama kytky často mívají nedostatek Magnesia. Možná příčina proč mu to pod těma ledkama tak nerostlo?
Otázkou je jak moc to bude efektivní mít ve stanu tolik světla, do stanu 90x90 bych volil spíše 380w set, zase na druhou stranu je to vždy na vzručnosti uživatele jak s daným výkonem dokáže naložit.
S tím magnesiem jsem se nesetkal, máš nějáký zdroj od kud jsi to četl? celkem by mě to zajímalo .-)
Zdar growers, plánujem si zaobstarať DIY SET 190 W z alucraft a viem, že niektorý z vás ho majú a tak by ma zaujímalo zopár vecí o tomto svetle.V prvom rade ako ste spokojný s týmto setom?Akú plochu ním osvetlujete?Box 60x60 je podľa mňa ideál.A čo hlučnosť je veľká?, beží ten ventilátor stále na max. alebo sa reguluje podľa výkonu svetla?
fotosynteza:
Box 60*60 pohoda, zvládlo by to i 80*80 , tedka to jedu podruhé a poprvé jsem měl na 4 kytkách 215g v boxu 60*60 je to úplně tiché, spím přímo u boxu a ventilátory a odtah to prehuci,
Kdybys chtěl vidět jak vypadaly kytky, mrkni ke mě do vlakna v indoor galerii...svetlo můžu doporučit
Fruddy: na tohle zdroj mít nebude,jestli někde něco četl, tak tady a šlo o kombinaci kokosu s hnojivama jidb či měkkou vodou, kdy kokos na sebe váže vápník nebo magnesium, o tom je tady i na netu spousta a +LED světla
Prvně jsem si říkal, že na to nebudu reagovat, ale za mě je absolutní blbost svádět nedostatky growera na světlo. .....
Anarchom máš box alebo skriňu?
Ak by bol ten ventilátor pre mňa hlučný dal by sa zregulovať pridaním odporu?Mám také tie kábliky čo su k PC ventilátorom Noctua, jeden na 9V a druhý na 7V reguláciu.Ak by som tam dal ten na 7V rozbehne sa vobec ten ventilátor?A uchladil by som to potom?
Ide mi o to poskladať box s tichých komponentov.
Mám box DS 60*60*150 cm a to světlo i s tím chlazením je vážně zcela tiché, když je box zavřený a svetlo svítí, slyšet to nejde, je to jak pc větráček. ....
Box určitě poskládat z tichých komponentů jde, já mám dva a zvykl jsem si u toho spat.....když dáš poradne brko před spaním, tak tě jen tak něco neprobudi
Jinak jestli to chceš nějak předělávat a upravovat, napiš tady PM Fruddy-mu, on ti poradí, ale svetlo je dobře a jednoduše sestaveno není nutné to předělávat. ....
Já ten set mám a přijde mi že ten vetracek dělá celkem slušný bordel, vyřešil jsem to tak, že sem tam místo jednoho větráčku dál dva a zapojil do série (tzn. 6v na jeden vetracek) ochladí o v klidu slyšet jde.minimalne.
Nevím jestli Darkhater je schopen dohledat příspěvek který se tu ohledně magnesia a led světel objevil, tudiž odkaz doplním ať je to tady i pro nezasvěcené ;o)
Původní příspěvek od TommyH Já ten set mám a přijde mi že ten vetracek dělá celkem slušný bordel, vyřešil jsem to tak, že sem tam místo jednoho větráčku dál dva a zapojil do série (tzn. 6v na jeden vetracek) ochladí o v klidu slyšet jde.minimalne.
tiež som rozmyšlal zapojiť 2 do série.Takže nemajú problém sa rozbehnúť aj na 6V, to som rád, niektoré PC ventilátory to nedokážu
Úplně v pohodě, úplně ideální by bylo podle mě 7V. Ale neměl jsem problém uchladit... I když já panel nepoustim víc než na 85% tak nevím jak jak moc by to tpilo při plném výkonu. Ale na 85% je chladič takový hodně teplí, že na něm v klidu pořád udrzis ruku. Což je hádám úplně v pohodě a to tam mám nejake mega staré vetracky co sem.doma našel. Doporučuji sehnat co největší vetracky k poměru velikosti chladiče (aby nebyly menší ale nepřesahovaly chladič).
Původní příspěvek od fotosynteza Anarchom máš box alebo skriňu?
Ak by bol ten ventilátor pre mňa hlučný dal by sa zregulovať pridaním odporu?Mám také tie kábliky čo su k PC ventilátorom Noctua, jeden na 9V a druhý na 7V reguláciu.Ak by som tam dal ten na 7V rozbehne sa vobec ten ventilátor?A uchladil by som to potom?
Ide mi o to poskladať box s tichých komponentov.
Ventilátor který k tomu dodáváme je dost tichý, každopádně když vedle toho budeš spát chápu že to udeš chtít dát. Spíše bych doporučil pouštět světlo přes den a na noc mít box vyplý. Kdyby jsi chtěl zredukovat jenom trochu můžeme ti k tomu dodat zdroj k ventilátoru typu LRS který je potenciometrem regulovatelý od 10.5v do 13.7v, tím se to dá celkem stlumít, pod 8v bych ho už moc nepouštěl když budeš využívat 100% výkon svítidla, další variantou je kombinace zdroje LRS a dvou ventilátorů s tím že budeš pouštět z napájecího zdroje napětí 13.7v které se rozdělí do dvou ventilárů a každý pojede na zhruba 6.9v. tuto kombinaci mám ověřenou jako jednu z těch nejefektivnějších.
Chalani ,chtlel bych vero 7 z alucraftu 380w dase do stanu 90*90?nebo zvolit větši??a nevim přesne kterou mam zvolit jestli bez optiky nebo další možnosti ,wsm nebo www a hb tady nevim co zvolit můžete někdo poradit diyk zatím jedu hps ale chtěl bych toto diky
Původní příspěvek od sakumprdum Chalani ,chtlel bych vero 7 z alucraftu 380w dase do stanu 90*90?nebo zvolit větši??a nevim přesne kterou mam zvolit jestli bez optiky nebo další možnosti ,wsm nebo www a hb tady nevim co zvolit můžete někdo poradit diyk zatím jedu hps ale chtěl bych toto diky
Zdravím Tě,
určitě stačí 380w set, doporučil bych s reflektory, pokud nemáš problém z výškou boxu, je to nejlepší a nejefektivnější řešení.