Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mě dnes přišel spider vero 29 dvojčip s regulací svitu, tak jsem na to zvědavej regulovat se to dá 55-140w...zkusim ho v boxíku 60x60x120 jak to pojede...
Naposledy upravil Paranormal Grow 16-08-2016 v 17:05 PM
Podle data sheetu nejlepší co jsem viděl.Cree 3590 ani Citizen nedosahují takových výsledků. http://www.bridgelux.com/sites/defa...%2020160829.pdf
Navíc pokud se podíváte na 4000K 80CRI(což u Vera 29 bude pro nás nejlepší) mají jak na růst 450nm ,tak na květ od 590-620nm fakt super svítivost.
U cree 3590 musíte kupovat bud 3000K nebo 3500K ,protože na květ 590-620nm svítivost jen kolem 80% .Viz graf http://www.cree.com/~/media/Files/C.../ds-CXB3590.pdf
Nové Vero 29 sedmé generace má při 86W kolem 12.700lm,3590 v 3000K 80 CRI jen kolem 11.000lm
O něco slabší je i COB Citizen CLU058 4000K CRI 80 http://ce.citizen.co.jp/lighting_le..._P3704_0516.pdf
Přátelé nějaké foto nebo odkaz "něčeho těsně před kosou" nebo výsledného produktu pro porovnání? i staršího typu.
Mě jako lajka zajímá cena porovnání s HPS.
Díky!
Ahoj fikusi. Ja proti tobe fakt nic nemam...ale prestan sem spat picoviny, KDYZ NEUMIS CIST V DATASHEETECH.
Graf cree, uvedeno pouze 70CRI pro 4000K , proto mene zlute
citizen,naopak ma vic cervene nez vero, tudiz lepsi pro celou fazi rustu a kvetu.
( technicky je lehci produkovat modrou, tim ze tam ma vero min zlute je neco spatne )
Hele toho CRI jsem si nevšiml.V oficialním datasheetu není uveden CRI80 barevná teplota při 600nm 4000K
Neblbnu nikomu hlavu.Vše uvaděno při 85 stupnich.
Kvakoš ,kde si přišel na to že má citizen při 86W 14500lm.
Jsi mimo mísu.Kdybys trochu přemýšlel ,tak bys pochopil že když nejlepší COB od Citizenu kolem 16.000 lm při 117 watech tak nemůže mít při 86W 14,500 lm.
Než budeš dělat chytráka ,tak nejdříve zapřemýšlej A ještě kde píšou ,že Citizen má více červené v čipu?Ty tady píšeš jak konstruktér čipu a před 2 měsíci jsi psal že vůbec nic nevíš.Nechci se tě nějak dotknout ,ale nemáš pravdu.Já zase přehledl to CRI,za to se omlouvám ,že jsem vás uvedl v omyl,ale za zbytkem si stojím.Prostě Bridgelux je špička a jeho novinka Verze 7 je momentálně nejlepší.
Za měsíc budu mít hotové světlo s novým Verem 29 ,tak pak uvidíme jestli ty lm půjdou vidět a jestli palice budou větší a tvrdší.
Kvakoš,pojedu podle tebe,tak jsem zvědav jestli ty kolinka a zaštipy půjdou na pěstu vidět.
Genetika bude od zdejšího člena a uvidíme jestli se mi podaří takový pěst jako tobě.Máš laťku velmi vysoko.
Whiskey_777
Zapátrej na ICMAGu a na RIU, grow od fikuse je sice první zde na groweru, ale neodráží tak úplně to co ty hledáš. Jakým způsobem tě zajímá porovnání ceny sody a LEDek? hledáš to nejlevnější na start nebo už jedeš nějáké to kolo a uvažuješ o vylepšení?
Můžeme se tady bavit o číslech ,ale praxe je praxe.Já třeba nikdy na vlastní oči neviděl pod 600W HPS udělat víc jak 500g.
Možná ,že ten gen 7 bude ve výsledku tak samo jako gen 6.Uvidíme.
Proto jsme tady ,abychom to otestovali.Každopádně tady budu házet fotky s pěstu pod novým Verem a druhý box bude staré Vero 29.
Citi 1825 ma pri 117w 19,5k lumenu, typickych pri tc 25, cree a citi mají graf stejny pri 3500k i při 3000k. Tudiz se mi nezdá to vero ze ma min zluty nez citi pri stejnych parametrech. Grafy si poslal sam vyse. 2 mesice sou dost na to, aby si o tom člověk něco zjistil ne?