Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takhle velky kytce 3 ohryzany listy nevadej. Navic uz tu nekolikrat zaznelo ze mravenci kytky nezerou, to se ti tam nejspis vysplhal nakej agilni slimak.
Co se msic tyka, tak myslim ze ne kazdej druh mravencu msice pestuje, velci lesni mravenci urcite ne, to sou predatori.
Stačí smíchat med s kvasnicemi a rozmaznout to do jejich cestiček.. Jim to chutná, a ještě to odnesou do domku a krmí s tím mladé.. Jen co se jim to dostane do žaludku tak to začnne kvasit a roztrha je to Měli jsme na pude tisíce mravencu a za par dnu byl pokoj a stačilo jen vysat mrtvolky
Škodí mravenci na zahradě?
Mravenci patří mezi užitečný hmyz. Pokud ale dojde k jejich přemnožení, mohou napáchat velmi mnoho škod. Mravenci rádi lezou po stromech a stromech a napadají květové pupeny. Velmi rádi si pochutnají na koříncích mladé petržele a mrkve, stejně tak na letničkách. Největším problémem ale je, že přenášejí mšice, které opečovávaní a pravděpodobně právě ony jsou příčinou té spouště na zahrádkách. http://prima-receptar.cz/skodi-mravenci-na-zahrade/
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od ozrala Co je nejlepší proti mšicím?
kup tak 3-4 levný doutníčky nebo tak dva plný popelníky vajglů popřípadě jiný zdroj tabáku(nikotinu).
Pak to vyvař tak v půl litru vody jako bys vařil čajík.A postříkej tím listy.Nejlepší co znám
Původní příspěvek od shaman25 caute.mam v lese rastlynky a okolo nich su mravenci.co mam robyt aby tam nebili.viete mi pomoct?.....
To nemyslíš vážně že jo?..za 1. v lese bývá kyselejší půda a v kyselé půdě se ti akorát objeví samci..a stěma mravencama?? pokud víš sám,tak mravenec lesní žije v lese a tím pádem je to jeho domov-proto les je plný mravenců..nechápu proč bys je měl likvidovat..prostě nesad v lese a nesad na mraveništích!
Pánové, mne mravenci kradnú perlit, ktorý som namiešal do substrátu a robia si z neho mravenisko. Jedna rastlina tým pádom takmer nerastie. Dokonca som videl ako jeden mravec odnášal aj granulu proti slimákom (ferramol).
Právě jsem dostavěl skříň vybavil, ale ještě nepolepil folií a do dvou dnů si z toho mravenci udělali hnízdo tak jsem si koupil biolit proti lezoucímu hmyzu komplet to tam vystříkal a skřín zavřel.Poté jsem skřín důkladně umyl. No a zdá se že mravencům už jse tam nechce. Ps. mravenci doma
Původní příspěvek od darkwalker Pánové, mne mravenci kradnú perlit, ktorý som namiešal do substrátu a robia si z neho mravenisko. Jedna rastlina tým pádom takmer nerastie. Dokonca som videl ako jeden mravec odnášal aj granulu proti slimákom (ferramol).
Tak to jsem uz taky videl. Rozsypal jsem vanish cudim koukam na zem a jen vidim jak se ty kulicky zacinaji hybat. Rikam si co to je za haluz kouknu bliz a vidim mravence jak berou kulicky vanishe a odnaseji ho buh vi kam. Sou to takovi pirati na todle no
Ale kdyz ty kulicky trochu prislapnes tak je neodnesou nejsou tak silny. To same s perlitem odnesou jen kulicky co jsou nahore ne ze by ti rozkradly celou pudu
Letos testuju Formitox http://www.vseprohobby.cz/vytlacova...mitox-120-g.htm
proti mšicím asi zkusím Pirimor (znovu ho vyrábějí) na celou zahradu
takže zbývá jen plíseň , která mi loni sežrala čtvrt kila mokrýho
- zkusím nějaký preventivní postřik
usušit logr z kafe a posypat hlinu v květináči nebo na záhonu, logr je v podstatě hnojivo když se trošku rozloží. Ještě drsná metoda na mravence vřelá voda, ale nejsem zas takový sadista.
na plísen je výborné vyvařit jakoukoliv přesličku v pořádné koncentraci a udělat postřik stačí v období květu jednou za 14 dnů preventivní postřik. Je to přírodní a nic to nestojí. Jen trošku píle :-)
Čau,mravenci sají podle mě akorát šťávu z kytek.Myslím,že větším problémem jsou mšice,o kterých jsem si myslel,že je mraveci likvidují,ale místo toho si je chovají.Já jsem použil na mravence Biotoll,je to bio přípravek ve formě prášku.Nažerou se ho a natahají do hnízda,no a pak jednoduše prasknou.Vžycky to zabralo