Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No jsem si více méně jist , že je to tím Ph což způsobuje blokaci příjmu živin , ale nevím kam s ním hnout jestli ještě víc dolu nebo naopak razantně nahoru třeba na těch 6,5 :-(
V růstu je vždy vše ok, ale po prvních 2 týdnech květu začne toto :-( A to při tom první 2 týdny jedu květ a rust hnojky 3:1 a až apk přecházím an plnou dávku květových hnojek. Toho dusíku by mělo být v hlíně dost. No už jsme z toho docela zoufalej :-(
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Mam takovej nevim jestli problem,ale dela mi to starosti.
fem.Diesel 7 tydnu veg.
Hnoj. terra grow+korenak+Co2
Korenak s kazdou zalivkou Terra 2krat do tydne
Pesteno hlina light mix
Vyska 40az 60cm
Ph pudy 6.3
Ec pudy 0.8ms
vlhkost 50-60
teplota den/noc 25-29C,18-21
Na zacatku jsem to posral kvalitnim prehnojenim presadil,prolil byli Ok ted jsou listy lehce zvadli rostou porad nevite nekdo co stim ?
Model : galaxy
substrát: lightmix s rw drtí
hnojiva: plagron terra grow , green sensation , advenc nutriens a + b grow
Ph : problém začal už na Ph 6,2 (výtok +- stejný) asi 2 týdny po přepnutí. V growshopu mi bylo doporučeno snížit ph na 5,8 tak jsem je zalil čistou vodou s upravenym ph na 5,5 a dva dny na to s ph 5,8 zase bez hnojiv a následně Ph 5,8 s plagron terra bloom. Dnes jsem měl na výtoku 5,8.
Ec: 1-1,2
teplota : den 26-28 , noc +-23
Ještě bych rád dodal ,že už žloutnou třeba 3 týdny a věci jako zahnojit pul na pul grow/bloom hnojivem jsem zkoušel , dokonce jsem jednou zalil plnou palbou grow hnojiva a nic, pořád žluté
snad někdo pomůže :-)
Pěstu zdar !
PH drž cca 5,8 nižší není dobré, pod 5,5 to začne žloutnout, protože dusík se vstřebává nej. kolem ph 6. Tvuj poblem není PH, ale EC. Na výtoku je v poho do ec 3 , toho se neboj a u tebe je deficit dusíku a málo hnojíš. V Lightmix dost lidí hnojí jako u kokosu, žádné poloviční dávkování, ta hlína má ec 0,9 na startu a to se už dávno vyčerpalo, takže lej vstupní ec na květu klidně 2 a budeš to mít OK, za to ručím. Pokud se hnojí normálně a na výtoku bys měl už vyšší ec na 3, tak to zase naakumulované hnojiva snižují ph a potom to taky žloutne, takže u prolití poznáš problém na podle výtoku. Pokud nevíš v čem je problém, tak prolívej s hnojivem a podle výtoku zjistíš problém, když jsi totiž prolil vodou, tak jsi podvýživu akorád podpořil. To zalití grow složkou bylo dobře, ale musíš to opakovat, změna se ti projeví nejdříve za dva dny, ale ne na starých listech, ale musíš pozorovat nové přírůstky.
Mam takovej nevim jestli problem,ale dela mi to starosti.
fem.Diesel 7 tydnu veg.
Hnoj. terra grow+korenak+Co2
Korenak s kazdou zalivkou Terra 2krat do tydne
Pesteno hlina light mix
Vyska 40az 60cm
Ph pudy 6.3
Ec pudy 0.8ms
vlhkost 50-60
teplota den/noc 25-29C,18-21
Na zacatku jsem to posral kvalitnim prehnojenim presadil,prolil byli Ok ted jsou listy lehce zvadli rostou porad nevite nekdo co stim ?
Svěšené listy ukazují, že špatně fungují kořeny, budto jsou poškozené a nebo se dusí po vydatné zálivce. Nechávej částečně vyschnout květináč, ať si nabere vzduch.
mam rostliny ve 21. dni květu a začali mi téměř na všech žloutnout spodní listy. Ten samej problém jsem měl i minulý kolo, nakonec to dopadlo tak, že mi zežloutly skoro celý kytky :/ Neměřil jsem ph, takže jsem myslel, že to bude tím, ted už kyselost hlídám takže v tom problém asi nebude. Víc viz. foto
Substrát: plagron lightmix
Hnojiva + zálivka: ata bloom + ata PK + enzymy, biobizz grow, ph upravuju na 6,3 - 6,4.. EC se nažim držet nějak v normě - občas kytky proleju čistou vodou s enzymy
Světlo: GIB 600w
teplota: noc 20 / den 26
Vlhkost: 55-60%
Genetika: Jack herrer - sativa
zdarec lidi potřeboval bych poradit . Mam problém s listy žloutnou a dělaj se na nich takový tmavě zelený až hnědy fleky a kde sou ty fleky tak je ulně vyschlej a mam to najedný kde sou listy normálně zelený , ph držim kolem 6 . díky za pomoc
Musíš napsat víc informací.. čím a jak často to hnojíš, v čem to jede, prostě co tě napadne a máš to nějak změřený. Takhle ti někdo těžko fundovaně poradí.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
jedu to cocos s keramzitem hnojim Advanced hydroponics of holland a to tam leju Grow , Mircro a Enzymi hnojim to tak 3 tejdně a jsou to auto od fair seeds ph je kolem 6,4
Takhle vypadala predminulej rok moje jedna kytka. Zjistil jsem, ze jsem to prelejval. Jakmile jsem nechaval substrat proschnout, spravilo se to a dalsi listky nezacly takhle zloutnout a hnednout
To pH by mohlo být nižší - respektive zkus ho třeba na týden snížit na 5,8 a pak třeba zas na 6,2. Jde o to, aby kytka vstřebávala všechno, co potřebuje. Takhle jsi na horní hranici a je možný, že kvůli vysokému pH si něco nebere.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Původní příspěvek od Vemach Zdravím, neví někdo co by mohly být tyhle flíčky na listech ? Už druhé kolo se mi to udělalo.
30 den květu PH 6, EC 1.6, Teploty 22-27 vlhkost 50. Hnojím plagronem AlgaBloom +PK 13-14 Atami.
svitim 600W.... nevím co víc napsat
něco podobnýho už jsem jednou měl, jestli jsou ty flíčky takový trochu lesklý a máš na listech nahoře nebo ze spoda takový černý malý tečky tak to jsou třásněnky a ty černý malý tečky jsou jejich hovna .. koupil jsem na to v growshopu nějakej postřik a po pár dnech to bylo OK
mrkni na tu spodni fotku to je presne ono ne?? proplachni to vodou s enzymama a ph drz na 5,8(tohle udrzuj i pri proplachu) jinak u ah staly ph proste neudrzis sou to nejnestalejsi (co se ph tyce) hnoje co sem mel moznost zkusit... pokud nezalejvas nejakou automatickou zalivkou tak nemas duvod pouzivat mineralni hnoje typu ah... vylej a porid si neco organickyho (biocanna, plagron alga apod..)