Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vcera sem se byl podivat na poli a co me fakt nasralo je ze vsechny kytky(20) sem mel vokousany. Maj asi 30cm stonek tak se doufam este chytnou. Je zajimavy ze srnky zerou jenom samice mel sem tam metr vysokyho samce a tomu nechybi ane listecek.
No ja som bol dnes tiez pozriet ako sa kockam dari wscko ok len jedna mi chybala a tu pravde podobne celu zozrala krava a jedna rastlinka je dole pri stonke zlomena lebo tu zasa krava zasliapla ale dufam ze sa este da dokopy lebo vyzera celkom schopne sem tam to tam ostim ale myslim ze kravam je to aj tak uplne jedno totiz o kravch sa tu ani nic nepise a tak len dufam
cavf
Srnky sou pěkný devastátoři asi před 2 tejdnama mě zprasily moje 10 kytkový políčko. Kytičky byli většinou vytrhaný ze země, 1 byla ukouslá celá, ale jinak bylo ožrané jenom listí, stonky byly ponechány na zemi.
Udělal jsem proti nim opatření(močovina, plašítka.....) a přesto, to takhle dopadlo.
Závěr: Skoro pokaždé, když jsem se pohyboval okolo toho místa tak jsem 1 nebo 2 vyplašil takže je jasné, že tam měli teritoriální cestičky a jak se zdá tak sem jim strčil kytky přímo pod nos.
Takže pokuď pudete někdy sázet na podbné místo jako já, které bude takhle srnko aktivní tak si to radši pěkně rozmyslete, protože srnky tam byli odjakživa a těžko budou někam ustupovat.
Tak ja jsem zatim v pohode. Byl jsem ted nedavnou okouknout co a jak a srnky se mistu vyhybaji jako cert krizi! Zkuste to misto jednoduse navonet a mozna ze prave to je odradi - aspon tem nasim srnam v beskydech se to nelibi!
tak tohle muzu doporucit - sel jsem se tam kouknout - a vyplasil jsem srnu - bezela smerem ke kitkam - zavetrila a okamzite bezela jinam - tomu mistu se pekne vyhejbaj - tak lidicky nesmradte ale vonte vonte!
cus,na srnky je dobry pouzit vlasy(gdyz se stavite nekde u kadernika tak by to nemel bejt problem) a to tak ze je rozhazime v okoli kyti.Dobry je taky v okoli policka zavesit spek,ci jiny kus masa(myneno pravy,z masa).Jak zacne hnit,tak srnky z toho zacnou citit mrsinu a mistu se vyhnou.
som prave zistil, ze ma srnky (pravdepodobne) po cca 5 mesiacoch tvrdej prace zrusili - vsetko obzrate, jedina rastlina, ktora ostala je samec(!) - povodne som ju povazoval za samicu, az teraz sa prejavila, takze preto bola s ostatnymi na poli ... chcanky _nepomahaju_, ocuraval som to poriadne a svedomito ... som z toho trochu rozmrzely. rastliny boli obhryzene a polamane cca 15cm nad zemou, zvysok ostal v zemi, ale uz sa asi nepozbiera.
...
vsichni vite jak se zbavit slimaku,ale poradte jak se efektivne branit pred prasatama , srnkama , atd.. .
staci aby se treba prasatka prisla podivat jen jednou na pole a je to v piceeee ,ty zmrdi znicej vetsinou vsechno.
tak prosim piste sve pasti ,cemicky navnady ,no proste zbrane proti zveri.
Přesně tak, vlasy kolem rozvěšený jsou dobrý. Dobrý je to taky při kařdý návštěvě (je li vás víc je to lepší) kolem pomočit. Prostě nějakým způsobem udělat kolem pole ochranej kruh z lidskýho pachu.
hmmmmmm,vlas par sem jich tam dal tak se uvidi dneska zas jedu, a zas mam naky vlasy....a co mam delat kdys tam potkam 30 PRASATEK????? to se mi vlasi tak maximalne zjezej. ..nepreju to nikomu aby u sveho pole potkal tlupu nafrcenejch prasat(to pak clovek ubehne stovku pod 10 vterin a vysplha na cokoliv.
myslim taky (měšťák neměšťák) že takovýmu praseti je to celkem jedno. Lekne se a jde po tom, co ho leklo (teda, když není tak chytrý nebo vyděšený aby radši prchlo). Prase mě ještě nehonilo a jsem docela rád. Asi mam dobrý místa nebo spíš štěstí