Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže 10.den na květu,jedna bleberry se mi vytahla úplně unreálně,nechápu proč.Dnes jsem prolil jen čistou vodou s upraveným ph:6.Jinak jak jsem koukal,tak jsem koukal můj prostor metr čtvereční je zcela zaplněn.Není nikde ani kousíček místečka takže žádné ohýbání neproběhne.Už jsou všude samé chloupečky a začínájí mooc pěkně vonět.Naštěstí odpachovač plní svoji funkci
Zdravim Lumpe, vypada to moc hezky, drzim palce, at jde vsechno presne jak ma.. 4:1 na samice u blueberry je skvely vysledek, budu poradne sledovat .. Mimochodem samec sel do vecnych lovist, nebo sis ho nechal na pyl?
Zdravím Ethe ,bohužel musel jít do věčných lovišt,nechtěl jsem riskovat oprc a navíc jak jsem ho rozkuchal tak jsem zjistil ,že to byl dokonce hermáč.No uff hlavně že už je vyvezený určitě na skládce Kdyby byl čistej samec tak bych ten pyl určitě chtěl.Dík za pozornost a sleduj ,ted už začnou paldy a to bude teprve pokoukáníčko.Měj se
Původní příspěvek od vimnevim zdar jako neskušená lama ti radim ostřihat jenom ty zaschlý zežloutlý, případně špičky u velkých listů... Já to mám jednoduchý, protože se mi nechce nechávat ve skříni ošklivý listy tak je prostřihávam průběžně...
Taky by jsem ti doporučil zbavit se spodních větviček a minipaliček.
Já mám dobrejch 15-20cm ze spodu kytky oholený viz foto v příspěvku č.68 v mým treadu. Ale prostřihávám to většinou průběžně opatrně po kouskách jak to roste .-)
ať to roste...
si tady pěkně radíme
Tak takhle mám ty spodky oholený,to snad stačí ne?Víc to už stříhat nebudu.
Takže paráda z té záhadné vytáhliny se vytvořil čistý samec,a porřebuju poradit ,chtěl bych z něho pyl a rozhodně ho nechci nechat ve stejném bytě jako jedu ted Květ dalo by se to nějak udělat aby se to na 100% neprclo?.poradte
normalne ho vyndej dej ho do jiny mistnosti normalne do vazy a pod nej noviny nekam kde je normalni denni svetlo, samec uz svetla moc neptrebuje pak to nared moukou a stetcem to nasazej opatrne na samicku a muzes mit semena treba jen na jedny vetvi a zybtek normalni palicky
Obavam se, ze jedina 100% metoda je samce dat pryc.. Pokud se rozhodnes ho izolovat a nechat nekde pobliz, tak pozor na vetrani, prenos pylu pres obleceni a podobne..
Jinak specialni box na samce by to asi dokazal vyresit, pokud by se poradne izoloval a filtr by zachycoval pyl, ale rozhodne to neni 100%, nahoda je blbec.. Navic se na jednoho samce nevyplati svitit asi ani nejakou usporkou, o praci na sestaveni boxu ani nemluve..
Jinak preju, aby to byl posledni...
Zatim E.
Edit: Jeste me tak napadlo, co mu postavit parnik? Ten by teoreticky zabranil sireni pylu vzduchem.. Vysoka vlhkost by nemela nicemu uskodit,kdyz se potom nekde pyl dosusi..
jak jsem ti to uz popsal, neni to zadna veda...kdyz das samce do jiny mistnosti tak by to melo bejt v klidu, do boxu se ti to jentak zase nedostane...no a pak samicku vyndas a steteckem naneses na konec nejaky bocni vetve...a ja bych seminka zrajou kolem trech tydnu, tak nekdy mesic pred sklizni bych to delal, ale to nemam overeny, jen si to myslim...
jinak toho samce muzes nechat i v kvetniku, nekam ho prdnes obcas trochu zalejes a on ti ten pyl vysype na ty noviny
kdysi jsem to takhle risknul (že jsem dal samce do jiné místnosti a stal se oprc sice jsem nebyl asi dostatečně opatrný,průvan atd.ale i tak mám z toho strach.Nechtěl bych příjít o tuto rundu oprcáním.A jak naneseš štečkem pyl na tu palici tak mi neříkej že se to neroznese(pomocí ventilace )pocelém boxu.musíš dát palici do nějakého sáčku nebo tak?No nějak se mi to nezdá ale s tou moukou mi to taky nepřijde nějaké rozumné.Proč ředit pyl moukou??
ta mouka se tam dává aby toho bylo víc, protože toho pylu vyklepeš fakt mikromnožství...taky budu dělat řízený oprc a fakt to funguje...pro klid duše můžeš dát ten pytlík, ale to bych se zase bál plísně...ale jestli se bojíš, že ti to rozlítá ventilací, tak ten květináč se samičkou taky vyndej...a nech pár dní na okně?...
Původní příspěvek od ticisac ta mouka je tam zaprve aby se to lepe nanaselo a zadruhe aby ten pyl zustal sypkej...
jestli se ti to nezda, udelej to jinak
Nemyslel jsem to tak že bych ti nevěřil jen s tím nemám zkušenosti a rád bych i názor od ostatních lidí.Jaká se ta mouka dává,(hrubá,polohrubá?) nebo je to jedno.Jak musí být ta palice vyvinutá abych ji mohl prcnout.A poslední otázka jakou má ten pyl životnost.
mouku bych dal asi polohrubou nebo mozna ze i hladkou hele...
ja to taky nemyslel spatne
jinak zivotnost presne nedokazu rict, ale chce to skladovat v lednici, v chladu a hlavne SUCHO, prej je to hodne haklivy na plisen