Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
DrGrinspoon ti v našich končinách pomaly nezačne kvitnúť a budeš ho musieť kosiť, lebo vonka bude prvý sneh ak ho chceš pestovať ako outdoor tak sa presťahuj niekde do Afriky
No afrika nutná neni, ale aspoň jih španělska by to chtělo. Tyhle čistý sativy minimálně do půlky listopadu (ideálně až do konce) chtěj nechat a to už u nás moc nejde ikdyž je podzim jinak pěknej.
leda tak zatmívačka
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Istú dobu dozadu som bol na Zanzibare v Afrike a kúpil som si tam kurivo v ktorom som našiel množstvo semien. Dávnejšie som časť
Z nich zasadil a jednu vybranú rastlinu som nechal kvitnúť - teraz je na kvete tak 10 týždňov, minimálne 1 ak nie dva jej ostáva. Je to čistý landrace sativa, neskutočná citrusová vôňa, stačí jemný dotyk a prsty máte ako by ste ich ponorili do lepidla a v živote som nie že vypestoval ale ani nevidel väčšie palice
//objednal som z US The Station vtedy ešte od OceanGrownSeeds a vraj by to mal byť tiež strain ktorý má slušné palice tak sa snáď v roku 2023 k nemu dostanem.
Na officiálních strankach Mr. Nice pisou u Neville's Haze, ktery je na tom podobne jako Dr. Grinspoon s delkou kvetu, ne-li ma dobu kvetu jeste delsi nez Dr. Grinspoon, v odstavci Flowering period, citace ze stránek Mr. Nice - mrnice.nl :
citace:
The north hemisphere will be difficult for this plant only southern Europe like Italy, Spain, Portugal would allow this plant to finish by December.
tzn. v češtině ---> Severní hemisféra (kde se nachazi CR) bude náročnější pro (dokvet) rostliny, pouze jižní Evropa jako Itálie, Španělsko, Portugalsko umožní rostlině dokvest / dozrát v Prosinci ! No už je to dlouho co o tomto textu vim, i presto jsem chtěl Dr. Grinspoon-a outdoor zkusit, ale premyslim ze raději půjdu tedy na jistotu v sezone 2019 a zvolim raději jak jsem již psal výše Industrial Plant - Dinafem seeds (Afghan x Thai) nebo Ultra Skunk od Dutch Passion (selekce nejlepších Hollandských a Švýcarských Skunku)...R.
P.S. Kdysi jsem koupil za 150,- palici Neville's Haze a říkal, ze je to z Prahy, zajisté ze Podlampa, no a byl to vazne jeden z nejlepsich modelu co jsem kdy kouřil...neskutečné trippy model, odlet jinam, kvalita, ta mystika v Neville's Haze určité je, jestli víte, jak to myslim...kvalitou bych to mohl zhodnotit podobné jako vesmirne-hvezdna Nebula od Paradise seeds, kterou jsem kouřil taky, shodou okolnosti jsem ji mel od stejneho člověka, který mi zprostředkoval i ten Neville's Haze...
Naposledy upravil Reggaemanista 25-11-2018 v 00:01 AM
Pan jasse naznacil cestu. Tusim niekto tu aj vypestoval Nev.haze vonku na zahrade, kosil niekedy v srpnu. Takze ak je moznost zatmivat, vyber odrody je takmer bez hranic
Našel jsem to, člen bubik a jeho thread Nevilles Haze, pise ze sklízel, jak už byly pod snehem , ale neuvedl, od které to ma seedbanky, nedocetl jsem se to nikde v threadu...Osobně nemám možnost zatmivat, pěstují Guerrilla stylem v lese (smrkovo-brizovem, ale převažují smrky), takže je to pro me utopie v lese pěstovat Neville's Haze nebo Dr. Grinspoon-a, zatmivat tam není realne...leda ze bych sklidil nedozrale, nasnezi pravděpodobně dříve, nez stihnou dozrat...R.
Původní příspěvek od centurion proč tě vlastně napadly zrovna tyhle odrůdy? vždyť je toho plno jinýho, co dojíždí hravě koncem září začátkem října
Vim, Dr. Grinspoon je unikátní Heirloom Genetics čistá Sativa, líbí se mi na pohled jeho mini sistinky, raději sklidim méne a na kvalitu, coz u Doktora plati doslova, než hodne méně kvalitniho...Neville's Haze od Mr. Nice seedbank denifuju jedním slovem a to jak jsem již psal, je mysticky...A je celkem docela drahy, na semena-marihuany.cz stoji 18ks regular/nefeminizovanych seminek 2732,- , doprava zdarma, tady link, pokud si ho chcete objednat...
Objednavam obvykle z 5semen.cz, jejich nabídku seedbanek a modelu už mám prostudovanou vazné dobře , nejpravdepodobnejsi model na outdoor 2019, který odtama objednám, je již zmiňovaný Industrial Plant od Dinafem Seeds nebo Ultra Skunk od Dutch Passion, jsou tam i jiné dobré modely které by stalo za to pěstovat jak pises, ale tyto 2 strainy jsou z tech vsech modelu ktere tam jsou nejvážnější kandidáti, kdyz nemůžu pěstovat Dr. Grinspoon-a z Barney's Farm či snad Neville's Haze od Mr. Nice seedbank...R.
Ultra Skunk od Dutch Passion bude u nás tak konec října. Jestli jsi z Pálavy, tak bych to zkusil, jinak hledej spíš něco rychlejšího... Na out si vybíráš hodně pozdní věci...
Jak ti už psali na na dr.gspo venku rovnou zapomeň. Tyhle geny chtějí teplo a hodně dní. Jedině zatmívaný skleník.
Ještě když na 5semen.cz nebyl Ultra Skunk skladem, jsem jim napsal e-mail, kdy-ze bude skladem a oni mi odpovedeli, ze do konce týdne (už ho maji, pokud chcete objednat - zde), ALE -!- ještě k tomu mi připsali info, citují z e-mailu :
citace:
Dutch Passion chce tuto odrůdu vyřadit z nabídky do konce tohoto roku.
No a to byl mail ze dne 23.7.2018, takže je možné, ze pristi rok na jaře bude již vyprodaný...a zařadí ho mezi -Discontinued- modely (kouknete na officiální stránky Dutch Passion zde, sekci feminized seeds a na posledních stránkách jsou "vyřazené" Discontinued modely) jako např. jsem od nich pěstoval roku 2011 Af SnowStorm #2 a fotoperiodu Mekong High, přičemž oba tyto modely jsou již Discontinued tzn. již nemají tyto 2 strainy v nabídce, a zřejmé k nim ještě pribyde ten Ultra Skunk, podle toho, co mi z 5semen.cz napsali, takže asi poslední šance ho objednat a zkusit (vy)pestovat v outdooru 2019...
Naposledy upravil Reggaemanista 25-11-2018 v 21:24 PM
jestli chces cistou sativu na ven, tak ti muzu doporucit orange bud od DP. stara dobra klasika ktera nezklame, kvalita dobra, odolnost taky, vynos taky a pulce rijna jsou hotovy i pomalejsi phena, jinak konec zari kosa.
ted na to taky cumim. pravdou je, ze jeste pred par lety jsem to kupoval jako 100% sativu, takze bud zmenily generiku, nebo to proste jen prepsaly kvuli zjesnoduseni vyhledavacich filtru. u durbana momentalne taky pisou sativa dominant i kdyz je to 100% sativa. mazar je zase 100% indica a pisou indica dominant.