Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » meditace, stavy zmeneneho vnimani a osviceni
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 5 6 7 8 9
Autor
Téma 
cosecha
Stálý Člen

Karma uživatele cosecha - 21% PěstitelskáKarma uživatele cosecha - 21% PěstitelskáKarma uživatele cosecha - 21% Pěstitelská

Příspěvek č. 97

stainer je magor sorry ale některý jeho hlášky
http://www.sisyfos.cz/dokument/hert_waldorf.htm
http://www.sisyfos.cz/dokument/zlatnik_waldorf.htm

Old Post 07-05-2007 v 23:28 PM
cosecha je offline   Profil uživatele cosecha   Find more posts by cosecha   Foto galerie člena cosecha   Click here to Send cosecha a Private Message   Add cosecha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 98

chOdec - možná že ten žák Františka Drtikola je Evžen Štekl?! - http://silamoudrosti.unas.cz/

Old Post 08-05-2007 v 10:43 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cosecha
Stálý Člen

Karma uživatele cosecha - 21% PěstitelskáKarma uživatele cosecha - 21% PěstitelskáKarma uživatele cosecha - 21% Pěstitelská

Příspěvek č. 99

yavar - ty hele já ho četla a mně nepůsobil moc dobře. jako že v pohodě v pohodě, ale pak to nejdnou rozsekne takovym hadrem že nevěříš vlatním očím a evidentně to bere vážně. takový ty věci že kytky rostou protože je ze země vytlačujou gnomové a tak...Stainer byl sektař a okultista ačkoliv jeho stoupenci jako každá sekta tvrdí že ne. To jeho popírání evidentních přírodních zákonů smrdí. No schválně si ho dej a určitě v tý knížce najdeš pasáže který jsou prostě úplně mimo, všechno pěkně zaobalený dávkou rádoby duchovní pseudofilozofie. Jako raritka jo, ale určitě bych ho nebrala vážně.
to třeba takovej Brunton žádný podobný úlety nemá a je mi mnohem sympatičtější.

jo a hulení a meditace - já osobně si myslim že meditovat se má za střízliva, že ta ganja ti možná pomůže uspíšit něco někam ale daleko hlubší a trvalejší by to bylo kdybyb ses tam dostal sám vlastníma silama. protože z ganji se nakonec vystřízliví a všechno v čudu kdežto střízlivá meditace má účinky který jen tak neodplynou. asi tak.

Old Post 08-05-2007 v 16:19 PM
cosecha je offline   Profil uživatele cosecha   Find more posts by cosecha   Foto galerie člena cosecha   Click here to Send cosecha a Private Message   Add cosecha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 100

Takový blbý dotaz: Nemá někdo ve freewaru ten profrámek co simuluje psychowalkman ale jen zvukem? Kdysi jsem ho měl, vyzkoušel a nemohl si ho vynachválit, bohužel jsem měl křusky sluchátka takže to celkem občas zlobilo při některých frekvencích ale i tak... Teď jsem si konečně pořídil kvalitka megatraktoráky za těžké prachy a rád bych to znovy vyzkoušel... Když tak pošlete linky Dík moc

EDIT/>_ áááha, už ho mám, tenhle se mi osvědčil, tak pro všechny na koho to působí nebo kdo by to chtěl vyzkoušet tak dodávám link: http://www.stahuj.cz/multimedia/ost...ve-generator/?g[hledano]=meditace&g[oz]=3.1.12

Už se těším na večer až dorazím domů a vyzkouším...

Naposledy upravil 09-05-2007 v 18:30 PM

Old Post 09-05-2007 v 18:21 PM
cosecha
Stálý Člen

Příspěvek č. 101

no jako skoro všichni jogovi učitelé, většinou přímo indové, od kterých jsem studovala literaturu byly zásadně proti jakýmkoliv drogám.A proti kouření. Sri Aurobindo třeba tvrdí že pokud člověk chce brát vážně dechový cvičení a pranajamu tak musí bezpodmínečně přestat kouřit.

no stainerovy hlášky jsou lepší než bushismy:

Co je nerv? Nerv je něco, co se neustále chce změnit v kost. Aby se změnil v kost, tomu brání jen skutečnost, že souvisí ještě s nikoli kostními nebo nikoli nervovými prvky lidské přirozenosti. Nerv chce stále kostnatět, stále je hnán k tomu, aby odumíral, jako kost v člověku je vždy vysokou měrou něčím, co odumřelo. (s.50)...

