Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja mam byt 2+kk,elektricky topeni,mesicne platim 1700 zalohy...
a myslim ze jedno kolo 2x600(se vsim vsudy) vyjde by voko pri sazbe D45 (20 hodin nocni 4h denni proud) na 3500kc : 3 mesice pestu = 1160kc mesicne navyc ale nejedes celej rok
takze si toho nikdo nikdy nevsimne. doplatis a jedes znovu. Jak bylo psano HLUK-SMRAD-A DRZET TLAMU a neni co resit a muzem se pardne zhulit jak tasky.
ja bych do 1+1 2x 600w nesel, ale ted chci jit do 3+1 a i tak mam strach, ze to bude videt, kdyz budu svitit 12hod. 2x 600w a pak to bude zase vypnuty na 12hod., nebude to napadny???
Uvědomte si že 1-2 litry za elektřinu je běžný výdaj normálních lidí,tak ale je mezi námi hromada lidí co na to nehledí taková lepší rodinka kde oba manželé vydělávají a každý má 20-25 tisíc a byt plný elektroniky (mička,sušička a třeba 2 megatelevize,počítače atd. )mají ty zálohy trochu někde jinde a za druhé ten váš elektoměr je jenom jeden z miliónu co mají energetiky v seznamu tak to prostě neřeším,pokud neplatíte v nájmu aj elektřinu kde by do toho mohl případně šťourat pronajímatel,tak v klidu ... pokud platíte tak to nikoho nezajímá co tam máte a krom toho aj kdyby jste měli 4x600W a garsonku plnou kytek a máte to poprvé tak víc jak podmínku nedostanete.
Původní příspěvek od Missheling Zdravim Growers zajimalo by me co si myslite o byte 1+1 ve kterym pojede jenom 2*600w + ostatni veci na grow. Je to realny nebo si mam jit rovnou sednout na postel...?
to mě dost rozesmálo... myslíš si že je to realné ?
taky mě roztrhalo, že dáváš přednost boxu pred ledničkou a věcma k životu potřebným palec hore !
No upřímně,vaše počty záloh moc nechápu.Já jedu 2*400 květ a 400 růst+120(mámy)+ofuky,vent. a topení.Platil jsem původně 1000kč/měs. a zvedli to po 3/4 roce na 4500kc.A to mám tarif na boiler a svitim z 65% na levnější.Počítal jsem to a bohužel to vychází +/- správně.Takže mi to dělá měsíčně cca 3500.Drahá sazba 5.20kč/hod levná 1.90/hod.Tak mi ty vaše počty nějak nevycházej
Co se na GROWER.cz naučíš,v boxu jako když najdeš:-D
Takže HLEDAT a blbě se NEPTAT!Doufám,že sám dodržuju:-)
Původní příspěvek od deniss No upřímně,vaše počty záloh moc nechápu.Já jedu 2*400 květ a 400 růst+120(mámy)+ofuky,vent. a topení.Platil jsem původně 1000kč/měs. a zvedli to po 3/4 roce na 4500kc.A to mám tarif na boiler a svitim z 65% na levnější.Počítal jsem to a bohužel to vychází +/- správně.Takže mi to dělá měsíčně cca 3500.Drahá sazba 5.20kč/hod levná 1.90/hod.Tak mi ty vaše počty nějak nevycházej
napadaj me 2 moznosti,takovou spotrebu mas kvuli topení protoze u topení 2KW není problem, nebo si zkontroluj jestli na tebe neni napichlej soused :-D
mali sme v byte akumulacky a dohromady zrali okolo 5 KW takze podla mna 2x600 problem urcite nebude, PRE vidi narast o par tisic KWh tak sisi mohol kupit elektricke topenie alebo klimatizaciu, ktora ma v priemere tiez 2-3 KW, a nebudu predsa posielat zelenich ku kazdemu kto si zmeni topenie ci kupi klimu
když budeš platit za energie, tak se nikdo nebude ptat na co tu energii mas. Jim jde o vydelek a nezajimaji se proc se spotreba zvysila. Pak uz je to jen o odvaze pestitele kolik si tam da lamp treba 3 litry. Proc ne? Pestovani zdar
Jestli se mohu přidat mám v osobním vlastnictví 3+1 a mám 400W + 200W LED i tak mám strach 2x 600W se ti na 1+1 rozhodně na el projeví, tak, že to elektrikář každopádně nahlásí PČR jsou to strašní šmejdi na tohle bacha většinu pěstitelů vyhmátnou jen na základě velkého odběru el. na ten danej prostor hodil bych tam 400W pod tím se ti bude pěstovat náramě
Původní příspěvek od micros když budeš platit za energie, tak se nikdo nebude ptat na co tu energii mas. Jim jde o vydelek a nezajimaji se proc se spotreba zvysila. Pak uz je to jen o odvaze pestitele kolik si tam da lamp treba 3 litry. Proc ne? Pestovani zdar
V tomhle tě můžu ujistit že nemáš pravdu většinu pěstitelů vyhmátli právě na základě velkého množství odběru energie. Já bych to tak nepřeháněl 2x600W je dost na 1+1 až příliš.
Původní příspěvek od deniss No upřímně,vaše počty záloh moc nechápu.Já jedu 2*400 květ a 400 růst+120(mámy)+ofuky,vent. a topení.Platil jsem původně 1000kč/měs. a zvedli to po 3/4 roce na 4500kc.A to mám tarif na boiler a svitim z 65% na levnější.Počítal jsem to a bohužel to vychází +/- správně.Takže mi to dělá měsíčně cca 3500.Drahá sazba 5.20kč/hod levná 1.90/hod.Tak mi ty vaše počty nějak nevycházej
Tak to celkem čumím.Jak sem psal mám 3+1 moje záloha byla 1800/měs a po roce co sem upravil osvětlení ze 150Wsody 125w uspo. a 200w uspo. na 400w sodium a 200W led, tak po roce mi zálohy změnšili na 1400/měs
V tomhle tě můžu ujistit že nemáš pravdu většinu pěstitelů vyhmátli právě na základě velkého množství odběru energie. Já bych to tak nepřeháněl 2x600W je dost na 1+1 až příliš.
trochu poopravim -> vetsinu pestitelu vyhmatli na zaklade cerneho odberu el. energie, popr. udani.
trochu poopravim -> vetsinu pestitelu vyhmatli na zaklade cerneho odberu el. energie, popr. udani.
Samozřejmě že tyhle situace jsou nejčastější to sem trošku přitáhnul za vlasy.Mám osobní zkušenost s tim, že mě někdo prásknul.Ale už jsem slyšel o několika případek co se týče většího odběru elektřiny v malých bytech či prostorách.
Donedavna jsem mel v byte 2+0 taky 2x600w a nebyl s nicim zadny problem. Pravda prisel mi 11000kc nedoplatek ale nikdo me nijak nehrotil.Znam osobne par lidi od CEZu a pokud platis (nekrades!!!) je jim uplne jedno jakej mas odber!!!
Když to budeš mít v pronájmu tak si raději přepiš elektřinu na sebe.......pač když to de přes majitele tak to divný musí bejt.Byt kde se po dobu x let platila měsíčně tisícofka a ted třeba pětka je pak člověk nenápadnej jak moucha na hovně.