Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
philips master TL-D 18W/865 = světlo 6500K
- je vhodná pro růstovou fázi 18/6 a po přepnutí na květ 12/12 ji musíš nahradit třeba za typ philips master TL-D 18W/827= světlo 2700K
Ja nyni budu testovat 2x OSRAM DULUX L 55W zarivky ve tvaru U - (male zarivky s velkym vykonem 540mm_55W). Barva světla: denní bílá 6500K / Výkon: 4550 lm .Obe prijdou do matkarny/rizkarny, tak mi drzte pesti. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=64884
mam maly dotaz. Ked som zakupil elektox 200 w tak ju mozem normalne zapojit do patice a nepotrebujem po kably dake udelatka. Lebo svieti oslnivo pekne avsak piska ako trafo. Nemoze jej uskodit taketo zapojenie
Praskajú preto, lebo ich chytáte za sklo holými rukami. Pot sa potom škvarí ako na panvici... Používaj rukavice alebo ju drž len za plastový kryt. Ak sa predsa len jej chytíš, tak ju pred spustením odmastni. Taktiež nie je na škodu sklo z času na čas zbaviť prachu a prípadných nečistôt.
Fuck the cola, fuck the pizza, all we need is slivovica
systems: BONGASMASKDÓZABONG
Původní příspěvek od mirosk Pot sa potom škvarí ako na panvici...
No v podstatě más pravdu... ale ako ná pánvici mě pobavilo... já na svym 250w CFL udržim ruku, na pánvičce bych to nezkoušel ani za zlatý prase.
De spíš o to že mastnej film co na skle zůstane z omaku zabraňuje efektivnímu odvádění tepla... což nakonec může vyustit v přehřátí a poškození... to se může stát u CFL, ale stejně tak u MH nebo HPS.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od Chvalic CFL sem měl nedařilo se (dual).
Led philips na růst dobré..
Teď pálím sodík 250w tak uvidíme..
tak nevím kdo platí účet za elektřinu, ale od posledního příspěvku už utekly 2 roky a osobně jsem sodík opouštěl už před pěti lety ... dnes máš levné LED světla jak pro růst tak pro květ, nehledě na to, že spotřeba za 250W a za 20W je sakra rozdíl ... nevím jak máš pěst zařízený, ale ledky můžou klidně 15 cm nad kytky bez rizika spálení či požáru ... skus si vygooglit nebo najdi na Heuréce třeba jako tady v tomto linku - je toho už hafo , levnější , dražší , malé , valké ... https://www.ledtip.cz/cz-detail-169...alent-100w.html ....
Měl sem 22wat od philips několik žárovek 2700k a lux kolem 300 na sodíku teď mnohonásobně víc a kolik jich potřebješ aby si docílil stejného světla.. snad nechceš svítit jednou 20w žárovkou na kytku.. kolik má luxu nevím ale lumenu 1440 a u mě sodík 31000 při 250w takže při těchto žárvkách při 10 kusech budeš mít 14,400 lumen to už je 200 watt.. a to se ani nebavím o par. když už led tak bych šel do vero 29 atd ale ne do těchto jako by úsporek. to je jen můj názor..
jako dají se udělat krásný kousky pod led ale určitě ne pod těmito šidítky..
Původní příspěvek od Chvalic ... dají se udělat krásný kousky pod led ale určitě ne pod těmito šidítky..
jj, proto jsem napsal, že neznám podmínky tvého pěstu a jsou zde i takový, že v omezených podmínkách pěstují jenom jednu kytku (já osobně letos jenom 3 = pro vlastní spotřebu postačující ... rostlo na zasklenné lodžii a semena pod LED, takže jsem OK) ... navíc jak jsem napsal, 4 roky pod sodíkem a pořád ze strachem, jestli nehoří kvartýr ... jenom tolik - tak ať se v pěstu daří ...
Kytka pracuje s širším spektrem než viditelným, ale s odlišnou efektivitou.Není to tak že by si ze zelený nebo žlutý nevzala nic.Ale při porovnání třeba s červenou je efektivita třetinová cca. Lidský oko naopak dobře zachytává zelenou a špatně červenou.
Tak jsem to pochopil, klidně mě opravte.
Světlo určené pro lidské oko nebude to nejlepší, bez ohledu na lx.
Úspora !kvalitních! led vs HPS je třetinová tuším. Jenže pořizovací cena !kvalitních! ledek je klidně 10x. A když někdo řeší první pěst a neví jestli ho to bude za půl roku bavit...
Ale pokud to má někdo na 3 semenáčky a roste a kvete pod Hvězdou... se daj sehnat i žárovky se 120 lm/W a to by mohlo překonat MH. Praktičnost (10 žárovek vs 1 lampa) je věc druhá.
Pořizovací cena HPS vs. LED: 150 W HPS 500,- předřadník 1400,- reflektor. 400,- dráty, šňůra, svorky, šroubky. 100,- = 2400,-;
QB 288 à 120 W Samsung LM301b = 3889,- (s heslem "grower" měli nějakou slevu)
nebo DIY Vero 29 3000K à 120W. 1000,- slušnej chladič 1500,- zdroje LED 1100,- a 12V. 150,- dráty... 100,- = 3850 (nářadí, pastu a lidské sádlo nezapočítávám)
To jsou naprosto srovnatelná světla z hlediska výkonu a led mají o 20% nižší spotřebu a 3x vyšší životnost (cob)
Při vyšší wattáži už je rozdíl větší, ale LED má i výhody lepšího spektra, chlazení a vzdálenosti od rostlin. Dalo by se to srovnávat s CMH, ale to už jsou velmi podobné peníze.
Modlitba bastlíře:
"Svatý Scurvile, patrone náš nemohoucí, dej, ať to nepraskne."