Země neopisuje pouze pohyb, který má podle Koperníkova světového názoru, má ještě zcela jiné, umělecké pohyby, které neustále vykonává. A vykonává ještě pohyby mnohem komplikovanější, například takové, které probíhají v liniích, jaké mají geometrická tělesa: krychle, osmistěn, dvanáctistěn, dvacetistěn atd. (s.52)...

Dalo by se říci, že lidský nos představuje cosi jako metamorfózované plíce. Proto nos přetváří i proces dýchání tak, že ho rozvíjí více směrem do fyzična. Že se snad díváte na plíce jako na něco méně duchovního než nos, to je omyl. Plíce ... jsou prostoupeny duchem, nebo alespoň duševností více než nos, který se vlastně, chápeme-li věc opravdu správně, staví do lidské tváře velmi nestoudně směrem ven, zatímco plíce skrývají svou existenci mnohem cudněji, protože jsou duševnější než nos. (s.173-174)...

Lidský hrtan není naprosto ničím jiným než zakrnělou lidskou hlavou, hlavou, která se nemůže stát úplně hlavou, a proto svůj hlavový ráz vyžívá lidskou řečí. Lidská řeč je pokus hrtanu, podnikaný ustavičně znova ve vzduchu, pokus sformovat se do podoby hlavy. ... Jestliže se hrtan pokouší stát se nosem, tedy se nemůže stát nosem, protože mu v tom brání skutečný nos, ale ve vzduchu vytváří pokus stát se nosem a tím vznikají nosovky. ... Je mimořádně významné, že člověk, když mluví, ustavičně podniká ve vzduchu pokus produkovat kousky hlavy, a že se tyto kousky hlavy pak zase šíří vlnivými pohyby, které se nakonec zarážejí o tělesně vytvořenou hlavu. To je podstata lidské řeči. (175-176)...

Old Post 09-05-2007 v 21:51 PM
Host
Host

Příspěvek č. 102

Sry, ten link predtim nefunguje, dám ho takhle (http://www.stahuj.cz/multimedia/ost...ce&g[oz]=3.1.12"

Old Post 09-05-2007 v 22:20 PM
cosecha
Stálý Člen

Příspěvek č. 103

no kromě toho to byl i docela slušnej rasista :
http://www.antifa.cz/nclanky.php?id=8&tab=mteorie

Old Post 09-05-2007 v 23:09 PM
chOdec
účastník silničního provozu

Karma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% PěstitelskáKarma uživatele chOdec - 67% Pěstitelská

Příspěvek č. 104

citace:
Původní příspěvek od Skandalf
chOdec - možná že ten žák Františka Drtikola je Evžen Štekl?! - http://silamoudrosti.unas.cz/

Jo!!! To je přesně ono!!!

Vřelé díky za ten link, sice tu knížku mám doma, ale v elektronické podobě se vždycky hodí a navíc tam jsou i jiný materiály. Kdo má k podobným věcem blízko, mrkněte tam a stahujte! Je to zdarma a (aspoň pro mě) docela kvalita.. Skandalfe, letí k tobě K+, nejradši bych ti jich poslal apoň deset..

:: subham astu sarvadžagatam ::

Jak jsem lezl na stromy... :: Ali G - svatyně oddaných :: Zajímavé tipy na originální rande :: Brno - roll´n smoke I,II :: 50W/70W Black Egg by chOdec :: ..neomlouvám cikány! :: Nahrávání zajímavých pořadů z TV - co vy na to?
Jsem si plně vědom skutečnosti, že mé názory jsou subjektivního charakteru, nemám v úmyslu je prezentovat jako objektivní.
Pravidlo č.1: Nelíbí se ti, co říkám? Neargumentuj, stačí mě nařknout z povýšenosti (vševědoucnosti)..

Old Post 10-05-2007 v 10:28 AM
chOdec je offline   Profil uživatele chOdec   Find more posts by chOdec   Foto galerie člena chOdec   Click here to Send chOdec a Private Message   Add chOdec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 105

V pohodě .. byla to trochu náhoda, mám v oblíbených spoustu věcí, klikl jsem jen tak na toto, a pak si jen vybavil, že v tomhle trýdu byla řeč možná přímo o tomto pánovi jakožto žákovi Fr. Drtikola ..

Naposledy upravil 15-05-2007 v 22:32 PM

Old Post 10-05-2007 v 14:31 PM
Host
Host

Příspěvek č. 106

Další debata tady na G. - starší trochu, leč podnětná

http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1

Old Post 15-05-2007 v 22:33 PM
TeCZko
Stálý Člen

Karma uživatele TeCZko - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 107

tohle tema nejak umrelo, ale pokud by se chtel nekdo ucit meditovat at zkusi tuhle stranku

Už když poprvé potkáš někoho, kdo je ti drahý, můžeš počítat s tím, že jednoho dne bude mrtvý a zahrabaný.

Old Post 09-08-2007 v 12:12 PM
TeCZko je offline   Profil uživatele TeCZko   Find more posts by TeCZko   Foto galerie člena TeCZko   Click here to Send TeCZko a Private Message   Add TeCZko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 108

Buddha medicíny (tibetsky Sanggjä Mönla, v sanskrtu Bhaišadžjagurubuddha)

Old Post 26-10-2007 v 23:16 PM
Host
Host

MEDITACE NA BUDDHU MEDICÍNY Příspěvek č. 109

Historický Buddha Gautama byl často zobrazován jako lékař zmírňující utrpení světa svým lékem – dharmou. Tak se rozšířil názor, že lze Gautamu zavolat během nemocí, aby lékaři a jeho pacientovi vyjevil správnou léčebnou metodu. V této funkci je obklopen sedmi uzdravovacími silami.

Tady je praktický popis buddhistické meditace na Buddhu medicíny, chce to při meditaci zapojit imaginaci, funguje a věřím, že inspiruje

(Pozn.: k meditaci z úrovně vadžrajánového buddhismu (tedy i k meditaci na Buddhu medicíny) by měl praktikující obdržet zmocnění - tzv. lung, který předává láma (plně kvalifikovaný učitel ve vadžrajánovém buddhismu, pro ČR je asi nejdostupnější láma Ole Nydahl z line Karma Kagjü tibetského buddhismu, který navštěvuje ČR dá se říct každoročně a iniciace předává ; http://www.lama-ole-nydahl.cz/ ). Jde o přenos učení přímo z učitele na žáka a meditace je potom účinnější.)

MEDITACE NA BUDDHU MEDICÍNY - tuto meditaci předal Lobpön Cečhu rinpočhe na přání lamy Oleho Nydahla v Kangaroo Valley v Austrálii v domě Jeffa a Katherine (19. února 1997). Anglickou verzi upravil Anthony v Gold Coast v Austrálii v únoru 1999.

Přijetí útočiště a bódhičitty (myšlenky osvícení, altrusiticky zaměřené na všechny bytosti bez rozdílu)

Dokud nedosáhnu osvícení, přijímám útočiště v Buddhovi, jeho učeních a ušlechtilých praktikujících. Ať dosáhnu stavu buddhy díky zásluhám z praxe vysvobozujících způsobů jednání ku prospěchu všech bytostí.
(Opakuj 3x)

Čtyři nezměrnosti

Ať všechny bytosti dosáhnou štěstí a příčiny štěstí. Ať jsou osvobozeny od utrpení a příčiny utrpení. Ať vždy zažívají štěstí bez jakéhokoliv utrpení. Ať spočívají ve velké rovnováze, bez připoutanosti k blízkým a averze k ostatním.

Přivolání Buddhy medicíny

Buddho medicíny, s nepředpojatým soucitem ke všem bytostem, pouhý zvuk tvého jména odstraňuje utrpení nižších oblastí existence.
Buddho medicíny, jenž odstraňuješ nemoci způsobené třemi jedy mysli, Světlo lapis lazuli, dej nám své požehnání.

Fáze budování

V jediném okamžiku se stáváme Buddhou medicíny. Sedíme na měsíčním disku nacházejícím se v otevřeném květu lotosu. Máme jednu tvář a dvě ruce. Naše tělo je průhledné modré barvy. V pravé ruce držíme rostlinu arura v gestu dávání. V levé ruce držíme v klíně misku s nektarem dlouhého života. Máme na sobě tři roucha dharmy a sedíme v meditační pozici. Jsme obklopeni pěti zářícími moudrostmi v podobě světla. V našem srdečním centru leží měsíční disk. V jeho středu stojí modrá slabika HUNG. Podél okraje měsíčního disku se jako prstenec z modrých slabik vine po směru hodinových ručiček mantra Buddhy medicíny.

