Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Hlučné Ufo ?? jak tomu zabranit ?? Airrock rockwool ??
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 4 5 6 7 8
Autor
Téma 
mickeymouse
Stálý Člen

Karma uživatele mickeymouse - 82% PěstitelskáKarma uživatele mickeymouse - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 81

citace:
Původní příspěvek od tekknou
mickey:
zdarec řešil jsem nedávno podobný problém mám taky prima klimu 800m3 ale bez regulace, napojil jsem to normálně na triakový reg. stavebnici a fachčí to v pohodě..ze začátku taky divně vrčel ,ale zjistil jsem že to je tim jak k tomu dávají takovou tu lištičku na upevnění a stahuje se to na pevno 2 šroubama a bylo to tim.tak jsem ho zavěsil do prostoru na gumový pavouky a pohoda krásně to tlumí vibrace ,takže je už slyšet jen průtok vzduchu.

Díky za radu ale tím to nebylo.. docela mě mrzí že do toho dávaj obyč regulaci, člověk si to koupí aby bylo v noci ticho a je to ještě horší..

Old Post 02-07-2012 v 10:29 AM
mickeymouse je offline   Profil uživatele mickeymouse   Find more posts by mickeymouse   Foto galerie člena mickeymouse   Click here to Send mickeymouse a Private Message   Add mickeymouse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tekknou
Stálý Člen

Karma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 82

mickey:
nz spíš mě zaráží ten rozdíl v ceně s regulací a bez..to se mi zdá trochu nepoměr vzhledem k tomu co stojí stavebnice triak. reg. a je to v podstatě jedno a to samé

400WbyTEKKNOULovePotion#1
JakNejlipPoresitVelkeKytiVeFoliaku..
SuperCropping-OhybaniKytekVodorovneProZvyseniVynosu
Cooltube400W
Matkárna200WblueNURTURELITE
Outdoor07byTekk
400wats2xNft

Proletáři všech zemí, vyližte si prdel

Old Post 02-07-2012 v 14:28 PM
tekknou je offline   Profil uživatele tekknou   Find more posts by tekknou   Foto galerie člena tekknou   Click here to Send tekknou a Private Message   Add tekknou to your buddy list     Navštiv homepage uživatele tekknou! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nawy
Stálý Člen

Karma uživatele nawy - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 83

taky sem sklamanej primaklimou s regulaci, při snížení to nehorazne vrní takže to musim mit porad nastaveny na 100% vykonu a na konci potrubi zas dela hluk vychazeji vzduch

Old Post 12-08-2012 v 23:10 PM
nawy je offline   Profil uživatele nawy   Find more posts by nawy   Foto galerie člena nawy   Click here to Send nawy a Private Message   Add nawy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
myguláš
Stálý Člen

Karma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 84

citace:
Původní příspěvek od tekknou
mickey:
zdarec řešil jsem nedávno podobný problém mám taky prima klimu 800m3 ale bez regulace, napojil jsem to normálně na triakový reg. stavebnici a fachčí to v pohodě..ze začátku taky divně vrčel ,ale zjistil jsem že to je tim jak k tomu dávají takovou tu lištičku na upevnění a stahuje se to na pevno 2 šroubama a bylo to tim.tak jsem ho zavěsil do prostoru na gumový pavouky a pohoda krásně to tlumí vibrace ,takže je už slyšet jen průtok vzduchu.

Mám to samý taky napojený na triakový reg.ze stavebnice a při snížení otáček dost hlučnej ale při snížení až na minimum co jde jen se slabim klapánim(což mě celkem překvapilo)ale jak píšou ostatní jede naplno bez hluku,a cena s triak. regulací je dost přehnaná,,,stačí pár kolen šikovně je obalit skelnou vatou omotat hliníkovou lepenkou za vývod z boxu hodit tlumič hluku(cca1000,-)a když to dotáhnem do dvora ještě sonem a mezi se hodí ještě pachovej filtr tak nikdo z hostů místní restaurační zahrádky ve dvoře ani nepostřehne že by jim tam něco fučelo do žrádla Jinak chlapi nepoužívejte polystyren na výrobu boxu neb částečné rekonstrukce vně boxu,strašně zadržuje vlhkost.

