Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
9V napájení se osvědčilo jak max,co se týče ještě málo hlučného a výkoného řešení a už to docela frčí..nakonec to jede na 7,5V a je to úplně tiché rešení s dostačujícím výkonem k chlazení 20-25W
Máš samozřejmě pravdu, protože pokud chci vykon, tak holt to trochu hlučný bude. Navíc větráček fouká přímo do chladiče diky čemuž vznikají další turbulence a tim padem hluk. Ale i tak jsem s nim max spokojenej, protože mam svítidlo a potažmo i čip opravdu jen vlažný.
Já to s tou hlučnosti napsal spíš proto že ostatní komponenty jsem sehnal fakt tichý. ...... ať uz odtahový ventilator anebo ten cirkulační na ofuk. A najednou tam dam 2 malý PC větráčky a začne rachot 😀 ...... ale jak uz jsem psal ...... jemitošumafuk 😉
TommyH:
Jako on by nebyl problém pouštět čipy na vic pokud by to pasivní chlazení bylo trochu naddimenzovany, ale je pravda ze pak trochu klesa efektivita...... ja to samozřejmě pálim na tolik, protoze jsem hned ze startu nemel prachy na 6 čipů, zdroje a celý ten balast okolo, tak abych s tim byl spokojenej ...... ale jen co budou prachy, tak to všechno stáhnu na min a nevham vse pouze chladit pasivně 😉
Jinak co se týče toho tvyho UFA 700m3 ..... uuuuuuu ...... to je už peknej vykon na tak malej box. To můžeš na konci sklizet palice tím ze sundas filtr a pustis to naplno 😂. Nicméně ten transformatorovy regulator je super věc, kterou si chci taky koupit, protože ja to ladim zatim pouze triakovym regulátorem. ..... a to bzuci ..... a je to zároveň jeden z mála zvuku kterej utika potrubím ven ..... neni to sice nic hroznyho, ale chci to mit fakt TICHÝ. ....
Pekne .. chladcice z PC jsou casto stavene na odvod az 140+ wattu tepla, to je pri ucinnosti modernich COB s pomerem cca 50:50 teplo:svetlo naopak hodne efektivni zalezitost! :]
Mr. Inkognito: No to máš doslova pravdu Nejvíc jsem to dal na 180V a to se celej box tak zcvrkl že jsem myslel že projde samotným UFEm . Na druhou stranu, vzhledem k tomu jak je to velké a výkoné, tak to má obrovský tah i při minimálních otáčkách = téměř nejde slyšet .
Samotný T.Regulátor je zas ale šílená pálka (cca 4000,-)... Doporučuji sehnat někde z bazaru. Já to koupil za pětikilo, je to 20 let staré a funguje bez chybičky, trafo vydrží věčnost...
Ten regulátor stojí 2500, je skoro v každém growshopu. Je do 200W, má 5stupňů (116V-230V). Není to sice úplně levná záležitost, ale ventilátor dokáže opravdu výrazně ztišit. Navíc pořád možnost na jeden regulátor nastavit několik ventilátorů, samozřejmě stále s celkovým max. příkonem 200W.
bukovjan, 120 V a určitě tam nebudou cree cxb 3590. Nepíšou nic o cob čipu a ty 5w Bridgelux mají i v mars hydru. Takže účinnost bude malá. Určitě pod tím něco vypestujes, ale není to top.
Je těžký si myslet něco obrýho u panelu u kteréh výrbce lže o použitých LED čipech. Mrkni se na oficiální stránku výrobce bridgelux a zjistíš že žádný Bridgelux Dual Core Blues ani Bridgelux Single Core Bílé nemají, proč lžou? Nelžou náhodou i v dalších věcech? Jak se vlastně opravujou tyhle svítidla který mají LED čipy které neexistují? Jak rychle a ochotně bude řešit e-shop reklamaci když to bude muset poslat do číny firmě která to třeba za rok už nebude vyrábět? Nebude lepší si ho koupit třeba přímo z číny? A počkat, není to náhodou další čínská mrdka? Dá se za podobnou cenu koupit kvalitní světlo? To je asi pár otázek na který bych si odpověďel.
Původní příspěvek od spachal Pekne .. chladcice z PC jsou casto stavene na odvod az 140+ wattu tepla, to je pri ucinnosti modernich COB s pomerem cca 50:50 teplo:svetlo naopak hodne efektivni zalezitost! :]
to uz ale nejsou obycejny pc chladice
TDP 140+ chce uz chladic aspon za 500,-. Treba legendarni Fera 3 za +/- 700 ma tdp 180 ale i procak s tdp 95w s tim umi zacvicit pri stress testu (kdyz cpu zatizis naplno). A to uz je z tech lepsich chladicu, intelacky boxovky zadny terno nejsou (ke K verzim je radsi ani nedavaj). Ale cpu je precejen neco jinyho nez ledky.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik