Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od tekknou mickey:
zdarec řešil jsem nedávno podobný problém mám taky prima klimu 800m3 ale bez regulace, napojil jsem to normálně na triakový reg. stavebnici a fachčí to v pohodě..ze začátku taky divně vrčel ,ale zjistil jsem že to je tim jak k tomu dávají takovou tu lištičku na upevnění a stahuje se to na pevno 2 šroubama a bylo to tim.tak jsem ho zavěsil do prostoru na gumový pavouky a pohoda krásně to tlumí vibrace ,takže je už slyšet jen průtok vzduchu.
Díky za radu ale tím to nebylo.. docela mě mrzí že do toho dávaj obyč regulaci, člověk si to koupí aby bylo v noci ticho a je to ještě horší..
mickey:
nz spíš mě zaráží ten rozdíl v ceně s regulací a bez..to se mi zdá trochu nepoměr vzhledem k tomu co stojí stavebnice triak. reg. a je to v podstatě jedno a to samé
taky sem sklamanej primaklimou s regulaci, při snížení to nehorazne vrní takže to musim mit porad nastaveny na 100% vykonu a na konci potrubi zas dela hluk vychazeji vzduch
Původní příspěvek od tekknou mickey:
zdarec řešil jsem nedávno podobný problém mám taky prima klimu 800m3 ale bez regulace, napojil jsem to normálně na triakový reg. stavebnici a fachčí to v pohodě..ze začátku taky divně vrčel ,ale zjistil jsem že to je tim jak k tomu dávají takovou tu lištičku na upevnění a stahuje se to na pevno 2 šroubama a bylo to tim.tak jsem ho zavěsil do prostoru na gumový pavouky a pohoda krásně to tlumí vibrace ,takže je už slyšet jen průtok vzduchu.
Mám to samý taky napojený na triakový reg.ze stavebnice a při snížení otáček dost hlučnej ale při snížení až na minimum co jde jen se slabim klapánim(což mě celkem překvapilo)ale jak píšou ostatní jede naplno bez hluku,a cena s triak. regulací je dost přehnaná,,,stačí pár kolen šikovně je obalit skelnou vatou omotat hliníkovou lepenkou za vývod z boxu hodit tlumič hluku(cca1000,-)a když to dotáhnem do dvora ještě sonem a mezi se hodí ještě pachovej filtr tak nikdo z hostů místní restaurační zahrádky ve dvoře ani nepostřehne že by jim tam něco fučelo do žrádla Jinak chlapi nepoužívejte polystyren na výrobu boxu neb částečné rekonstrukce vně boxu,strašně zadržuje vlhkost.
Dobrým,pěstovaní jen se daří - a čórkám,ať na prach ruce shoří
Pěstuj-Neprodávej-Sklízej-Nekraď ToisHoolisCannabis
Původní příspěvek od myguláš .... za vývod z boxu hodit tlumič hluku(cca1000,-)....
o tlumiči už sem taky uvažoval. jde mi hlavně o snížení hlučnosti vzduchu tam kde opouští soustavu, než o snížení hlučnosti samotnýho UFA,protože ten je zaboxovanej. Takže myslíš že tlumič mi v tomhle případě pomůže snížit hluk větru ? Mám totiž vedenou ventilaci přes dveře takže na ně nemůžu už nic z venku napojovat, prostě díra ve dveřích ze které fouká vítr. díra není tak napadná jak když zní vede sono
Hluk ti sníží pěkně tak o 50-60% ale nevypne ti ho jestl potřebuješ absolutní ticho..ta díra ve dveřích zajímavá jestl ti tam prochází hodně lidí tak určitě pěst na oko(mě by taky nedalo nezahledět se na díru ve dveřích a říct si proč jí tam máš)jak to máš pořešený?díra pro kočku?
Dobrým,pěstovaní jen se daří - a čórkám,ať na prach ruce shoří
Pěstuj-Neprodávej-Sklízej-Nekraď ToisHoolisCannabis
řešil jsem podobný problém. ventilátor VK 150 jsem zreguloval triakovým regulátorem a je slyšet jenom slabý šum, což je super. Problém je v tom ,že mě všichni varovali před přílišnou regulací výkonu ventilátoru. Prý by se neměl výkon stahovat pod 70 procent, pak prý hrozí poškození ventilátoru. Já ho stáhnul tak na 20 procent původního výkonu, tak jsem zvědav, co to udělá. Rozumíte opravdu někdo tomuhle problému? Mám takový pocit, že prodejci často nakecají spousty blbostí, co nemusí být ani pravda.
Původní příspěvek od myguláš Hluk ti sníží pěkně tak o 50-60% ale nevypne ti ho jestl potřebuješ absolutní ticho..ta díra ve dveřích zajímavá jestl ti tam prochází hodně lidí tak určitě pěst na oko(mě by taky nedalo nezahledět se na díru ve dveřích a říct si proč jí tam máš)jak to máš pořešený?díra pro kočku?
nedostatecne sem to popsal, samozrejme ze ty dvere nikdo nevidi. absolutni ticho nepotrebuju, jen chci snizit ten hluk vychazejiciho vzduchu, je to takovej zvuk jak kdyz pruvan silnej a celkem to jde slyset. tak snad ten tlumic nebudou vyhozeny prachy.
zdravíčko - tož taky vlastím primaklimu 800m/h a vyrobil jsem si na něj boxék vyplněnej cca 20cm rockwoolu z každé strany+ zvrchu víko z tlusý dřevěný desky + z každé strany aluflex a pohodička - je to trochu krabica, ale aspoň mám místo na odklad věcí + na tom stojí větráky namířený do kytek a na lampión, jedu 800m/h non-stop a hluk je snesitelnej, box je doslova box obloženej rockwoolem, ve kterým fučí taktéž non-stop 3 větráky na plno - připomínám, že skříň je v pokoji a když zavřu, tak bych to přirovnal k hučícímu kompu
K čemu je dobré sono? (pokud mi uniká ještě další smysl, tak mi to prosím objasněte.. Ď.) Myšleno tak, že můžu přece přidělat pacháč rovnou k větráku (bez záhybů potrubí->žádné překážky=minimální hluk proudícího vzduchu.) a z toho ventu to hned hnát ven z boxu.
A k odhlučnění ventu-napadlo už někoho do té konstrukce (bedny okolo) nasypat grodan kostičky?. Řekněme, že tam padne 10L, a to je pořiz. cena 100,- a účinek by mohl být stejný jako klasická skel. vata.
edit: jen spekulace-ony ty kostičky asi nebudou pro každého, ale myslím si, že do těch 350m3/h by to mělo být v pohodě..
Mě by zajímalo to s tím rockwoolem nebo vatou... Na těch balíkách je napsáno, myslím akustickou izolační vatu např., že Rw (zvuková neprůzvučnost) je 45db, méně jsem k prodeji asi ani neviděl. Takže z toho usuzuji, že když mám větrák co má psáno 45db a méně, tak ta vata mi nikterak nepomůže nebo se mýlím?
Iwannagethigh no co myslis, ze znamena tech 45dB u te vaty?? Prave to, ze to snizuje hluk o 45dB, takze pokud bys mel ventas co dela kraval 45dB, tak ti to ta vata utlumu teoreticky na 0dB. Urcite bude zalezet na tlousce te vaty. http://stavba.tzb-info.cz/akustika-staveb/nepruzvucnost
p.s. myslim, ze priste by bylo jednodusi se zeptat googlu nebo se alespon poradne zamyslet
hardiron tohle mi fakt pomohlo dík, google jo, to mě nenapadlo. Čekám odpověď od někoho kdo mi odpoví prakticky(co to má odzkoušeno nebo s tím má aspoň nějakou zkušenost) ne teoretickou. Píšu co si myslím a ty začneš s odpovědí, "No co myslíš..."
Pár řádků nad tímhle teoretickým plácáním zase píšeš že to je k hovnu z praktickýho hlediska, tak bys měl spíš přemýšlet ty, než něco napíšeš. Já se radši zeptám když něco nechápu nebo když si myslím, že to jak to chápu je zřejmě špatně.
citace:
Původní příspěvek od hardiron
ROCKWOOL na pestovani nema ty spravné vlastnosti na pohcovani hluku, odzkoseno
Takže příště až se třeba budu ptát jestli tu je někdo kdo potřebuje přes držku, tak už asi tak kurva chytrej nebudeš nebo se mýlím, rád bych se mýlil...