Opakování mantry

Ze semenné slabiky (HUNG) a řetězce mantry v našem srdci vyzařuje modré průzračné světlo do deseti směrů. Obdarovává buddhy a bódhisattvy veškerou radostí.
Jejich požehnání těla, řeči a mysli se k nám vrací v podobě světla a splývá s námi. Poté z nás toto světlo opět vyzařuje. Tentokrát se dotýká všech bytostí. Očišťuje všechny jejich negativní činy, utrpení a také všechny choroby a přináší jim štěstí. Opakujeme kořenovou mantru tak dlouho, jak můžeme.

TEJATA, OM BEKANZE BEKANZE, MAHÁ BEKANZE, RANDZA SAMUDGATE SOHA

Když skončíme s opakováním mantry, světlo se opět rozpouští do nás.
Poté zopakujeme tři dlouhé nebo krátké (OM BENZA SATO HUNG) mantry Diamantové mysli.

FÁZE DOVRŠENÍ

Vnější svět i všechny bytosti se rozpouštějí ve světlo. Rozpouští se také naše průhledné modré tělo. Toto světlo září do měsíčního disku a prstence mantry. Ty se pak rozpuštějí do slabiky HUNG, která je esencí naší mysli. Slabika v jediném okamžiku mizí a zůstává pouze neoddělitelnost prostoru a vědomí. Setrváváme v tomto stavu tak dlouho, dokud je naše mysl zcela jasná a bdělá.

<pauza>

Když už naše mysl nedokáže udržet svůj prostor-jasnost, nebo je čas na jiné činnosti, znovu se objevuje svět jako čistá země. Všechny bytosti mají buddhovskou podstatu, ať již to vědí, nebo ne. V jediném okamžiku se objevuje naše vlastní tělo a řeč, nyní jako prostředek k dávání ochrany, zdraví a lásky druhým. Objevujeme se v podobě, na kterou jsme zvyklí, nyní bez jakýchkoli slabostí či nemocí.

Věnování

Nakonec si přejeme, aby nás vše dobré, co vzešlo z této praxe, rychle přivedlo do stavu Buddhy medicíny. Kéž pak přivedeme do tohoto stavu i všechny ostatní bytosti, bez jediné výjimky.

Ω ---------......Ω......---------- Ω

V průběhu dne se mohou naskytnout příležitosti, kdy bychom chtěli pomoci nemocným lidem, ale nemáme čas na celou meditaci. Když provádíme masáže nebo během jiných setkání, jsou užitečné následující meditace. Nejprve bychom měli přijmout útočiště a dělat přání, abychom dosáhli osvícení pro dobro všech bytostí.

V tomto odkazu pocházejícím ze súter můžeme Buddhu medicíny přivolat přímo a kdykoli. Potřebujeme jen jistotu, že jeho podstata je osvíceným prostorem a že pracuje pro dobro všech. Buddha medicíny odstraňuje příčiny utrpení, nejen jejich následky, a udělá všechno, co dovolí karma bytostí.

MEDITACE NA BUDDHU MEDICÍNY

Z prostoru před námi se manifestuje základní čistota mysli jako otevřený lotosový květ, průhledný a lehce duhově zbarvený. Uvnitř něj se zhušťuje přirozená jasnost mysli jako ležící měsíční disk. Na něm se objevuje Buddha medicíny, čelem k nám. Je esencí našeho lamy. Má atletické tělo, průhledné, modré barvy kamene lapis lazuli a bez ozdob. Je v každém ohledu dokonalý a vyjadřuje jednoduchost stavu pravdy. Sedí v meditační pozici a pravou ruku má položenou na koleně v gestu dávání. Mezi palcem a prsteníčkem drží rostlinu arura, jejíž květ se rozvíjí u jeho lokte. V levé ruce drží v klíně misku. Ta obsahuje nektar dlouhého života a strom vyplňující přání.
Otevíráme se tomuto buddhovi a říkáme, nebo si jen myslíme:
„Drahý Buddho medicíny, dárce dobrého zdraví, prosíme tě, odstraň všechny nemoci ze všech bytostí i z nás samotných. Dej nám požehnání, abychom mohli používat tvou léčivou sílu k užitku ostatních.“

Meditace pro léčení sebe sama

V odpověď na naše přání skrze nás září jeho modré světlo. Všechny nemoci mizí jako kousky ledu v teplé vodě. Zatímco jsme naplňováni tímto světlem, opakujeme co nejdéle mantru Buddhy medicíny.

Meditace pro druhé, 1. verze

Teď se Buddha medicíny objevuje nad naší hlavou a nad hlavami všech, kteří potřebují jeho pomoc. Dívá se stejným směrem jako my. Jeho modré světlo proudí dolů skrze nás a skrze všechny, na něž myslíme. Nemoci a bolesti se rozpouštějí a cítíme se velmi lehce. Opakujeme co nejdéle mantru.

Meditace pro druhé, 2. verze

Buddha medicíny se objevuje nad námi. Tanečním pohybem sestupuje dolů skrz naši hlavu, hrdlo a horní část trupu a usazuje se uprostřed naší hrudi. Jeho světlo z něj vyzařuje do všech směrů a vyplňuje naše tělo.

Když někoho masírujeme, nebo se někoho dotýkáme, můžeme si představit, jak modré světlo Buddhy medicíny proudí našimi pažemi a prsty do těla dotyčné osoby. Všechny nemoci se vracejí do prostoru. Jeho modré světlo může také zářit přímo do bytostí v našem zorném poli. Dosahuje k nemocným částem jejich těla a přináší jim zdraví. Když jsou od nás lidé daleko, představujeme si Buddhu medicíny nad jejich hlavou. Sestupuje do jejich srdce a naplňuje je modrým světlem. Odstraňuje jejich nemoci a utrpení. Zatímco přijímáme požehnání Buddhy medicíny a předáváme je dál, opakujeme:

Když skončíme s odříkáváním mantry, Buddha medicíny se usmívá. Slibuje, že tady bude vždy, když ho budeme potřebovat. Poté se rozpouští do prostoru a jeho esence je všude.

Nakonec si přejeme, aby všechno dobré, co se objevilo z této meditace, pozbylo hranic, vyzářilo se ke všem bytostem, odstranilo veškeré jejich utrpení a přivedlo je k nejvyšší blaženosti, rozpoznání své mysli.

Naposledy upravil 03-03-2009 v 14:22 PM

Old Post 27-10-2007 v 08:13 AM
HERBSMAN
Stálý Člen

Karma uživatele HERBSMAN - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 110

citace:
Původní příspěvek od Ondřej
Medituju docela často, těmhle věcem se docela věnuju a zajímá mě to. Na meditaci mám skvělou meitační hudbu která skvěle dostane člověka do hladiny alfa. Je to speciální meditace na spojení s anděli a posílání energie a já jsem byl rád, když jsem se se svým strážným andělem dokázal spojit. Zní to jako kravina, ale je to úžasný pocit. PO skončení meditace člověka zaplaví euforie, je to dost zajímavý. Samotnýho mě udivilo, co se mnou nějakých dvacet minut meditace udělá. Na uvolnění těla i mysli jsem zvyklý, ale tahle meditace mi vzala dech...Nepopsatelné

nechceš napsat návod?zní to dost zajímavě.Rád bych to taky zkusil.
Předem dík.

Nikdy jsem nedostal nic krásnějšího, než to co mi dala marihuana.

Old Post 31-10-2007 v 08:49 AM
HERBSMAN je offline   Profil uživatele HERBSMAN   Find more posts by HERBSMAN   Foto galerie člena HERBSMAN   Click here to Send HERBSMAN a Private Message   Add HERBSMAN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Svahadji
Kaya-man

Karma uživatele Svahadji - 100% Pěstitelská

Příspěvek č. 111

A co třeba uspořádat nějakou Grower meditaci?

Old Post 31-10-2007 v 14:41 PM
Svahadji je offline   Profil uživatele Svahadji   Find more posts by Svahadji   Foto galerie člena Svahadji   Click here to Send Svahadji a Private Message   Add Svahadji to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

ZAZEN Příspěvek č. 112

Úvod do zenové meditace - viz. http://grower.cz/forum/showthread.p...1209#post621209

Old Post 05-11-2007 v 06:09 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:04 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 5 6 7 8 9  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás