Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím cca týden po přesazení ven se mi u 2 rostlinek začali listy takhle kroutit nahoru,
u jedné rostlinky je to pouze na par listech a u jedné skoro u všech viz foto. Nevíte čím by to mohlo být? není na ně moc horko sou celý den na sluníčko. děkuji za odpověď-
Zdravím po přesazení rostlin do 70L maltovníku se mi po pár dnech začali kroutit listy nahoru viz foto... Stalo se to u dvou rostlinek u jedné pouze na dvou listech ale u te druhé skoro na všech viz foto... Myslíte že je to horkem? Jsou celý den na přímém sluníčku, liju jim power root a susbtrat je plagron growmix..... Myslíte že by je pomohlo přesunout do stínu? Děkuji moc za odpověď
V takovem boxiku a kdyz bylo pekne byly venku. Kdyz byly ty nizke teploty pres noc tak jsem je schoval. Az ted posledni tyden zlobi.Myslis ze je mam tedy nechat na slunci?
no to mas 50/50 .. lebo nevieme presne z coho to je .. skus porozmyslat nad vsetkym co presne a ako sa im zmenilo .. po tom presadeni do maltovnikov si ich este schovaval na noc alebo uz ostali cely cas vonku ? lebo dobre je rastlinky postupne otuzovat - vystavovat ich postupne na stale dlhsi cas nizsim teplotam - vonku ich napr. nevykladat az ked svieti slnko a uz je teplo ale o hodku dve skor .. v boxe mali teplo, vonku sli ked bolo pekne,na noc boli schovane - nikde ziadne otuzuvanie skor naopak .. schovavat na noc ked maju byt teploty iba 2-3°C je v pohode .. ale potom si clovek povie uz bude teplo presadim ich a vlastne skokom zaziju prve noci vonku a ked je teplota hoci aj nad 10°C tak je to ovela menej ako ked si ich schovaval a mali v noci 20°C ..
do hliny si nic neprimiesal ? voda furt rovnaka ? aj teplota vody ? a tak dalej .. cokolvek z toho co si urobil inak ako dovtedy to mohlo sposobit .. nejaky postrek hoci aj cistou vodou na priamom slnku si im nedal ? .. co ja viem uz mi nic nenapada teraz ..
bez toho aby si to ty sam premyslel a napisal vsetko co ti napadne nato asi neprideme ..
Ahoj, do hliny jsem neprimichaval nic, vodu beru kazdy rok destovku z bečky. Do maltovniku jsem je sadil cca 2 tydny zpet meli 3 krasne patra a schovaval je dovnitr kdyz melo byt treba 1-3 stupne v noci , jinak byly furt venku. Vzdy zalevam večer nebo brzo rano pred praci... Jedine co jsem.kytickam dal tento rok jine nez jidy je postrik od plagronu vita race. Alga grow na rust jsem este nedal ani jednou. Dělám to každý rok stejně až na ten postřik a nikdy se mi nic takového u tak "velkých" nestalo vždy při prvním týdnu. Jinak jsou to fast version od sweet seeds, tak premyslim, zda dát kličit nové rostlinky nebo zkusit vydrzet ale at zase uz pak neni pozde na fast versiony.. každopádně děkuji za každou odpověď
Dobrý den, prosím o radu. Na jednom listu se mi objevily bílé tečky, které se po cca 4-5 dnech rozšířili na další kytky. Dohromady cca 8 napadených listů. Nikde žádné pavučiny ani škůdci. Tečky ze spod listů vypadají stejně - vypadá to jako vysáté. Tečky se objevily ihned po přesazení kytek na balkon.
corty2525 .. vertimec je dobra volba .. je s nim treba urobit postrek 3x po sebe s odstupom 7 dni ..
Warmi .. ak vylucis aj ten postrek .. teda, ze si to neprehnal s davkou napr. alebo si nepostrekol rovno na obed na silnom slnku, tak uz naozaj neviem co sa im nezda .. sak su jak v bavlnke
a s fast verziou nemam skusenost, ale sadil som klasiky v pohode na konci 6. mesiaca .. ma to vyhodu napr. , ze stihnu narast iba do 1m a to sa moze hodit ..
Na sviluše som tvrdé chemky nikdy nestriekal - som odporcom chem. postrekov. Striekam Kvakošov tabakovo-feferonovo-cesnakový postrek, občas vytunený prhlavou. Kombinujem to s Neemoil. Okrem toho v stane doporučujem vypustiť týchto killerov, dobre fungujú na vošky a žerú aj ostatných škodcov.
Ich príbuzné Made In China vykillujú úpne všetko a nakoniec aj seba navzájom:https://www.ireceptar.cz/zvirata/be...andelinkou.html