Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po přečtení snad celeho vlakna jsem se rozhodl postavit vlastni svetlo založené na kvalitnich Vero čipech. I když se musím přiznat ze jsem si v prvotním nadšení koupil diskoteku Mars hydro, ale cim vic jsem studoval toto fórum a i různé informace o svitidlech LED, tak jsem se rozhodl diskoteky zbavit a postavit neco výkonnějšího 😉
Konfigurace:
2x čip Vero29 3000K
Zdroj HLG 240 1750ma
2x chladic + 2x větrák
Optika Ledil 180 stupňů
potenciometr/stmívač
Hliníkové tělo (3 kusy 5mm pasoviny svářené do "účka") a nerezovej kryt (1,5mm)
Příkon 260W (240čipy + 20větráčky)
Tělo svitidla jsem radši svařil z 5 mm hliníkové pasoviny abych zvětšil celkovou teplotni kapacitu pro případ ze odejde nějaký větráček. Všímavé oko si též všimne ze diry na čipy nejsou úplně uprostřed. No ono když vrtáte vrtákem 63mm, tak to trochu hází i když je to ve svěráku a vrtačka velká jak menší auto je přidělaná do podlahy😁. Jinak jsem uvnitř hojně využil různé fast-on spoje většinou ve tvaru banánků. Všechno je samozřejmě ještě pořádně zaletované a odizolované včetně samotného těla svítidla, takže bych ránu neměl dostat. Optiku LEDIL 180 stupňů jsem nakonec sundal a i diky tomu se to lepe chladi, takže nižší teplota = vyšší účinnost. I když vzhledem k tomu jak je ždímu to asi úplně neplatí 😁. No snad jsem napsal všechno. A teď už jen úspěšně nahrát fotografie z telefonu.........
Naposledy upravil Mr.Inkognito 04-02-2018 v 16:19 PM
Ano vyzkousel (galerie indoor "4x auto Easy bud, růst 150W MH Vero29 3000K") ..... uz tim svitim cely měsíc a je to super ...... rozměry jsou 485x120x110, ale ja to nevyrabim na kšeft 😁 ....... navic by te to vyšlo draho, protože jenom material me vysel na cca 6700,-. ..... praci ani nepocitam......
ja viem ze nie na kseft chcel som vyskusat ucinnost pretoze sa rozhodujem medzi verom a samsungom LM561c S6 tak ja zozeniem ten samsung a casom popiseme
ja viem ze nie na kseft chcel som vyskusat ucinnost pretoze sa rozhodujem medzi verom a samsungom LM561c S6 tak ja zozeniem ten samsung a casom popiseme
Jak jsem kouknul na DS na ty samsungy, tak účinnost při 700 mA je ještě horší než vero 29.
Navíc na zahraničních fórech, to mají doplněno čipy o jiných vlnových délkách.
Jediná výhoda je, že nemusíš mít aktivní chlazení.
To cree by měl vydat nástupce 3590 a co mi psal kámoš tak by ta účinnost při výkonu 50-70 watt měli dosahovat účinnosti až 220 lm/watt
Hned jak se objeví, hodím report