Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Děkuji děkuji. Je to radost, že se to někomu líbí Hezky to vystihl tuffrong1 s tou dálnicí Každopádně si také myslím, že to té kytce nějak moc neškodí. Logicky bych si to odvodil tímto:
Poškodíte kytku tím, že jí rozmačkáte nosnou konstrukci - tudíž to, co používá na svůj růst, využije na opravu (neroste, ale opravuje). No a to, co je potřeba na květ, to není potřeba nikde jinde, než na květu, tudíž se růst květu nijak nezpomaluje. Už to jen dokázat matematickou indukcí ...
Tak, je tu další update. Kytky se snad už zastavily v růstu. Pro jistotu je pořád lámu, abych jim opravdu domluvil. Jedna květina bohužel nějak nestačila narůst a její jedna část je zastrčená bez dobrého přísunu světla, tudíž na jedné polovině strádá. Škoda Jinak protrhávám stále listy (s mírou), aby se dobře svítilo na paličky.
Zálivka:
4ml/l cocos AB (obojí)
5ml/l Alga Bloom
5ml/l Phytamin
2ml/l hydrobooster
Tady je pohled na spodní část rostlin. Příště to bude chtít víc roztahovat s touto watáží. Vzadu vpravo jde vidět, že polovina květiny (ta, co je napravo) je opravdu níž a má toho světla mnohem méně, než její druhá polovina a další osazenstvo.
A ještě jedno foto. To na listech už možná bude pryskyřice, ale těžko říct. Dost mě ale mrzí, že nemám EC metr, kytky sice nemají známky přehnojení, ale díky vysokému EC by nemuseli sosat hnojiva, protože to prostě nejde. Jsem docela na vážkách, zda bych neměl pár dní zalévat jen vodou.
uz to nelamej! pokud se ti nepali vrsky a nebo u nich nemas moc velikou teplotu, pokud mas teplotu. hod na ofuk svetla pc vetracek, kterej ti bude odvetravat a chladit prostredi okolo trubice, jenom uz to nelamej! max zatez vetev, at si trochu lehne, protoze na kwetu se kytka tolika nesoustredi na opravy, opraveju, to samo, ale odrazi se to na stagnaci kwetu celkove, mam to osobne vyzkousene, nekdy dokonce kytka tu nalomenou vetev na kwetu vyradi, proste ji necha umrit a vesele pokracuje, to se mi na rustu nikdy nestalo, na kwetu ji nekdy proste nechala bejt (kdyz jsem ji ublizil)..
OT (sry):
osobne po prepnutí už je nestresuji, bylo zde temat, ktere radili, ze mas stresovat kytku, treba propichovat stonek atd., ale pokud sis to osobne (a ted myslim vetsinu takovych pokusu) na nejakym vzorku, kterej by jsi mohl nasledne porovnat a dojit k nejakemu zaveru, sis to nevyzkousel, radeji s tim opatrneji
Jinak moc pekna prace, budes spooky s vysledkem a myslim, ze toto tema si zaslozi poradnou K+, bohuzel tak casto ji nedavam a musim se s nikym podelit..
Kdo chce moc, nema nic, kdo ma moc, chce jeste vic .. Megalomanstvi je nemoc.. 1.2.3.4.5.6.7.8.
Tak .. lámal jsem dneska ještě, ale už se tomu teda vyhnu. Ale části, které jsem lámal v neděli, jsou už teď krásně zahojené a na jejich místě je poměrně silné koleno. A dělal jsem to na těch nejvyšších a nejsilnějších květech a stále mají oproti ostatním parádní náskok a nezdá se, že by zpomalovaly. Ale určitě máte pravdu, už toho lámání nechám. Hlavně si myslím, že teď už by opravdu neměly růst,..
no pockej jeste az ti zacnou poradne kwety, pak uz se kytka malo soustredi na opravy, jsi jeste pomerne na zacatku, takze ti to povyroste o to kvetenstvi, ten kwet bobtna a roste, ale ne nijak tragicky do vysky.. ofukuj lampu a poradne od ni dostan teplo, aby ti nevadilo u vrsku (nepalilo je) a nech to klidne u lampy nebo to prehazej tak, aby jsi mel mensi kytky nebo vetve pod svetlem a ty vyssi dej stranou, truhliky urcite nejak pootocit jdou, ne?? to svetlo ma taky urcite svuj efektivni dosah a stiny od listu a vetvicek, tomu se stejne nevyhnes..
Kdo chce moc, nema nic, kdo ma moc, chce jeste vic .. Megalomanstvi je nemoc.. 1.2.3.4.5.6.7.8.
Update bude trošku později. Na koleji se chystá inventura majetku, tudíž přemýšlím, kam ukryji svou floru. Musíme tu mít hlavně co největší bordel, aby moc nekoukali, kde co je Hlavně ta totálně zdemolovaná pěstební skříňka... chjo
Update posouvám zase, protože jsem debil zapomněl foťák. Ale objevil se mi na jedné kytce ošklivý problém - zrovna na té nejlepší kytce. Kvalita nic moc, protože venku už není světlo, na kterém by se dalo dobře fotit. Každopádně prosím mrkněte, co se to mohlo stát - parazity jsem nenašel, hnojením to není, protože by se to mělo projevit i na jiných kytkách, spálené taky, protože by se to mělo projevit i na dalších kytkách... tak já nevím.
Pro jistotu jsem všechny hnusné listy otrhal - jinak upozorňuji - všechny poškozené listy rostou z květů, nejsou suché, jen jsou ... divné. Paličky jsou parádní, pěkně bobtnají.
A jinak jsem byl na cannafestu v Praze a musím říct, parádní akce a parádní lidi. Znalost angličtiny se hrozně hodila, kde jste si pokecali, tam jste něco dostali a jelikož jsme tam byli dva, tak tohle všechno jsme si přinesli:
phitamin sa v kvete uz nestrieka kedze nepouzivas enzymi tak to bude problem bud v zasolenom substrate sprav dokladny preplach alebo vplyvom zleho ph neberu ziviny co potrebuju sprav preplach s upravenym ph a urco sa to zlepsi
Mě se zdá právě divné to, že kdyby byl zasolený substrát, tak jelikož mám tu zasaženou rostlinu ve stejném truhlíku, jako rostlinu, která je o dost menší a slabší a zalévám je stejnou zálivkou, tak by se to mělo projevit na obou rostlinách. Takhle by musela být zasolená jen polovina truhlíku, což mi přijde divné. Ph jsem měřil a je pořád mezi 6 - 7 (lakmusové papírky), tudíž zde bych problém nehledal. Určitě to teda zkusím propláchnout, jak si říkal.
Na druhou stranu, jsem kytky před odjezdem zalil neodstátou vodou z kohoutku, což jim možná dalo zabrat, ale ... jako předtím, mělo by se to projevit na všech a ne jen na jedné, natož té nejsilnější. Zkusím to ale zítra teda pročistit Díky moc za radu.
PS:
Phytamin a alga bloom dávám do zálivky jednou za 4 dny - 5ml/l