Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 4 5 6 7 8 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
B@JTík
Stálý Člen

Karma uživatele B@JTík - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 251

citace:
Původní příspěvek od spachal Pokud by nekdo udelal s 250W svetlem na 1x1m plochy vynos 1g/W, budeme to povazovat za dobry vysledek :]. Takze 25.000 lumenu "vytvorilo" 250g sklizne. No a ja to same "udelal" s 6.800 lumeny

No, a je ti jasný, že tohle číslo je naprosto bezvýznamný (250g/250W=1g/W) protože neříká vůbec nic o tom, jestli jsi pro dosažení takový sklizně svítil těm kytkám těch 250W 2 měsíce nebo půl roku? Tedy kolik jsi jim vlastně skutečně toho světla dodal a kolik spálil proudu? Zkus to takhle, když už:
http://grower.cz/pestovani/navody/o...tirny/3.html#21

Old Post 01-02-2015 v 12:02 PM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 252

Mam takovy pocit, ze co se tyce delky a casu sviceni, bude zalezet hlavne na genetice, ne na typu svetla :]. Slecny, na ktere bych svitil pul roku, tak takove bych chtel videt ..
Nevim zase ja, co's vlastne myslel tim vypoctem (250g/250W=1g/W), psal jsem jen o tom, ze v boxu metr na metr plochy je dle meho dostat z 250W HPS celkem 250g takove vcelku uspesne kolo, nehlede na to, ze na takovou plochu se pouziva hlavne 400W.

Ale ze's to ty, podival jsem se do reportu, kosa presne dva mesice po prepnuti (hlina, presazeni z 3L pouch potu do 11L kvetniku), tri genetiky (JH, Chronik a CBD Mango). Rustova faze asi tri tydny, zakorenene rizky. Takze (21 x 18 x 0.23) + (60 x 12 x 0.23) == ~ 252kWh. hypoteticky vynos na 1kg je 230/252 == 0.9
Tenhle vypocet osobne povazuji za hovadinu, protoze zcela nezapocitava nejen jakekoliv jine naklady, ventilace, substraty, hnojky ap., ale take ani genetiku, 'povedenost' kola a zpusob pestu (hlina, hydro, areo ..).
Ale pokud to takhle chces, jsi spokojen s vypoctem? :]

Old Post 01-02-2015 v 15:20 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 253

citace:
Původní příspěvek od spachal
Mam takovy pocit, ze co se tyce delky a casu sviceni, bude zalezet hlavne na genetice, ne na typu svetla :].

Já mám pocit, že bude záležet hlavně na tom, jak moc je chceš nechat narůst - kdy je přepneš.
citace:
Nevim zase ja, co's vlastne myslel tim vypoctem (250g/250W=1g/W), psal jsem jen o tom, ze v boxu metr na metr plochy je dle meho dostat z 250W HPS celkem 250g takove vcelku uspesne kolo

To ty jsi psal o výnosu 1g/W (opakovaně) a snažil se na něm srovnávat jednotlivá světla. Já jen přepsal do vzorečku co ty jsi řekl slovy a upozornil tě, že takové číslo nemá žádnou vypovídací hodnotu.
citace:
hypoteticky vynos na 1kg je 230/252 == 0.9

To je MOC dobrá práce, doufám, že jsem neudělal chybu, že jsem už skoro objednanýho číňana zavrhnul a šel do těch Bridgeluxů. Účinnost mít vyšší budou, to je bez debat, ale ten číňan svítí skoro výhradně v červenym spektru, aby nakonec nebyl ve výnosu lepší (nebo alespoň srovnatelnej). Ostatně profi světla jako HydroGrow, co lámou výnosový rekordy, taky pořád svítěj barevně.
citace:
Tenhle vypocet osobne povazuji za hovadinu, protoze zcela nezapocitava nejen jakekoliv jine naklady, ventilace, substraty, hnojky ap., ale take ani genetiku, 'povedenost' kola a zpusob pestu (hlina, hydro, areo ..).