Dobrým,pěstovaní jen se daří - a čórkám,ať na prach ruce shoří
Pěstuj-Neprodávej-Sklízej-Nekraď
ToisHoolisCannabis

Old Post 13-08-2012 v 07:07 AM
myguláš je offline   Profil uživatele myguláš   Find more posts by myguláš   Foto galerie člena myguláš   Click here to Send myguláš a Private Message   Add myguláš to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nawy
Stálý Člen

Příspěvek č. 85

citace:
Původní příspěvek od myguláš
.... za vývod z boxu hodit tlumič hluku(cca1000,-)....

o tlumiči už sem taky uvažoval. jde mi hlavně o snížení hlučnosti vzduchu tam kde opouští soustavu, než o snížení hlučnosti samotnýho UFA,protože ten je zaboxovanej. Takže myslíš že tlumič mi v tomhle případě pomůže snížit hluk větru ? Mám totiž vedenou ventilaci přes dveře takže na ně nemůžu už nic z venku napojovat, prostě díra ve dveřích ze které fouká vítr. díra není tak napadná jak když zní vede sono

Old Post 14-08-2012 v 10:20 AM
nawy je offline   Profil uživatele nawy   Find more posts by nawy   Foto galerie člena nawy   Click here to Send nawy a Private Message   Add nawy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
myguláš
Stálý Člen

Karma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% PěstitelskáKarma uživatele myguláš - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 86

Hluk ti sníží pěkně tak o 50-60% ale nevypne ti ho jestl potřebuješ absolutní ticho..ta díra ve dveřích zajímavá jestl ti tam prochází hodně lidí tak určitě pěst na oko(mě by taky nedalo nezahledět se na díru ve dveřích a říct si proč jí tam máš)jak to máš pořešený?díra pro kočku?

ToisHoolisCannabis

Old Post 14-08-2012 v 10:51 AM
myguláš je offline   Profil uživatele myguláš   Find more posts by myguláš   Foto galerie člena myguláš   Click here to Send myguláš a Private Message   Add myguláš to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
plesnivá noha
Stálý Člen

Karma uživatele plesnivá noha - 91% PěstitelskáKarma uživatele plesnivá noha - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 87

řešil jsem podobný problém. ventilátor VK 150 jsem zreguloval triakovým regulátorem a je slyšet jenom slabý šum, což je super. Problém je v tom ,že mě všichni varovali před přílišnou regulací výkonu ventilátoru. Prý by se neměl výkon stahovat pod 70 procent, pak prý hrozí poškození ventilátoru. Já ho stáhnul tak na 20 procent původního výkonu, tak jsem zvědav, co to udělá. Rozumíte opravdu někdo tomuhle problému? Mám takový pocit, že prodejci často nakecají spousty blbostí, co nemusí být ani pravda.

Old Post 15-08-2012 v 00:00 AM
plesnivá noha je offline   Profil uživatele plesnivá noha   Find more posts by plesnivá noha   Foto galerie člena plesnivá noha   Click here to Send plesnivá noha a Private Message   Add plesnivá noha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nawy
Stálý Člen

Příspěvek č. 88

citace:
Původní příspěvek od myguláš
Hluk ti sníží pěkně tak o 50-60% ale nevypne ti ho jestl potřebuješ absolutní ticho..ta díra ve dveřích zajímavá jestl ti tam prochází hodně lidí tak určitě pěst na oko(mě by taky nedalo nezahledět se na díru ve dveřích a říct si proč jí tam máš)jak to máš pořešený?díra pro kočku?

nedostatecne sem to popsal, samozrejme ze ty dvere nikdo nevidi. absolutni ticho nepotrebuju, jen chci snizit ten hluk vychazejiciho vzduchu, je to takovej zvuk jak kdyz pruvan silnej a celkem to jde slyset. tak snad ten tlumic nebudou vyhozeny prachy.

Old Post 15-08-2012 v 23:50 PM
myguláš
Stálý Člen

Příspěvek č. 89

Myslim že s tlumičem to pořešíš do pohody,jenom možná večer když by náká sousedka špízlovala s uchem na dveřích...

ToisHoolisCannabis

Old Post 16-08-2012 v 11:01 AM
Jalec
Nový Člen

Karma uživatele Jalec - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 90

zdravíčko - tož taky vlastím primaklimu 800m/h a vyrobil jsem si na něj boxék vyplněnej cca 20cm rockwoolu z každé strany+ zvrchu víko z tlusý dřevěný desky + z každé strany aluflex a pohodička - je to trochu krabica, ale aspoň mám místo na odklad věcí + na tom stojí větráky namířený do kytek a na lampión, jedu 800m/h non-stop a hluk je snesitelnej, box je doslova box obloženej rockwoolem, ve kterým fučí taktéž non-stop 3 větráky na plno - připomínám, že skříň je v pokoji a když zavřu, tak bych to přirovnal k hučícímu kompu

Expect us

Old Post 14-10-2012 v 22:16 PM
Jalec je offline   Profil uživatele Jalec   Find more posts by Jalec   Foto galerie člena Jalec   Click here to Send Jalec a Private Message   Add Jalec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Eclips
Stálý Člen

Karma uživatele Eclips - 37% Pěstitelská

Příspěvek č. 91

Ahoj, měl bych triviální otázku.

K čemu je dobré sono? (pokud mi uniká ještě další smysl, tak mi to prosím objasněte.. Ď.) Myšleno tak, že můžu přece přidělat pacháč rovnou k větráku (bez záhybů potrubí->žádné překážky=minimální hluk proudícího vzduchu.) a z toho ventu to hned hnát ven z boxu.
A k odhlučnění ventu-napadlo už někoho do té konstrukce (bedny okolo) nasypat grodan kostičky?. Řekněme, že tam padne 10L, a to je pořiz. cena 100,- a účinek by mohl být stejný jako klasická skel. vata.

edit: jen spekulace-ony ty kostičky asi nebudou pro každého, ale myslím si, že do těch 350m3/h by to mělo být v pohodě..

Váš názor?
E.

Naposledy upravil Eclips 01-03-2013 v 12:10 PM

Old Post 01-03-2013 v 11:11 AM
Eclips je offline   Profil uživatele Eclips   Find more posts by Eclips   Foto galerie člena Eclips   Click here to Send Eclips a Private Message   Add Eclips to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Eclips! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 92

ROCKWOOL na pestovani nema ty spravné vlastnosti na pohcovani hluku, odzkoseno

Old Post 01-03-2013 v 12:52 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mučačo
Stálý Člen

Karma uživatele mučačo - 96% PěstitelskáKarma uživatele mučačo - 96% PěstitelskáKarma uživatele mučačo - 96% PěstitelskáKarma uživatele mučačo - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 93

[účet odstraněn]

Old Post 02-03-2013 v 07:27 AM
mučačo je offline   Profil uživatele mučačo   Find more posts by mučačo   Foto galerie člena mučačo   Click here to Send mučačo a Private Message   Add mučačo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Iwannagethigh
Stálý Člen

Karma uživatele Iwannagethigh - 93% PěstitelskáKarma uživatele Iwannagethigh - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 94

Mě by zajímalo to s tím rockwoolem nebo vatou... Na těch balíkách je napsáno, myslím akustickou izolační vatu např., že Rw (zvuková neprůzvučnost) je 45db, méně jsem k prodeji asi ani neviděl. Takže z toho usuzuji, že když mám větrák co má psáno 45db a méně, tak ta vata mi nikterak nepomůže nebo se mýlím?

Old Post 26-05-2013 v 08:44 AM
Iwannagethigh je offline   Profil uživatele Iwannagethigh   Find more posts by Iwannagethigh   Foto galerie člena Iwannagethigh   Click here to Send Iwannagethigh a Private Message   Add Iwannagethigh to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Iwannagethigh! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 95

Iwannagethigh no co myslis, ze znamena tech 45dB u te vaty?? Prave to, ze to snizuje hluk o 45dB, takze pokud bys mel ventas co dela kraval 45dB, tak ti to ta vata utlumu teoreticky na 0dB. Urcite bude zalezet na tlousce te vaty.
http://stavba.tzb-info.cz/akustika-staveb/nepruzvucnost

p.s. myslim, ze priste by bylo jednodusi se zeptat googlu nebo se alespon poradne zamyslet

Old Post 26-05-2013 v 23:46 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Iwannagethigh
Stálý Člen

Karma uživatele Iwannagethigh - 93% PěstitelskáKarma uživatele Iwannagethigh - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 96

hardiron tohle mi fakt pomohlo dík, google jo, to mě nenapadlo. Čekám odpověď od někoho kdo mi odpoví prakticky(co to má odzkoušeno nebo s tím má aspoň nějakou zkušenost) ne teoretickou. Píšu co si myslím a ty začneš s odpovědí, "No co myslíš..."

Pár řádků nad tímhle teoretickým plácáním zase píšeš že to je k hovnu z praktickýho hlediska, tak bys měl spíš přemýšlet ty, než něco napíšeš. Já se radši zeptám když něco nechápu nebo když si myslím, že to jak to chápu je zřejmě špatně.

citace:
Původní příspěvek od hardiron
ROCKWOOL na pestovani nema ty spravné vlastnosti na pohcovani hluku, odzkoseno

Takže příště až se třeba budu ptát jestli tu je někdo kdo potřebuje přes držku, tak už asi tak kurva chytrej nebudeš nebo se mýlím, rád bych se mýlil...

Old Post 27-05-2013 v 08:44 AM
Iwannagethigh je offline   Profil uživatele Iwannagethigh   Find more posts by Iwannagethigh   Foto galerie člena Iwannagethigh   Click here to Send Iwannagethigh a Private Message   Add Iwannagethigh to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Iwannagethigh! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:49 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 4 5 6 7 8  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás