Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Custe, vera po jednom kole takto vyzeraju na najnizsiu voltaz je to ok? Ak jedno pustim na 5 wattov tak svietia vestky ledky rovnako. Len ma to zarazilo nesli viac jak na 55W na kus a uz vyzeraju takto.
>Hemp-raider: to muze, ale take nemusi byt normalni. Osobne bych to vyfotil radeji pri plnem proudu, s co mozna nejvyssi clonou, nejkratsim casem a nejnizsi ISO, pripadne s pridavnym ND filtrem, pokud je na fotaku k dispozici. Pak bys mel videt, zda nektere diody v COB sviti mene nebo vice v realu.
>Gargamel0: Obavam se, ze Cree to neni, asi vzali nejaky star s predtistenym textem, take slusne prasarna .. ale nevadi, cena nizka, proc to nezkusit .. Takze pokud diody zapojis seriove, budes potrebovat zdroj 24V@1A (pokud s nimi chces svitit 'naplno'), pripadne to omezovat pulzne nebo proudove, asi pres nejaky step-down obvod (radeji regulovat proudove, nez napetove).
A co se tyce potenciometru, bude zalezet v jakem ma byt rozsahu. Treba na Conradu si najisto vyberes: https://www.conrad.cz/vyhledavani?text=potenciometr , levnejsi to ale najisto bude v nejakem mistnim kramku s elektrotechnikou :]
Dik Spachal stavim svetlo ktery jsem chtel o neco doplnit.No prasarna to nejspis bude ale za ty penize fakt nevivim koupil jsem 4 vera C 3000 a chtel necim doplnit jinak to bude muj prvni pest doma
Fruddy nouze docela je mám pod tím kyti od semínka který byly pod propagatorem 3x24w a nemám ještě odtah takže to docela topí vůbec nemám ponětí jak to myslíš já a elektrika nejde dohromady
Původní příspěvek od Gargamel0 Fruddy nouze docela je mám pod tím kyti od semínka který byly pod propagatorem 3x24w a nemám ještě odtah takže to docela topí vůbec nemám ponětí jak to myslíš já a elektrika nejde dohromady
No divej, potenciometr slouží k lineární regulaci odporu, to znamená že tím jak točíš kolečkem se mění odpor od 0 do 100kOhm (pro verzi 100k) kdyby jsi na ty dva dráty co ti trčí z trafa zkusil dát odpor o hodnotě např 50kOhm tak světlo bude svítit méně, nejsem si teď jistý jestli o polovinu, nezkoušel jsem to takhle měřit ale pokud máš nouzy a po ruce nějáký starý spotřebič tak bys to mohl vyzkoušet, každopádně pokud je skutečnost taková jaká říkáš že nemáš elementární znalost elekroniky tak si počkej až ti to příjde, ale nevím od kud jsi ale téměř v každém městě je nějákej krámek kde potíky mají.
Tak a môžeme sa tešiť na nové čipy od CREE s označením CMA3090 - max výkon 174W
Inak dostalo sa mi pod ruku svetlo s čipov SAMSUNG LM561 S6 síce len jeden panel ale musím povedať že šľape a poriadne 😁
Zdar lidi,todle světlo se mi doma povaluje,tak než ho vyzkouším,tak mě zajíma váš názor..Vim,že to neni moc supr zaležitost,ale na růst mam buď cfl 125 nebo sodu 150w..Takže než začnu kvést,byla by to možná alternativa za tydle dvě světla..?