Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já bych se toho zase tak nebál - extrahovat rozpouštědlem, přefiltrovat a pak kouřit přes vodárnu může být bezpečné. Doporučuji vyšší teplotu (toxiny plísní se při 250°C rozkládají).
Taky jsem zvažoval možnost extrakce, ale určitě se uvolní i toxiny a samo, že spóry taky. Spóry se asi zahubí extrakční látkou a takhle bych mohl pokračovat s odfiltrováním nanosítkem atd. Tak na jednu stranu se všeci snažíme o co nejlepší BIO produkt a teď zde polemizujeme o vcelku toxickým materiálu. Kdo z nás by snědl něco plesnivýho? Já teda ne, snad v nejvyšší nouzi... A škoda, škoda je dobrýho člověka.
Tak nevim a plesnivi kouro je zdravotne zavadny? Kouril jsem ho jiz kolikrat samozrejme ne uplne shnily, chutna to hnusne ,ale maze a neky mi prijde ze to maze i vic, nikdy mi nic nebylo.
God_mars: Ono to téměř 100% nikdy nebude akutně toxické. Kromě paličkovice nachové na akutní otravu toxiny plísní moc lidí neumírá. Horší je karcinogeneze - látka se deponuje v organismu a po čase vyvolá onemocnění.
nwm jak vy ale ja kdyz sem nasel plesnive misto zalezi jak velke tak sem budto vyskub a nebo nadrtil a spalil spolu s palici (misto ktere nahnivalo bylo treba 0,5-1cm velke nad sem trhal) a zhulovalo vic jak kdyby to nebylo nahniléé
A keď jete hermelín, gorgonzolu, prosciutto, ... ? Je to iná pleseň, ale pleseň! Podľa mňa by to mohlo byť do určitej miery nezávadné! Nebola by fotka? lepšie posúdiť v akom to je stave.
Spaiky69: prosciutto urcite nema s plisnema nic spolecneho.
a konzumovat cokoliv plesniveho, vcetne plesnive travy je hazard, rozhodne to neni chutne a ani vhodne.
Původní příspěvek od Spaiky69 A keď jete hermelín, gorgonzolu, prosciutto, ... ? Je to iná pleseň, ale pleseň! Podľa mňa by to mohlo byť do určitej miery nezávadné! Nebola by fotka? lepšie posúdiť v akom to je stave.
No právě, je plíseň a plíseň. V potravinářství, při kultivaci sýrů se používají druhy tzv. ušlechtilé plísně a musí být zachovány přísné hygienické limity (aby se na sýrech nevyvinuli plísně nežádoucí - zdraví člověka nebezpečné)
Takhle přemýšlet o tom, že hulit trávu prorostlou toxiny (jedy) by nemuselo být rizikové je absolutně mimo.
Pojďte si zahrát karetní hru BANG ! online.
Z obalu filmu Evil Bong2 : "In 3-D If Your're Stoned !"
Tok mých myšlenek je rychlejší, než proud mých slov.
citáty z článku: "V európskych krajinách sú použitím kultúrnych kmeňov vláknitých mikromycét vyrábané predovšetkým syry a mäsové výrobky."
"Používanie kultúrnych mikromycét je výhodné z hľadiska aromatizácie mäsových výrobkov, ochrany pred pôsobením vzdušného kyslíka a svetla, ako aj za účelom zabránenia spontánneho plesnivenia mäsových výrobkov a produkciu mykotoxínov."
prosciutto je sušená šunka, avšak sú známe mnohé druhy tejto delikatesy. Mám za pravdu, že pri niektorých sa používa aj pleseň.
Spaiky69: vim jak to myslis, jenomze plisen, ktera napada např. vlhkou trávu je něco uplně jiného. Ano existují plísně, které se používají při výrobě masových produktů, myslím že teba na uheráku je něco takového nebo na mnoha druzích sušených francouzských klobás, tam to má ale funkci ochrannou, konzervační. to že nekdo huli plesnivou travu tak at huli, at potom ale neknuci az ho bude bolet hlava.
zdravim...presiel som si to tu cele a pise sa tu, ze najlepsia je prevencia, tak som si z toho spravil taky zaver:
- pouzivat polyversum do zalievky aspon do 3tyzdna kvetu(potom by som to uz neriesil kvoli preplachu)
- pouzivat vyluh z praslicky alebo nieco ine na postrek ako prevenciu proti plesni tiez tak do 3tyzdna kvetu
a potom len dufat a kontrolovat ze sa tam ta plesen neobjavi a neznici urodu............co si o tom myslite? alebo aku prevenciu by ste odporucili vy ?
Plíseň ve sklizni mě letos taky neminula.
Já sem zkoušel "nebezpečné" paličky školit H2O2 a výsledky taky celkem bída.
Plesnivé kousky vyhazuju,ale ty z jejich okolí většinou stihnou doschnout. Suším je někde u topení aby to bylo za 3dny.
Pokusnou várku sem měl ponořenou do roztoku vody a peroxidu odhadem tak 10%.
A přes můj údiv se paličky obalily plíšní i "pod vodou" a to tak, že totálně a během dvou dnů.
Tak sem si teda sterilizační účinky peroxidu nepředstavoval. Ale jako poslední možnost flushingu po setnutí je H2O2 lázeň dobrá..