Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Efendy Jsem lama tak možná melu blbosti, ale zajímá mě vlastně stejná konfigurace jako Zefram Cochrane ( 4x Vero 29 gen7 D 2700K a HLG-320H-C2100B) pro prostor 110x70cm. Takže přemýšlím jak je vlastně rozmístit. Uvítám každou radu nebo doporučení.
Je mi jasné, že pro obdélníkový box nebudu dávat světla do čtverce, proto se ptám jaký prostor dokáže efektivně osvítit jedna COB. Uvítám i návrh jak je rozmístit a kolik.
Je někdo,kdo se trochu vyzná a je ochotný poradit?
Do 1 000,- Kč nějakou LEDku?
Celkem chápu a rozumím že je to asi úplně mimo vaši mísu,ale začínám teprve pěstovat
A nevím jestli mi tahleta radost výdrži delší dobu. Navíc mé finance jsou momentálně trochu
Omezené.... Každopádně bych chtěl zkusit nějakou LED vs 150W sodik.
Děkuji všem ochotným a chápajícím.
Nadbuh
Nadbuh, hele do tisícovky seriózně nic neseženes.
Pak tady je jeden jedinec, který to v hlavě nemá v pořádku a tvrdí, že pod 11watt ledkou udělá 100g. Bohužel i takové individua tady chodí psát chujoviny a pak kluci co se v tom moc neorientuji věří, že můžou dosáhnout pod čínským čipem 10 g na watt.
Pokud nemáš boby, tak jed klasiku HPS a vyser se na nějaké rady o levných led čipech.
Takže v této chvíli jsem bez šance?
Já trochu doufal že na 1 kytku by tahleta suma mohla stačit
Ono nechce se mi cpát víc peněz do něčeho co me třeba omrzí po pár kolech.
Člověk nikdy neví
K tomu připočítej zdroj na větráček,termopastu a reflektor.
Ještě DPH a nevím jaké je clo.
Počítej s tím ,že jakmile ti něco odejde ,tak se dovoláš nikde a když jo ,tak to budeš reklamovat 2 měsíce + budeš posílat do Číny ,tak zaplatíš jen za balík kolem 1000Kč. Ty čipy by měli vydržet,ale ty zdroje jsou dost choulostivé. To raději kup všechno v čr a máš klid.I u nás dostaneš TME ty čipy a drivery,ale do tisícovky se nevlezeš.
Opravdu raději zůstaň u HPS a máš klid.
Nadbuh - je to jednoduchý, Buď si koupíš někde tady v bazaru nabo na bazosi předřadník na 150w, a novou výbojku + patici a vlezeš se, a až budeš mít další finance tak koupíš stínítko, nebo se rozhodneš jestli tenhle koníček je vůbec pro tebe, protoře to nemáš jenom světlo, to máš i vetrák, pacháč, časovací hodiny všechno něco stojí, je tu hodně píspěvků kde si lidi počítají kolik je to stálo, nejdřív se podívej na to a pak to zvaž, protože když si koupiš třeba tu sodu tak pak budeš trpět protože ten prostor neuchladíš....
Edit:
jinak mám k dispozici nějáký čipy Vero v10 a vero v13 který se dají taky použít a nejso moc drahý, ale do 1000 se za rozumnou konfiguraci nedostaneš předevší skrz cenu napájecího zdroje kterej by měl být aspoň trochu kvalitnější, pak hliník, chlazení, a samotná "LEDka" ne tento set bude stát 300,- zbytek bude stát určitě nad 1000...
No sehnal jsem průmyslovou venkovní lampu 150w za 400,sice elektromagnetický předřadník ale se třema zarovkama.
Hodiny z lidlu za 200,ofuk zatím neřeším. Momentálně mě to hodně baví,ale abych do toho momentálně cpal...to ještě neeee