Navrhni lepší, podle mě je to pro porovnání světel nebo pěstebních postupů, případně strainů (při zachování ostatních proměnných) ta nejlepší jednoduchá metoda, kterou máme k dispozici (vlastně jediná jednoduchá). Mě osobně je velmi užitečná.
citace:
Ale pokud to takhle chces, jsi spokojen s vypoctem? :]

Já moc, ale hlavně aby jsi byl spokojen ty ;-)

Old Post 01-02-2015 v 16:14 PM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 254

citace:
Původní příspěvek od B@JTík
Ono by se mohlo říct, že stejně jako nejde stoprocentně pracovat s lumeny (který zohledňujou citlivost oka), nedá se stoprocentně pracovat ani s fotony (který naopak nezohledňujou citlivost rostliny) a jsme zase oklikou u toho spektra, který nám tam dělá jednu velkou neznámou, kterou asi nikdy nebudeme schopni v celym rozsahu uchopit. Rozhodně rostlina nevyužije každý foton každé vlnové délky (podobně jako oko) a proto si myslím, že výpočet s lumeny bude realitě blíž, než výpočet s absolutně vyzářenou energií. Ale to už je spíš úvaha filozofická, nežli nějak exaktně vědecká.

Každopádně i z Tvých výpočtů tak nějak plyne, že se síly vyrovnaj při zhruba stejným příkonu. Ty tvrdíš, že LED na tom budou o něco líp, já si myslím že o něco hůř, ale až o tolik se nerozcházíme a výrok "'porazi' ve vysledku 600W HPS se skoro polovicnim prikonem" je myslím dostatečně uveden na pravou míru o což vlastně jediný mi šlo, aby si lidi nedělali zas nějak přehnaný, planý naděje.

Tak tady pozor, fotony jednotlivých vlnových délek by se s přimhouřením oka daly počítat 1:1. McCreeho křivka má minimum 0,6 maxima. Pokud bys chtěl přepočítat radiometrický výkon na fotony, HPS má asi 5uE/W, Vero 3000K 80CRI asi 4,95uE/W.

Křivka, podle které se přepočítávají lumeny má maximum v 555nm (tedy přibližně v minimu McCreeho křivky) a už třeba fotony o vlnové délce 650nm (určitě poměrně účinná vlnová délka) jsou váženy 1/10 toho, co zelené. Tolik k přesnosti fotometrických jednotek pro biologii.

Mimochodem, HydroGrow LEDky jsou v porovnání s CXA3070/Vero předražený mrdky. A když se podívám na jejich stránky, vidím, že nějaká COB světla taky mají.

Jinak si myslím, že to, co tu doporučuju (MW HLG-185H-C1050 + 6x Vero18), když postavíš 2x vedle 600W HPS, bude +- plichta. A to samozřejmě mluvím o nový, kvalitní výbojce s kvalitním stínidlem a elektronickým předřadníkem - což už je taky záležitost okolo 5 tisíc. Ty LEDky dáš dohromady za 10 tis + spousta času.

a.

Old Post 01-02-2015 v 17:12 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 255

Kdo má v plánu si koupit Vero29/18/13, koukejte se po nový verzi - koná se asi 7mi procentní zvýšení výkonu.

Rozdíl poznáte v číselném označení
BXRC-35E2000-C-23
BXRC-35E4000-F-23
BXRC-35E10K0-L-23

e: Data sheety najde tady.

a.

Naposledy upravil alesh 01-02-2015 v 17:36 PM

Old Post 01-02-2015 v 17:17 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 256

citace:
Původní příspěvek od alesh

Tak tady pozor, fotony jednotlivých vlnových délek by se s přimhouřením oka daly počítat 1:1. McCreeho křivka má minimum 0,6 maxima. Pokud bys chtěl přepočítat radiometrický výkon na fotony, HPS má asi 5uE/W, Vero 3000K 80CRI asi 4,95uE/W.

Křivka, podle které se přepočítávají lumeny má maximum v 555nm (tedy přibližně v minimu McCreeho křivky) a už třeba fotony o vlnové délce 650nm (určitě poměrně účinná vlnová délka) jsou váženy 1/10 toho, co zelené. Tolik k přesnosti fotometrických jednotek pro biologii.

Mimochodem, HydroGrow LEDky jsou v porovnání s CXA3070/Vero předražený mrdky. A když se podívám na jejich stránky, vidím, že nějaká COB světla taky mají.

Jinak si myslím, že to, co tu doporučuju (MW HLG-185H-C1050 + 6x Vero18), když postavíš 2x vedle 600W HPS, bude +- plichta. A to samozřejmě mluvím o nový, kvalitní výbojce s kvalitním stínidlem a elektronickým předřadníkem - což už je taky záležitost okolo 5 tisíc. Ty LEDky dáš dohromady za 10 tis + spousta času.

a.

Kouknul jsem na tu křivku pro přepočet lumenů a docela mě zaskočila, asi jsem ji viděl poprvé (ale spíš už hovno pamatuju) a samozřejmě máš naprostou pravdu, na rostlinu se to aplikovat nedá, sypu si popel na hlavu.

Chtělo by to podobnou křivku citlivosti kyti v době květu
S obecnym radiometrickym výkonem dost dobře nevystačíme.

EDIT: Navrhuju jednotku Bloomen

Co se HydroGrow týče, celkem často o nich bývalo slyšet ve spojení s takovejmahle věcma:
http://www.dutch-passion.nl/en/news...the-grow-diary/
asi bych je úplně automaticky za mrdky nepovažoval. Ale za předražený ano ... o tom žádná.

U tý ekonomický série nějakej COB je (viz obrázek), ale údajně poskládanej z vlnovejch délek 440, 470, 525, 640, 660 a 740nm - i na tý fotce se tváří každej čip jinak a svítí to červeno-fialově, jako klasický barevný skládačky. Že by COB na zakázku??? Nebo to takto někdo vyrábí? Čerti vědí ... ale přišel by vhod ...

Jáááááj, no s těma novejma verzema Bridgeluxů věčná škoda sakra, už jsou v Praze na celnici starý

Naposledy upravil B@JTík 01-02-2015 v 20:12 PM

Old Post 01-02-2015 v 19:42 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 257

Odkud jsi objednával ty Vera? Myslím nikolaj, že je objednával z Digikey a říkal, že se celnici vyhnul.

a.

Old Post 02-02-2015 v 11:22 AM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 258

Máme je taky z DigiKey, jsou teď na celnici, tak uvidíme, zda je propustěj nebo zadržej, je to vždycky na rozmaru celníka a hlavně kolik tam maj zrovna práce. Nikolaj objednával chytře chviličku před Vánoci, když tam maj největší nával, to projde bez clení skoro všechno ...

Old Post 02-02-2015 v 11:32 AM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 259

Taky možnost. Ještě mě napadá, jestli sis nezvolil jiný způsob přepravy? Nikolaj to měl přes DHL-ko.

a.

Old Post 02-02-2015 v 13:10 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 260

Aji nám to jde DHLkem, ale nesejde na tom, skrz tu celnici to prochází ať to jde čímkoliv. Jen, když je nábuch, přehazujou ty malý z jedný strany na druhou, aniž by se jima zabývali. A nestíhaj docela často, mám s tím svý zkušenosti, importoval jsem obchodní zboží spoustu let. Každopádně se v žádnym případě nemůžeš spoléhat, že když to někomu prošlo, projde Ti taky, tak to nefunguje, je to o konkrétnim celníkovi, vytíženosti a tak nějak o štěstí ...

Old Post 02-02-2015 v 13:37 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 261

Taky mám už pár let zkušeností, cca tak 20 zásilek. Výsledek? Všechno z Číny bez cla, všude odjinud se clem.

a.

Old Post 02-02-2015 v 14:19 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 262

Z Číny mi chodili většinou veliký balíky se zbožím k dalšímu prodeji a jelikož to jen tak bez cla propustit nejde, tak tam mnohdy trčeli na ty celnici i přes tři týdny, když byla zasekaná. To je přesně situace, kdy ty minibalíčky prostě neřešej, protože nezvládaj ani ty velký, který se proclít musej. Ale kolikrát se mi stalo, že mi zadrželi i prťavej balíček s drobnostma z Číny. Ale i to, že mi obrovskej balík za víc jak 40000 z USA propustili - až později jsem zjistil proč, nechal jsem si do něj nenápadně přibalit karton Lucky Strike's bez filtru, celník ho našel, špatně to pochopil, stopil ho a balík pustil dál :-D ... jen taková perlička, ne že bych k tomu někoho chtěl navádět.

