Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, hodlám postavit systém s 400W lampou a vším, co k tomu patří. Využiji sklepní místnost, která ale není napojena na el. okruh v bytě, proto žádám poskytovatele o zřízení nového odběrného místa. Součástí žádosti je požadovaný hlavní jistič před elektroměrem. Mám zvolit mezi jedno a třífázovým plus zvolit hodnotu jističe. V FAQ jsem jednoznačnou odpověď nenašel. Bude stačit třífázový jistič 6A? Standardně jsou osazovány jističe s vypínací charakteristikou B; mám žádat raději C?
Velký dík za radu..
Stačí Ti jedna fáze a 6A jistič s charakteristikou B. Ale nesmíš přitápět, pokud předpokládáš, že v zimě jako např. já musíš dotápět tak počítej raději 16A jistič.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Mam otázku, kolik můžu připojit věcí na jednu zásuvku? Mam v ní píchlej 5ti prodlužovák. V něm je píchlí světlo,čerpadlo a 2xofuk.Jde mi o to, jestli když píchnu do tý 5ti zásuvky ještě jednu, abych měl 10přípojek, jestli to vydrží.
Díky moc, elektrika neni moje silná stránka a nerad bych, aby se za mé nepřítomnosti něco vyhodilo.
Původní příspěvek od prysk Mam otázku, kolik můžu připojit věcí na jednu zásuvku? Mam v ní píchlej 5ti prodlužovák. V něm je píchlí světlo,čerpadlo a 2xofuk.Jde mi o to, jestli když píchnu do tý 5ti zásuvky ještě jednu, abych měl 10přípojek, jestli to vydrží.
Díky moc, elektrika neni moje silná stránka a nerad bych, aby se za mé nepřítomnosti něco vyhodilo.
V podstatě zálezí co máš na tom zásuvkovém okruhu za jistič. Pokud 16A pak je maximální výkon jedné jištěné větve cca 3,8kW pokud tam máš 10A jistič počítej s max. výkonem 2,4kW. Vždy se násobí hodnota jističe s jmenovitým napětím v síti a získáš maximum výkonu co ti to udrží, aniž by vyhodnotilo jako nadproud, neboli přetížení.
citace:
Zalezi kolik jeste snese ten prodluzovak na ktery budes napojovat ten dalsi. Ale to by asi mel. Kazdopadne je lepsi zapojit ten druhy prodluzovak primo na zasuvku ve zdi nez pres prvni prodluzovak, pokud mas moznost.
Původní příspěvek od zmetek Zalezi kolik jeste snese ten prodluzovak na ktery budes napojovat ten dalsi. Ale to by asi mel. Kazdopadne je lepsi zapojit ten druhy prodluzovak primo na zasuvku ve zdi nez pres prvni prodluzovak, pokud mas moznost.
Naprosto správná připomínka, prodlužky jsou většinou dimenzované na 10A a pod jističem 16A se z nich stává nejslabší článek řetězu
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Původní příspěvek od Hanyz
Naprosto správná připomínka, prodlužky jsou většinou dimenzované na 10A a pod jističem 16A se z nich stává nejslabší článek řetězu
Tak tak, neškodí občas zkontrolovat rukou zda některá místa na prodlužce, nebo zástrčka v hlavní zásuvce nějak moc nehřeje. Aneb prevence je dúležitá. Ve většině případú když to začíná být cítit ve vzduchu tak už je to zralé na výměnu.
citace:
Mam hotovou skrin (sodík 250w) v kulne a potrbuju ji vytopit. Koupil jsem si tepelny ventilator 2000w a k tomu jeste tohle .
Ale kdyz vsechno zapnu tak mi to vyhodi jistic v casti domu.
Je tam takovej ten cernej, starej jistic 10A 500v .
Mam doma jeste tento jistic (Obr.1).
Myslite ze tam pude?? Bude to stacit?? Nebude to zase "vyhazovat" ??
Nemuze se neco stat kdyz bude moc "silny" ten jistic??
Původní příspěvek od Blackous97 Zdar ldi, mam problem s jisticem !
Mam hotovou skrin v kulne a potrbuju ji vytopit. oupil jsem si tepelny ventilator 2000w a k tomu jeste tohle .
Ale kdyz vsechno zapnu tak mi to vyhodi jistic v casti domu.
Je tam takovej ten cernej, starej jistic 10A 500v .
Mam doma jeste tento jistic (Obr.1).
Myslite ze tam pude?? Bude to stacit?? Nebude to zase "vyhazovat" ??
Nemuze se neco stat kdyz bude moc "silny" ten jistic??
Tak ten 10A jistič je tak tak s odřenejma ušima pouze pro ten tepelnej ventilátor. Těch 32A je tak pro celej barák, ale rozhodně bych ho klidně použil místo tý 10A. Sežeň si 20A nebo 16A podle zatížení toho zásuvkového okruhu.
citace: