Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
taky budu zanedlouho porizovat, ale vysral bych se za to davat 1000,- v gshopu, kdyz to muzu mit za 500,- , stavebnice za 150,- a nasel jsem k tomu skvelou krabicku http://www.gme.cz/cz/index.php?page...&detail=622-828
Původní příspěvek od Midloch Jojo,určitě sám to plánuji v mám pozastaveném threadu,dneska to sem dám až se nato pořádně připravím jestli víte jak to myslím
schéma je spíš ilustrativní,chtělo by to přímo nakouknout do Amaterského radia kdo to bude chtít stavět já osobně to budu řešit formou fotocesty,takže žádná křeč,později to schci zapojit na ten procesor a dokončit rozjetý thread,přešel jsem z Atmelu na procesory PIC
Cumim do Amara a je to uplne jednoduchy plosacik, fotocesta ani neje potrebna. Problem by bol zohnat to trafko 3x12V v prvej variante ktora je pre motory do 100W, a v druhej variante 3x18V ktora je do 250W (dost atypicke trafka). Snad kto ma po ruke navijacku alebo cloveka co mu take trafko navije. V ostatnych suciastkach by uz nemal byt problem, vsetky su na trhu dostupne, neje tam ziadny procak ktory treba palit v atmeli takze uplne "pre zaciatocnikov konstrukcia".
Toz moj nazor k tej stavebnicke, uz ked kazdy den trcim v praci, s mikropajkou v ruke... takze tak trocha sa v tom pohybujem, ale s takymi trafkami som sa fakt este nestretol v beznom obchode s el. suciastkami. Popripade pouzit variantu 2+1, cize jedno trafko 12V a druhe 2x12 (vo variante 250W 18V a druhe 2x18V), ale to by uz muselo byt umiestnene mimo plosak a prepojene drotmi.
Az ma prestane bavit triakovy regulac a dostane sa mi danne trafko pod ruky, tak sa do toho pustim, a vyskusam co to urobi so systemairom, ktoremu bzucanie zatial nevadi.
Našel sem krásnou stavebnici http://www.flajzar.cz/detail.php?zb...pen=2&z=galerie tak doufám že to sem už nikdo nedal. Eště to umět postavit a koupim si to.(doporučuju projet ten web je tam spoustu jinejch krásnejch stavebnic.)
Další věc mám doma nefunkční vrtačku v ní je taky regulátor. Ale vůbec tomu nerozumim. Šel by použít? Rozebral sem to a zjistl sem že sem v koncích. vede z toho šest drátů. (no asi tři na normální chod a tři na zpětnej)
Původní příspěvek od Artonoror
Další věc mám doma nefunkční vrtačku v ní je taky regulátor. Ale vůbec tomu nerozumim. Šel by použít? Rozebral sem to a zjistl sem že sem v koncích. vede z toho šest drátů. (no asi tři na normální chod a tři na zpětnej)
Ten regulátor má patrně zpětnou vazbu - dělá se to u některých vrtaček (aby měla konstantní kroutící moment).
edit2: Po chvilce zkoumání sem z toho sundal tu část s přepínačem zpětného chodu, takže už sou tam jen dva dráty . Byla tam nahře jen tak nacvaknutá. Musim to zejtra ozkoušet.
edit:3 Ted sem na to připojil koncovku a jede to. Test zaím jen na lampičce ale spokojenost.
Ahoj Midloch,mám otázky ohledně části reglátoru ventilátory(ufa) na 230 V a to:
Zda jsi použil ještě neregulované(nové) ufo-protože ty regulované už pak (prý) nevrní-to by znamenalo,že tato regulace probíhá změnou jinači veličiny.
A na závěr bych tě chtěl poprosit pouze o schéma regulátoru na 230. Děkuji.
Nakonec jsem zakoupil tuhle stavebnici www.tipa.eu/cz/produkt/09810563-sta...ator-vykonu-230|12a-pt019/ a regulátor perfektně funguje. Dokonce ventilátor Ruck 125L prakticky nevylujuzuje žádné pazvuky ani při minimálních otáčkách. Mimochodem minimální otáčky má regulátor nastavitelné trimrem. Pouze jsem musel vyměnit rezistor R3 100 ohmů který je původně na výkon 0.6W za stejný, ale na 2W. Původní se přehříval. I přes tento nepatrný problém mám za 170Kč to, co growshopy nabízejí od 1200Kč výše.
a jeden elektrikář mi udělal regulátor,když pustim odtah přes regulátor tak to strašně píská prostě to dělá zvuk jako když hučí trafo,je to tim že náklady na regulátor byli 300kč a nebo jen potřebuju 3ak regulátor např tenhle : http://www.growshop.cz/katalog/deta...ator-600w--tr01
jde mi o to abych ho nekoupil a nebylo to to samí
díky za rady tipy
popřípadě jestli mi můžete poradit jak odhlučnit sonoflex,četl jsem tu že stačí filcová deka a obmotat kolem sonoflexu