Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kluci, neblbnete mu hlavu .. jasne jsem napsal, ze to nebude zadny zazrak, ale tedy poporadku:
- zdroj na vetracek jsem zapomnel, mea culpa, ale pri tech max 20W tepla (to by bylo, aby z 30W prikonu neslo alespon 10W u Cree COB do svetla) to muze chladit i pasivne. Pripadne vzit jakoukoliv USB nabijecku a vytahnout z toho 5V (tech ma dnes asi kazdy take nekolik, s prekroucenyma kabelama u konektoru :] ..), pri uplne nejhorsim i v CR ten zdroj je od 150Kc (12V)
- termopastu dostane vetsinou i k CPU chladici, pripadne v jakemkoliv 'PC ksefte' mu to podmaznou hadam zdarma, co ja jich povyhazoval ..
- DPH a clo se plati az od cca $23 (vcetne dopravy) a to pouze, pokud to celnici vyhmatnou
- doporuceny dopis do Ciny v bublinkove obalce stoji asi 140Kc (Ceska posta), u tehle cen se reklamace neresi, ale proste se koupi nova vec
- reflektor neni zapotrebi, vyzarovaci uhel je okolo 120°, pro maly box neni nutne to nijak zaostrovat (odrazna folie na stenach, svetlo se pri tomhle prikonu da povesit opravdu nizko)
Otazka znela: da se do 1000Kc postavit pouzitelna lampa pro mikropest? Odpoved zni: ano :]. Jen se to v CR neda koupit jako hotove reseni, trocha sve prace je nutna a je take nutne pocitat s tim, ze to neni 101% spolehlive reseni. Pokud je ale hlavni pozadavek cena, reseni proste existuje :]
A k tomu vlaknu o '11W a 100g' jsem uz take neco napsal, samozrejme je to podvod a je jen otazka, proc to ten clovek vubec pise ..
To já posílal driver fusion do Hongkongu v krabici co mi ji poslali a platil jsem 980Kč. Po třech urgencich email a pak i telefonicky. To nepočítám dva telefonáty po 4 minutách. Tak po 67 dnech jsem obdržel na účet zpátky 15 dolarů. Driver stal 15 USD a pošta byla jako gratis, ale na dodaku bylo 15 USD+20 USD. Nakonec jsem zaplatil 35 a vrátili mi 15 za dva měsíce. Od té doby si raději priplatim a neřeším zbytečně chujoviny.
"Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci"
Původní příspěvek od fikus37 To já posílal driver fusion do Hongkongu v krabici co mi ji poslali a platil jsem 980Kč. Po třech urgencich email a pak i telefonicky. To nepočítám dva telefonáty po 4 minutách. Tak po 67 dnech jsem obdržel na účet zpátky 15 dolarů. Driver stal 15 USD a pošta byla jako gratis, ale na dodaku bylo 15 USD+20 USD. Nakonec jsem zaplatil 35 a vrátili mi 15 za dva měsíce. Od té doby si raději priplatim a neřeším zbytečně chujoviny.
"Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci"
Tak s tím musíš počítat. Pokud rovnou koupíš něco z Číny*, tak se de facto zříkáš práva na reklamaci. U některých věcí to asi nemusí vadit. Na drivery TME, přesně, jak říkáš. Tam je to jistota a cena je taky solidní.
*záleží ovšem na prodejci, už jsem taky zažil, že jsem se ozval kvůli nekompletní objednávce a požadovaná věc mi dorazila zdarma a bez keců z HK za necelých 24h.
Původní příspěvek od kubok Páni čakajú nás veľké veci:
"Cree will release new product ( 200W COB, higher wattage than CXB3590 ) in the next weeks."
To psal Jerry někdy v červenci nebo srpnu, zatím nic. Ale měli by sebou pohnout, nové generace od konkurence jsou na tom dobře a většinou za lepší cenu.
;-)
Citizen ..holdery BJB..Ideal Chip-lock
Uvidime, snad z toho probehne nejaky report ohledne stavby DIY panelu,pěstu atd..zalezi,jak se toho chlapci ujmou..
treba to nekomu pomoze,mna to akurat fascinuje jak niekto moze mrhat tolkymi lumenami na svietenie do vetra,kebych to buchel do stanu,tak presvitim aj korene v kvetinaci...
Cafte! Na Cannafeste som videl zaujímavu kombináciu COB Citizen a Oslon vo veľmi peknom kabáte- made in Poland :-) Bol tam aj zástupca pre ČR - ten tvrdil. že sú tam použité nové Citizeny. O zdrojoch nevedel nič. Mali tam vystavenú aj lampu s 1 COB. Cena vraj okolo 400 euri.
Kdo to může kupovat.4čipy za 30tis.
Možná ,že někoho nachytají. Poláci se toho nebojí.Ještě k tomu napíšou ,že to osvítí 1,5 x 1,5 m. Žádné recenze ani testy a oni hodí cenu jak v americkém filmu.
no, chvílu som tam s tým chlápkom kecal....ono to môže byŤ a asi aj je slušné svetlo, ak tam sú súčiastky, ktoré deklarujú...ale schované v neskutočne predraženom , ale krásnom kabáte...:-)