Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ten ja myslim,celej barak by jsi vyhodil pojisteny to maj tim ze kdyz se o hodne zmeni tvuj vypis za elektriku tak jim to bude divny,ale kdyz nesahnes na plomby tak ti nic nedokazou,neverite?verte
tak jsem zase nedavno opravoval jeden z počítačů svých známých a zálohoval mu data. Těsně před odstraněním zálohy jsem nahlédl co to vlastně má ty GB, když tam na první pohled jsou jenom texťáky....no a co nevidím, články o fyzice, teorii relativity, studené fúzy atd.
Neodolal jsem a nahlédl (názvu Kam zmizela ze světa všechna volná energie? se prostě odolat nedá)
Já těmhle věcem vůbec nerozumim, ale jedno jsem pochopil. Existuje možnost jak reakcí vody s nějakou příměsí a elektrolízou - zdůrazňuji, že to popisuji velmi zjednodušeně a laicky - dosáhnout zvýšení množství energie.
Tzn. Celou skříň můžeme krmit přes tuhle vychytávku, dělení roztoků už stejně umíme pro hnojiva atd....a platit téměř polovinu za elektriku.....taky pak nebude skříň tolika vidět na zvýšené spotřebě.
Virgill: ice13 asi tahle:
"edited by Jedule - pevně doufám, že sis s otočením elektroměru dělal prdel, neb zlodějny jakéhokoli typu na Grower nepatří"
Myslím, že zlodějina v případě elektrické energie je na jiné straně. Neřekl jsem zastavit, ale zpomalit. Kdybych chtěl krást, můžu si min. na třech místech v baráku udělat před elektroměrem přípojku! Je to otázka 15minut. Psa mám, tak mi stejně nikdo na pozemek bez ohlášení nevlezl.
A když jsme u té zlodějiny: česká energetika vyváží el.energii do zahraničí za směšné halíře, ale české domácnosti jedou v řádech stovek procent výše.
Navíc je na českém trhu "monopol" a nikdo, ani ta naše směšná vláda s tím nic neudělá, protože mezi dodavateli a společnostmi jsou nejen oficiální, lae i neoficiální smlouvy stylem: Proč bychom dřeli sebe, když můžeme dřít občana...!?
ice13 takze kdyz nesouhlasim s cenou zbozi tak si ho vezmu zadramo? to ze elektromer zpomalis je taky kradez proste zaplatis za min nez odebers co na tom nechapes? jinak energeticke spolky nedrou obcana (to by indoor nejel nikdo) ale sit viz vypadek pred tydnem...
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Ano Virgill,
částečně pravdu máš. Ale skutečná cena elektřiny by mohla být podstatně nižší protože jinak si nedokážu vysvětlit cenu, za kterou se prodává do zahraničí nebo zaměstnancům energetiky.
Další věc: Ono to zpomalení má i ochranný účinek.
Vezmi si: domácnost odebírá cca 1kW/h a náhle 2,5kW. To je trochu podezřelý, ne? Taky by se o to mohl někdo zajímat, proč je tam takový odběr... Co myslíš?
Původní příspěvek od ice13 Ano Virgill,
částečně pravdu máš. Ale skutečná cena elektřiny by mohla být podstatně nižší protože jinak si nedokážu vysvětlit cenu, za kterou se prodává do zahraničí nebo zaměstnancům energetiky.
Další věc: Ono to zpomalení má i ochranný účinek.
Vezmi si: domácnost odebírá cca 1kW/h a náhle 2,5kW. To je trochu podezřelý, ne? Taky by se o to mohl někdo zajímat, proč je tam takový odběr... Co myslíš?
Osobne si myslím,že ak vyšší odber neohrozuje sieť(slabé ističe....som lajk ) a budeš tú elektrinu platiť,tak to asi elektrárne moc zaujímať nebude.
Nemôže sa skôr stať,že do určitej časti siete budú púšťať nejakú šťavu,ktorá im pri koncovej inventúre nebude hrať s účtami a začnú pátrať,kde im to uniká?Zase pripomínam,že som len lajk,ale logicky to tak môže byť
omlouvam se, tohle je asi OT, proto to později smažu.
Ale neda mi to, myslim, že s elektřinou to neni jako z cenou jineho zboží.
prakticky si nemužeš zvolit dodavatele. ČEz te vysava, a ty s tim nemužeš nic dělat. Stejně jako nemužeš nic dělat s tim, že podporuješ z dani boj proti konopi. Myslim, že je to spiše jako z windows , jedou na nich zkoro všichni, a legal je nema skoro nikdo. Proč? protože je to monopol.
Přijdeš do školy, a widle, na střední widle, zaměstnání widle (co taky jineho zamestnanci umí) na uřadech -widle. a co si pořidiš domu? Samozrejme taky widle nebo pujdes slozitejsi cestou, a pojedeš na linuxu. Kdo z vas, ma legalni operačni system??? (to same, jako když někdo ignoruje Čez a ma vlastni elektrarnu na tep. energii ze zeme.)
Jinak na G opravdu žadne navody nepatří, mohly by z toho byt problemy.
neviem ci to tak este je,ale bolo to tak,ze ceny energie reguloval stat a energia sa predavala pod cenu a zvysok energetickym podnikom platil stat,takze tak.takisto aj plyn,aj cestovne.preto tak ceny rastu,lebo stat prestava,alebo uz uplne prestal regulovat ceny.inac cena energie moze klesat len na uroven jej vyrobnych nakladov,coz by bolo mozne len v pripade vlastnictva energetiky statom,pretoze kazdy sukromny podnik chce mat zisk.cize viac spolocnosti by moc nevyriesilo.velmi dolezita je este aj prenosova sustava.tak ako aj moze byt,ze zeleznice ma niekto iny ako vlaky,depa zas niekto dalsi...az z celkovej ceny(kazdy chce samozrejme zarobit)sa da stanovit nejaka predajna cena.neviem aka je teraz presne situacia,ale dovolim si tvrdit,ze ceny energie su este neni ani z daleka ustalene,nedosahuju uroven nakladov na produkciu a mozme ocakavat ich rast,ako aj rast nakladov a tym padom dalsi rast cien energii.
expiry_date1: Osobne si myslím,že ak vyšší odber neohrozuje sieť(slabé ističe....som lajk ) a budeš tú elektrinu platiť,tak to asi elektrárne moc zaujímať nebude.
Nemôže sa skôr stať,že do určitej časti siete budú púšťať nejakú šťavu,ktorá im pri koncovej inventúre nebude hrať s účtami a začnú pátrať,kde im to uniká?Zase pripomínam,že som len lajk,ale logicky to tak môže byť
Hola. Myslím, že vedení má tak obrovský ztráty, že nejsou schopni v řádu desítek kW/h nic objevit.
straty sa daju presne vypocitat a az tak vysoke niesu,lebo cim vyssie napatie tym nizzsie straty a kedze do blizkosti barakov sa privadza elektrina v radoch kV takze straty nic moc.najvacsie straty su na trafakoch a vsetko sa to da vypocitat vo velmi vysokej presnosti.aj ked si myslim,ze par kWh by ich az tak netrapilo,ale zaradil by som kradnutie elktriny medzi najrizikovejsie faktory umoznujuce odhalenie pestirny.