Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jak jsem ti psal, jestli mas love bez do LED (cree) jestli ne, radsi sodu nez to z alliexpresu
Sodík je dobrý, LED jsou lepsí, na long run vyhodnejsi stopro. rozhodne ne levne led panely nebo usporku. tu já osobne vyhodil
Led panely z aliexpressu (červené světlo) se mi dost osvědčilo jenom na růst, roste pomalu, do šířky a stonky připomínají Rossenbergovu chloubu..používám na maminu a nemůžu si je vynachválit.
Já mám doma na různé pokusy s křížením také ten nejlevnější panel 300W MARS Hydro kopie Čína a jsem s ním velmi spokojen. Hlavně že proti sodíku nemusím chladit, panel mám navrchu boxu, takže dovnitř jde jen světlo a ne teplo a vzduch mi honí jen jeden 12V PC větráček.
..Tak to konečně vypadá..na velké oslavy příchodu nové Bridgelux Vero gen7
..sice si nějakou chvíli počkáme,než budou skladem,ale už jsou venku ceny pro všechny barevné temp a CRi a vypadá to více než dobře..pokud tedy prodejci s naskladněním nevystřelí ceny vzhůru..
Vypadá to asi na nejlepší COB na trhu v poměru cena,výkon,účinnost
: 2 Alesh ..Díky za odpověď ohledně Tj,Tc.. něco,teda spíše dost, jsem k tomu mezitím nastudoval..a stále není v mé mysli jasno :-) pokud bych měl porovnávat a mohl se jen
opřít o data z datasheetu a kalkulátorů..tak nejlepší mi beztak vychází pro porovnání mezi výrobci Tj 85°C ..pač TJ25°C je mimo realitu a reálný provozní střed na 50,60°C nikdo neuvádí(kromě kalkulátoru od Citizen) ... je tomu tak ?
Původní příspěvek od wonis : 2 Alesh ..Díky za odpověď ohledně Tj,Tc.. něco,teda spíše dost, jsem k tomu mezitím nastudoval..a stále není v mé mysli jasno :-) pokud bych měl porovnávat a mohl se jen
opřít o data z datasheetu a kalkulátorů..tak nejlepší mi beztak vychází pro porovnání mezi výrobci Tj 85°C ..pač TJ25°C je mimo realitu a reálný provozní střed na 50,60°C nikdo neuvádí(kromě kalkulátoru od Citizen) ... je tomu tak ?
Asi jo. Termálně ty pouzdra budou na +- stejný úrovni, takže co platí při 85°C bude platit i při 50-60°C.
Jinak pro Cree to můžeš zjistit tady: pct.cree.com
Super , tak kdyby jste staveli panel , který by se skládal o 8 čipech Vero 29 gen7 3500K a mělo by to dohromady brát kolem tech 500/600W .
Jaky přesně typ vero 29 gen7 3500k by jste doporucili ohledne CRI a podobně.... a jaký driver k tomu ???
Poradíte někdo kdo tomu rozumí ,třeba Alesh vypadá na zdatného chlapce :P
Byli by super přímo odkazy ... díky myslím ,že to bude zajímat více lidí
VERO29 se dnes spatne shani, za rozumne penize. Pokud bych osobne ted chtel neco stavet, asi bych uz rovnou sel do Cree CXB3590. Pokud bude svetlo pouze na kvet, je tech 3500K zbytecne moc 'studenych', radeji 3000K.
To cele dat na poctivy kus hliniku (treba ehlinik.cz) a pripadne jeste nahore chladit nejakym 1000ot. ventilatory, jsou temer neslysitelne.
Pripadne tyhle sady jsou take zajimave: http://www.cutter.com.au/search.php?pg=1&stext=MAU5
Pasivni chladice maji uz pripravene otvory na srouby pro holdery, je tam i video, jak to cene smontovat. Pripadne k tomu jeste kod na slevu: CUTANDROLL :]
2 Spachal: Mas pravdu, ceny na cutter vychazi asi uplne nejlepe , co se tyka pořizeni CoB Cree..nicméně uchladit pasivne 500/600W v počtu 8Vero 29 nebo 8xCXB3590 dá celkem práci a cena pasivniho chladiče bude docela vysoká..asi bych sel do něčeho z aliexpressu nebo allibaba např. toto http://www.alibaba.com/product-deta...4838.0.0.pNmOup
To Vondrej: Nejlepší by bylo,kdybys uvedl co je pro tebe priorita,jestli porizovaci naklady nebo uspora a dle toho bych vybíral..mas nejaky limit nebo jake jsou duvody jet jen s 8 CoB ?..Pripravis se pri takovem behu o zajimavy pomer úcinnosti ku vykonu..Napis rozmery plochy,kterou potřebuješ osvětlit a tim bych vlastne zacal..nebo mi posli PM a tam vse ostatni doladime a uvidime,jestli je potreba vlastne tak vysoka wattáž nebo jestli ušetřis .. Osobne bych volil nejaky setup pomocí diod CITIZEN, v nejblizsi dobe budu objednavat,tak se muze spolecne domluvit;-) ..Vero gen7 je momentalne stale problematicke ohledne dostupnosti..takze i zalezi jak moc na to spechas..
tie komplet stavebnice na Cutteri sa mi páčia, ale 70 Euro za doručenie? Plus este asi ďalšie náklady.... Čo znamena BD Mini 90, BD Bin, CB Bin, CD Bin??? Asi som bol nepozorný pri čítani tohoto vlákna?! Ďakujem!
Cree používá pro označení čipu bin. Pokud se podíváš do tabulky 3590, tak pochopíš. Různé biny mají různou efektivitu lm/watt. Teď to nevím s hlavy, ale myslím že top je dB nebo dd bin.
Kvakos,přečti si pár řádku nazpátek.Alesh to tady postoval zhruba před 3 měsící.141 lm na watt při 3000Kelvinech není žádná sláva.3590 má lepší efektivitu a i Vero 29.
Výrobci HPS uvádějí na obalech 150lm/w a realita?max 120 a to jsem jim ještě přidal