Old Post 02-02-2015 v 14:45 PM
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 263

Kdyz uz jsme OT ;], jeste doplnim, ze pokud si deklaranti na DHL preci jen balicku vsimnou, uz uctuji vypalne stejne jako Ceska posta, bohuzel (mimo pripadne clo a DPH). Sice mensi, ale i tak .. :/
S importem i exportem mam take vcelku dlouhodobe zkusenosti, kdyz je to firemni, neresime DPH (pouze clo), 'nula od nuly pojde', ale pri soukromych balickach se ridi, dle meho, podle velikosti zasilky. A VERO jsou nastesti male :]

Old Post 02-02-2015 v 17:52 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nikolaj 01
Stálý Člen

Karma uživatele nikolaj 01 - 31% PěstitelskáKarma uživatele nikolaj 01 - 31% Pěstitelská

Příspěvek č. 264

Malá ukázka: z leva Strawberry Amnesia na pravo Critikal Jack Herrer na kosu maj jít 3.3. (pudou dřív nemam co hulit) První kytky který u mě kvetly pod verem. Ten rozdíl je ohromnej oproti předchozímu setupu. Nerad bych to zakřiknul ale vypadá to že světla mám pořešený na 5 let dopředu

Old Post 08-02-2015 v 07:15 AM
nikolaj 01 je offline   Profil uživatele nikolaj 01   Find more posts by nikolaj 01   Foto galerie člena nikolaj 01     Add nikolaj 01 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lolo
Stálý Člen

Karma uživatele lolo - 62% Pěstitelská

potenciometer Příspěvek č. 265

Zdravím vás,
chcel by som sa opýtať, či mi viete poradiť potenciometer k tomuto zdroju? Najlepšie niečo z mousera, keďže odtiaľ beriem zdroj. A poprípade aj to 10V PWM, alebo 1 ~ 10Vdc, ja tomu nerozumiem mohlo by to byť niečo lacnejšie, ale zasa niečo čo viete, že vydrží budem vám veľmi vďačný a ešte by bolo super, ak by to bolo jednoducho zapojiteľné. Ďakujem

Old Post 08-02-2015 v 11:13 AM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 266

>nikolaj 01: nu, toz jsem za mesic MIMORADNE zvedavy na vysledek, zatim vypada moc dobre!

>lolo: ahoj, podle specifikaci to ma interni potenciometr, ten nestaci? :]

Old Post 08-02-2015 v 11:32 AM
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 267

interný má iba A-čkový model, alebo to zle chápem? na B-čkové treba niečo z potenciometra, 10V PWM alebo to 1 ~ 10Vdc. , čiže bez toho sa nedá regulovať, či?

Old Post 08-02-2015 v 11:35 AM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 268

citace:
Původní příspěvek od lolo
interný má iba A-čkový model, alebo to zle chápem? na B-čkové treba niečo z potenciometra, 10V PWM alebo to 1 ~ 10Vdc. , čiže bez toho sa nedá regulovať, či?

Chápeš to dobře, Ačkový ma interní a jde ztlumit na 50%, Bčkovej potřebuje externí.
Můžeš si vybrat jakkýkoliv 100kOhm, tzn. jakkýkoliv z těchto tří odkazů:
http://cz.mouser.com/Passive-Compon...9q0yp?P=1yzotm4
http://cz.mouser.com/Passive-Compon...9q0yl?P=1yzotm4
http://cz.mouser.com/Passive-Compon...9q0yr?P=1yzotm4

a.

Old Post 08-02-2015 v 16:46 PM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 269

Ahoj, mas pravdu, prehlednul jsem se .. Takze pokud chapu datasheet spravne (http://www.mouser.com/ds/2/260/HLG-...spec-264052.pdf, strana 5), mel by stacit 100k resistor (potenciometr), k vyberu treba zde, pripadne najdes nejaky lokalni kramek s elektronikou: http://www.gme.cz/products/search?t...tenciometr+100k.
Neni to zcela presna regulace, ale pro nase ucely si myslim staci bohate. Jen se nebude dat driver ztlumit zcela na nulu, ale od toho mame vypinac na napajeni driveru :]. Pro plny vykon bych jeste k potenciometru zaradil do obvodu vypinac.

Zapojeni jsem nasel treba zde :] http://www.honzikovyvlacky.cz/wp-co...3/09/mereni.jpg. Neni to presne schema, ale princip pochopis, odmysli si ledku a merak ve schematu, misto baterie je vystup z driveru.
Ve vysledku by to melo vypadat nejak takhle: https://reefledlights.com/wp-conten...on_sodlered.jpg

Pokud se neda zdroj regulovat odporem, pak kecam blbosti a smaznu to, pripadne me opravte. Ale ten datasheet snad nekeca :]

//edit: alesh byl rychlejsi :]

Old Post 08-02-2015 v 17:07 PM
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 270

Ďakujem chalani, veľmi ste pomohli

Old Post 08-02-2015 v 19:22 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 271

citace:
Kdyz uz jsme OT ;], jeste doplnim, ze pokud si deklaranti na DHL preci jen balicku vsimnou, uz uctuji vypalne stejne jako Ceska posta, bohuzel (mimo pripadne clo a DPH). Sice mensi, ale i tak .. :/

Tak přátelé, vězte, že "výpalné" za celní řízení ze strany DHL činí od minulého měsíce minimálně 490,-Kč

http://www.dhl.cz/cs/dulezite_informace/010615.html

Já normálně myslel, že mě asi trefí šlak ...
DPHčko nás neminulo, ale LEDky jsou doma.

Old Post 09-02-2015 v 15:07 PM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 272

jj, "Záruka DHL v celním řízení" je od 7.ledna zvysena na 2%, min. 490Kc, max. 2000Kc. Utahli srouby pekne pozvolna, v listopadu na 290Kc, ted tohle .. klasicke postupne vareni zaby ..

Old Post 09-02-2015 v 18:39 PM
Hajzl
Stálý Člen

Karma uživatele Hajzl - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 273

nějak jsem nepochopil k čemu mi ta "záruka" je, krom toho že platim více.........

Old Post 10-02-2015 v 12:20 PM
Hajzl je offline   Profil uživatele Hajzl   Find more posts by Hajzl   Foto galerie člena Hajzl   Click here to Send Hajzl a Private Message   Add Hajzl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 274

Musel by sis to na celnici vyřídit sám...

a.

Old Post 10-02-2015 v 12:37 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 275

Q 12: Nedali jste mi možnost se rozhodnout - proclení zajistí DHL vs. proclení si zajistí klient sám.
DHL v rámci expresních přeprav zásilky proclívá automaticky ihned po příjezdu do ČR. Z provozních důvodů u zásilek pro soukromé osoby probíhá úhrada vyměřeného cla a daní společností DHL. Dle přepravních podmínek bodu 1 – „Proclení, vývozy a dovozy“ může DHL jednat jako příjemce k provedení celního odbavení a celního prohlášení.

Zdroj: Questions and Answers - Záruka DHL v celním řízení

Je to normální ojeb a zlodějina ... účtování služby, kterou si nikdo neobjednal a o kterou nikdo nestojí, kde balíček je jako rukojmí vhodnej k vydírání (nezaplatíš - nedostaneš). Podle mě maj prostě po krk malejch, kusovejch zásilek (spousta práce, málo peněz - ve srovnání s těma velkejma, firemníma), tak prostě zkoušej co se do nás vejde a na ztráty nehleděj. Podle mě tímto všechny malý zákazníky ztratili a až ti malí vyrostou, nijak zvlášť se k nim nepoženou - podřízli si vlastní větev. Osobně už s DHL nikdy víc. Naštěstí se začíná rozmáhat do globálních rozměrů pár dalších, třeba švédská pošta, ti snad zlodějskýmu DHL, FedExu a podobným trochu zamotaj hlavu ...

Old Post 10-02-2015 v 13:00 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 276

citace:
Původní příspěvek od alesh

[...]
Nepodceňuj ztráty na stínítku, 15-20% je opravdu pro ta nejlepší a dobře nastavená.
[...]

Tak aby se neřeklo, tady jsu nějaká data:

Greenbeams with Philips Green Power CMH 315W

-- Greenbeams reflective material reflectivity, according to Cycloptics: 95%
-- Relative amount photons emitted by the lamp that exit the reflector after a single bounce, according to Cycloptics: 95%
-- Relative amount of photons emitted by the lamp that exit the reflector, according to Cycloptics: 92.3%
-- Relative amount of photosynthetic photons emitted by the lamp (400-700nm) that exit the reflector: 76.84%
-- Reduction in photosynthetic photons (400-700nm) exiting the reflector as compared to emitted by the lamp: 23.16%

Gavita PRO DE HPS 1000W

-- Gavita 'HortiStar' reflective material reflectivity, according to Gavita: 96%
-- Relative amount photons emitted by the lamp that exit the reflector after a single bounce: unknown
-- Relative amount of photons emitted by the lamp that exit the reflector: unknown
-- Relative amount of photosynthetic photons emitted by the lamp (400-700nm) that exit the reflector: 80.95%
-- Reduction in photosynthetic photons (400-700nm) exiting the reflector as compared to emitted by the lamp: 19%

a.

Old Post 11-02-2015 v 06:59 AM
Hajzl
Stálý Člen

Příspěvek č. 277

tak včera jsem si vyzvednul na poště chladiče pro led. Koupil jsem na aukru použité. Jsou to intelácké chladiče - 3 typ E97379-001 a 3 E97378-001 (s měděným jádrem) s cenou 29kč kus i s poštou za 244kč

Old Post 11-02-2015 v 09:58 AM
Hajzl je offline   Profil uživatele Hajzl   Find more posts by Hajzl   Foto galerie člena Hajzl   Click here to Send Hajzl a Private Message   Add Hajzl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aspire
Nový Člen

Karma uživatele Aspire - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 278

Caute
Som uplny amater aj ked nieco som uz precital...Box asi 80x80.Som skor za to plne spectrum ako ma byt,Nepredavaju sa aj kvalitne COB full spectrum?Nasiel som nieco len ci je to dobre http://www.alibaba.com/product-deta...1570418632.html Ale co poviete na toto..zo vsetkeho po jednom kuse + 1cervena 3000 naviac

V18-2700-80-1ks 20W
V18-3000-80-2ks 20W
V18-3500-80-1ks 20W
V18-4000-80-1ks 20W
V18-5000-70-1ks 20W
Pochopil som spravne ak ma V18 max30W malo by sa pustat menej,na tych 20W?
To je spolu 120W... staci to?Alebo skor nieco taketo:

V18-2700-80-1ks 20W
V29-3000-80-1ks 60W
V29-3500-80-1ks 60W
V18-4000-80-1ks 20W
V29-5000-70-1ks 60W

Tiez som ubral tych 25% z maxima zo vsetkych COB.Malo by to byt 220W.Len neviem ci nebudem problem s rozmiestnenim...

Old Post 12-02-2015 v 21:30 PM
Aspire je offline   Profil uživatele Aspire   Find more posts by Aspire   Foto galerie člena Aspire   Click here to Send Aspire a Private Message   Add Aspire to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nikolaj 01
Stálý Člen

Karma uživatele nikolaj 01 - 31% PěstitelskáKarma uživatele nikolaj 01 - 31% Pěstitelská

Příspěvek č. 279

Jako podle mě stačí s odřenejma ušima i tech 120w ,ale nemíchal bych takhle zběsile barevnou teplotu. Jako k tomu žádnej důvod není. Kytky budou zmatený.
Jestli taky věříš tý teorii z barevnou teplotou jinou na květ a růst ( podle mě naprostej nesmyls) tak můžes vzit třeba ty 4000k 6x. jako "univerzální" řešení problému kterej neexistuje...

Kdybych si ty vera kupoval znova vemu 3000k 90 cri všechny. Rozhodne bych nešel do teploty nad 4000k.

Old Post 13-02-2015 v 07:36 AM
nikolaj 01 je offline   Profil uživatele nikolaj 01   Find more posts by nikolaj 01   Foto galerie člena nikolaj 01     Add nikolaj 01 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 280

A mas k tomu dovod aby si nesiel nad 4000K?Pre rastliny myslim je dolezite cele spektrum aj ked v urcitych%...najviac teda ta modra a cervena.
Ci uz je to na imunitu rastlin alebo nejaky iny cyklus...
Chlorofyl A je citlivy na vrchol 430nm a 660nm a chlorofyl B na vrchol 460nm a 630nm.
Teraz mozno poviem blbost ale da sa urcit napr.430nm kam presne to spada pod stupnicu Kelvina?Vsade je to inak znazornene a pisane

Old Post 13-02-2015 v 09:42 AM
Aspire je offline   Profil uživatele Aspire   Find more posts by Aspire   Foto galerie člena Aspire   Click here to Send Aspire a Private Message   Add Aspire to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nikolaj 01
Stálý Člen

Příspěvek č. 281

Mám, vidím jak to roste pod těma 2900k. Roste i kvete to parádně takže kupovat kvůli cca 10 dnům růstu teplotu nad 4000k mě přijde jako kravina.
Samozdřejmě je sto teorii který ti zdůvodněj proč si to komplikovat ,ale zeptej se sám sebe: stojí ti všechny ty komplikace za 2% zlepšení? Mě ne...

Old Post 13-02-2015 v 13:28 PM
nikolaj 01
Stálý Člen

Příspěvek č. 282

Jinak bude lepší na ten tvůj prostor dat 6x vero29 jestli chceš pořádnou úrodu. Jestli to máš čistě na test tak do tý 6x V18 naper po 30w.

Old Post 13-02-2015 v 13:40 PM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 283

A ta 4000to je vlastne biele svetlo?Vraj biele obsahuje vsetky spektra ale ako vravis je 100teorii...
6xV29 je uz dost..Chcel som do tych 200W max 250...
10 dni?od semena to trva dlhsie predsa preto ta modra...
Pozeral som tie Vera a bolo tam Vero29 Optic...je lepsie s optikou alebo bez..Vraj silnejsie svietia ale asi sa meni uhol...

Old Post 13-02-2015 v 14:08 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 284

citace:
Původní příspěvek od Aspire
A mas k tomu dovod aby si nesiel nad 4000K?Pre rastliny myslim je dolezite cele spektrum aj ked v urcitych%...najviac teda ta modra a cervena.
Ci uz je to na imunitu rastlin alebo nejaky iny cyklus...
Chlorofyl A je citlivy na vrchol 430nm a 660nm a chlorofyl B na vrchol 460nm a 630nm.
Teraz mozno poviem blbost ale da sa urcit napr.430nm kam presne to spada pod stupnicu Kelvina?Vsade je to inak znazornene a pisane

Aby mělo světlo specifikovanou barevnou teplotu, je třeba, aby bylo bílé. Aby bylo světlo bílé, musí v něm být zastoupena jak červená, tak i zelená a modrá. Když to budeš takhle bláznivě míchat, tak 1) budeš mít v každým koutu jiný odstín, 2) vůbec si nepomůžeš ve smyslu, že bys měl víc barev.

Kup si 6x V18 3000K 80CRI (vyšší CRI nemá smysl) a MW HLG-185H-C1050B (taková univerzální rada tady ). To budeš mít asi 190W.

a.

Old Post 13-02-2015 v 14:17 PM
nikolaj 01
Stálý Člen

Příspěvek č. 285

Vše už tady bylo napsáno.
Do toho vera29 můžeš pouštět kolik chceš, klidně 150w jde oto že až budeš chtít vic světla akorát zesílíš zdroj.
To číslo (4000k) je teplota bílý barvy jestli je víc do žluta nebo modra.
Optika a konektory sou podle mě vyhozený prachy.

Old Post 13-02-2015 v 14:20 PM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 286

Preco vyhodene panize?
150W? A neznizuje sa zivotnost?respektive asi rastie teplo...
Srry za tie otazky Lebo co som cital v PDF Vero 29 pisane bolo toto Nominal Current
2100mA, 38.6V, 81W....To je akoze optimum?A niekto uvadza ze by to malo spalat pod 80W ....

Old Post 13-02-2015 v 14:31 PM
nikolaj 01
Stálý Člen

Příspěvek č. 287

Nečekal sem že to pochopíš takhle.... 6x v29 může bežet klidně na 150w. Ne jedno.
Obědnej jak píše alesh...

Old Post 13-02-2015 v 14:42 PM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 288

Vdaka za radu...
takze 6xV18,3000 80CRI, MW HLG-185H-C1050B dajme tomu 180W.../kolko sa da ocakavat/,?
S tym driverom tam treba zakupit este ten regulator koli stmievaniu ze?
Cize sa bude dat zmensovat Wataž napr aj na 100W?

Old Post 13-02-2015 v 15:37 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 289

citace:
Vdaka za radu...
takze 6xV18,3000 80CRI, MW HLG-185H-C1050B dajme tomu 180W.../kolko sa da ocakavat/,?
S tym driverom tam treba zakupit este ten regulator koli stmievaniu ze?
Cize sa bude dat zmensovat Wataž napr aj na 100W?

Spotřeba bude 195W +- 3W včetně driveru. Buď můžeš koupit HLG-185H-C1050A a půjde to stmívat na 50% přímo na driveru. Nebo HLG-185H-C1050B a půjde to stmívat 10-100% a budeš potřebovat 100k potenciometr, kterým se to bude regulovat (otázka pár desetikorun). Výhoda taky je, že ten potenciometr si můžeš dát kam chceš.

a.

Old Post 13-02-2015 v 16:08 PM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 290

Dufam vam nevadia tie otazky aj ked najradsej by som zcal od zaciatku ale neviem kde
1.V18 zere optimum 31W ale mal by sa pustat na 20W koli zivotnosti?
Preto nechapem tomu 195W mi zozere ked 6x30 je 180W
2.Ten driver 185 je maximalne na 175W LED aha kukaj http://www.czech-meanwell.eu/HLG-18...2W-15V-d240.htm

Old Post 13-02-2015 v 16:26 PM
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 291

http://cz.mouser.com/ProductDetail/...7%2f%252b0Dk%3d tento potrebuješ

Old Post 13-02-2015 v 17:32 PM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 292

Plochu mas 0.65m^2, takze s 180W KVALITNIHO ledkoveho svetla muzes byt v klidu, to bohate staci a mimo jine nebudes mit problemy s teplotou. Na VERO29 bych se v tomto pripade vykaslal, utratis spise vice penez, nez ze by se vysledek zlepsil. Se sesti ledkami pokrejes plochu daleko lepe.

Na optiku a reflektory bych se vykaslal, ohlidej si jen kvalitni folii na steny. Naopak konektory jsou z meho pohedu jednoznacne plus, usetris si tim rizikove pajeni primo na chipu. A stoji pakatel.

Jak pouzivat regulaci, to uz jsme zde resili, staci 100k potenciometr.

Vynos bude zalezet hlavne na genetice a na tom, jak se pest bude darit :]. Pokud bude vse v poradku a pojedes vynosnou genetiku, muj odhad je okolo pri 180W cca 200-220g. Da se udelat najisto i vice, pokud zkusis treba hydro&scrog.

Old Post 13-02-2015 v 17:33 PM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 293

no 180W bude ked ich budem davat po 30W ale maju sa davat po 20W nie?
Bude to od semena takze bude stacit len ta 3000K ?

Old Post 13-02-2015 v 18:37 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 294

Věř, že těch 1050mA (31W) je pro ně úplně ideálních.
Kdyby existoval vhodnej zdroj, co by je unapájel sériově, osobně bych šel s klidem na 1400mA (42,3W), tabulkově povolenejch maj až 2100mA (66,4W) - když je uchladíš, ale tam už trochu na úkor efektivity.
Udělej to jak psal alesh a jsi za vodou.
Jen teda dnešní poznatek - pokud budeš chtít jako já driver ve verzi A (s internim poťákem) a od Mousera, objednávej s předstihem, dodací lhůta je 7 týdnů ... já se nakonec nerad spokojil s variantou B - sice má o něco víc možností, ale trčí z toho další kabel, tak je to trochu na úkor čistoty a kompaktnosti zapojení.

Old Post 13-02-2015 v 20:07 PM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 295

A teda ta 3000? pod tym budu rast aj male klicky a vegetacia proste?
Lebo pred tym pisal ze na veget.je 5000 70CRI...

Old Post 13-02-2015 v 20:17 PM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 296

>B@JTík: a vis o nejakem slusnem zdroji, ktery da 1.4A pro sest VERO18, za jeste rozumny peniz? Kdyby se nasel nejaky okolo 250W, sem s nim! :]
Plus Ty mas moznost objednavat na Mouseru, bez te prirazky za maloodber? To by se mohlo hodit ..

"B"ckova varianta je take zcela v pohode, naopak je moznost tlumit vykon pod 50%, to si myslim ze za ty dva draty a potenciometr za 15 kacek docela stoji :]

>Aspire: bude to zcela bez problemu i na tech 3000K, mozna se budou tahnout trochu vice do vysky, ale nemyslim si, ze nejak 'nebezpecne'. Modra slozka prinuti slecny byt spise pri zemi a vice se vetvit, toho se da dosahnout jednoduchym ohybanim take.
Jen na semenacky nepust plny vykon, to by jim nemuselo udelat uplne dobre.

Old Post 14-02-2015 v 01:29 AM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 297

A zakomponovat sa to do tych 6xV18 asi neda ze nar 2x5000 a 4 x ta 3000 ?
A bolo by to aj na semenaciky aj na prepnutie...ci to nepojde?

Old Post 14-02-2015 v 08:52 AM
Hajzl
Stálý Člen

Příspěvek č. 298

citace:

mrkni sem http://forum.grasscity.com/indoor-m...rting-k-nm.html

Old Post 14-02-2015 v 10:52 AM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 299

>Aspire : samozrejme ze se to da namixovat, ale pripravujes se o vynos v kvetu. Coz muze byt skoda, ne? :]

Old Post 14-02-2015 v 11:48 AM
Aspire
Nový Člen

Příspěvek č. 300

O vynos kvetov mozno ale co z toho ked nemam zaklad na com tie kvety su
To je dilema ... dat alebo nedat 5000K

Old Post 14-02-2015 v 12:06 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:08 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 4 5 6 7 8 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás