Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vezmi květník na cca 25L. Do jedný třetiny nasyp hydrogranule - Liaflor. Pak 10cm minerílní vaty - drcené nebo desku. Na to postav kostku 10x10 aby byla k okraji kvetniku a celé to zasyp hydrogranulema... Zavlazovat zezhora 4x za den 2 dcl. BEZCHYBNÉ! Hodně štěští a lásky :-)
ja raselinu pridavam do kompostu ale dycky tam davam alpskej vapenec(neco jako vapno -snizuje ph stejne jako dolomit) . nejvic ale kytky
letej (aspon me) v uzralejch kravskejch hovnech-spis je to kompost kterej je z vyvezeny kravsky silaze nebo jaxe tomu rika-dycky sou to hrozne velky hovada . vobcas taky do pudy primicham slepici hovna(ale s rozumem aby trafa nebyla samej dusicnan a nesmrdela jak hovno)
Koupil jsi dobre, jedinej problem, kterej tam pro konopi je, je pH. Hodnota 5-6,5 je prilis kysela puda. Takze pH si uprav a to tak, ze na kazdejch 4 az 5 litru tohodle substratu pridel jednu navrsenou polivkovou lzici dolomitickyho vapence a dobre promichej. Dolomit sezenes temer v kazdejch zahradkarskej potrebach. Ja jsem naposledy koupil 5 kg za 35 Kc.
Jak rikal Krychle, pridej i perlit, pokud mas, nebo i kokosovej substrat.
Potreboval by som poradiť. Nemôžem na Slovensku zohnať nikde (ak viete kde - poraďte slováci ) vermikompost a biohumus. Namiesto vermikompostu mi ponúkajú priemyselný kompost? Nemáte nikto s týmto p. kompostom skúsenosti? ďakujem za rady
tak jsem zkoušel hledat jaké je vhodne pH vody. Mam několik nejasnosti. Možná to je jinde rozepsany ale já to nenašel. Tak sorry jestli se dabluju. Moje otázky:
1. jaké je vhodne pH vody (používám hnojivo Bcuzz A+B + citrónka (teď už mám nejakou chemku na úpravu. pH- se to menuje) a když jsme u toho pH půdy napište taky.
2. jaké množství vody na jednu kytku ? (pokud není hlína vlhká tak dávam asi 2 dl podle stáří rostliny) Mám ji kýblu 10 l (asi 6-8 l hlíny)
3.
používám Phytamin asi jednou za 10 dní asi 2m na 1 litr. (postřek). Kropím taky čistou vodou s upraveným pH. Nemám vlkoměr ale moc vlhko tam podle mně není. Není to nedělám to zbytečně ?
4.
kamarád má supr matroš ale šiška se rozpadne na prach když ji človek zmáčkne. Co dělá blbě? moc zalívá nebo málo ? má sucho ve skříni nebo když suší ?
5. slyšel jsem názor že když člověk hnojí chemkou tak do půdy nemusí tolik vrážet? Stačí základní substrát + perlit ?
7 nehí ideál ani na hydro ani na hlínu ! při použití prohnojené zeminy(guano , biohuus atd) opatrně s enzymama . hnojiva se pak uvolní najednou a muže se kytka spálit .
Substrat musi byt mirne kysely, jinak se tam nerozpousteji kovy, ktery kytka potrebuje => pH 7 a vic tedy urcite ne. Ostatne - nekde jsem tu videl graf zavislosti rozpustnosti zivin na pH.
Takže som použil priemyselný kompost v pomere
4 diely zeme na pelargonie + 2,5 dielu priemys. kompostu + 2,5 dielu perlitu + 1 diel keramzit (ten v podstate na dno nádoby)
a môžem len vrelo odporúčať. Dievčatám sa darí veľmi dobre.
Aby to nematlo nektere zacinajici kolegy, upresnil bych nektere veci ktere se objevujou v nekterych predchazejicich prispevcich. Spravne je: NIZKE PH = PUDA KYSELA. VAPNO, VAPENEC ATD. PH ZVYSUJE, TEDY ZMIRNUJE KYSELOST! ZMENSIT PH NENI ZADOUCI, KYSELA PUDA = VICE SAMCU.
A jak to delam ja? Pouzil jsem letos kompost, to je asi pro kytky to nejlepsi, co se zivin tyce, nevyhoda je akorat prave to pH, a to jsem spravil dolomitskym vapencem. Nevim presne davku, proste asi hrst (pul deci??) na jeden kybl kompostu. A taky lopatku pisku, aby to bylo vzdusnejsi a lehci. Vysledek 7 samic ze 7 kytek, same zdrave holki, radost pohledet.
JA jsem měl takovou představu o tom, že perlit jsou kuličky co se nasáknou vodou při zalití a tudíž se bude odpařovat vlhkost do půdy až ¨kořeny si řeknou.
A tak na provzdušnění používám jemný písek, zdá se mi dost dobrý
20%písek
20%perlit
40%jemnoučká mnou probraná černozem(koupená)
10% kompost
10%rašelina
a do odstátí ještě dávám guano, poté sázím
hlina je jako zivocisna zasobarna..pokud ale nahradis tuto zasobu jinymi zivinami tak vlastne substrat nepotrebuje hlinu.a taky mas 100% resintenci proti chorobam z hliny a tak..ale prece jen ..odebrat prirodu..fuj
peace
Cau lidi.. Bude to poprve a chtel bych aby to bylo prijemne a nebylo to pro mne zklamani ..
Substra bych chtel zlozit z tohoto.. Substrat pro kaktusy a sukulenty (Agro )ph 5.5 - 7.0 a potom tady pisou ( N 100 - 300 mg/l, p2o5 100-300 mg/l, k2o 100 - 300 mg/l.. je to dobre ?? koupil jsme k tomu jeste Agroperlit.. mam jeste neco pridat ? kolik toho perlitu ? co pisek ? prosim poradte.. Diky