Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
doxenon, diky za radu, kupil som teda vcera Akvin ph test, vyslo mi: pH odstatej vody - 7.8-8.0
pH vody zarobenej s hnojivom - 6.8-7.0
pH vyluhu pody v destilovanej vode - cca 6.6
posledne dve merania nemusia byt uplne presne, kedze sa mi vodu nepodarilo prefiltrovat uplne do cira.
kupil som pripravok Sera pH minus a budem polievat uz len zalievkou s pH cca 5.8-6.0, tak snad to pomoze
ak nieco robim nespravne, alebo by som mohol robit lepsie, prosim upozornite ma, diky
zdar chlapi,
muzete na to kouknout?
darkroom, 250W v cooltube, hlina cannatera, vsechno ze semen, je to nejakych +- 20 dni na rustu, hnojeno jen jednou trosicku ata root-c, o polovinu min nez na navodu, ph vody 6-6,5, teplota a vlhkost nevim,
zloutneto nejdriv od spodu a od spicky listu dovnitr
zdar chlapi,
muzete na to kouknout?
darkroom, 250W v cooltube, hlina cannatera, vsechno ze semen, je to nejakych +- 20 dni na rustu, hnojeno jen jednou trosicku ata root-c, o polovinu min nez na navodu, ph vody 6-6,5, teplota a vlhkost nevim,
zloutneto nejdriv od spodu a od spicky listu dovnitr
Teplotu by to chtělo změřit, přez den a noc, a zkusil bych to vlhčit rozprašovačem, v růstu mají rády vysokou vlhkost, a ty žlutý lístky bych ostříhal, a kde je to třeba do pulky listu tak ho šmikni jen v pulce, ať jich co nejvíc zůstane ale ať tam nemáš plíseň ( ale je to teda usušený na troud )
A zkusil bych začít hnojit podle toho co máš, možný je že nemají dostatek živin na 20 dní se mi to zdá totiž trochu malé
Zdravím Groweři..
Asi se to sem nehodí..
Potřeboval bych rychle poradit smíchal jsem 3hlíny dohromady a dotoho jsem ještě přimíchal konskej Hnůj, přesadil jsem do substrátu všechny kytky. A tetka mě začaly od Vrchu brutálně žloutnou včetně listu proste celí Vrch cca 3patra. :/
Nevíte někdo čím to muže být setkal jste se s něčím podobným ? ? muže to být špatné Ph ? nebo moc kyselá půda ? Pls poradíte někdo jak se toho Zbavit co mám udělat ? :/
Původní příspěvek od Classic Teplotu by to chtělo změřit, přez den a noc, a zkusil bych to vlhčit rozprašovačem, v růstu mají rády vysokou vlhkost, a ty žlutý lístky bych ostříhal, a kde je to třeba do pulky listu tak ho šmikni jen v pulce, ať jich co nejvíc zůstane ale ať tam nemáš plíseň ( ale je to teda usušený na troud )
A zkusil bych začít hnojit podle toho co máš, možný je že nemají dostatek živin na 20 dní se mi to zdá totiž trochu malé
Souhlasim s classicem rekl bych ze to budes mit vysokou teplotou spaleny listy nedostatek zivin tim to nebude a preliti by se chovaly taky jinak
Zdravím Groweři..
Potřeboval bych rychle poradit smíchal jsem 3hlíny dohromady a dotoho jsem ještě přimíchal konskej Hnůj, přesadil jsem do substrátu všechny kytky. A tetka mě začaly od Vrchu brutálně žloutnou včetně listu proste celí Vrch cca 3patra. :/
Nevíte někdo čím to muže být setkal jste se s něčím podobným ? ? muže to být špatné Ph ? nebo moc kyselá půda ? Pls poradíte někdo jak se toho Zbavit co mám udělat ? :/
špičky listů schnou a kroutí se nahoru, okraje listů žloutnou (fotografie 01).
Na listech se objevují žluté skvrny (foto 02).
Čím to může být?
ahoj - mozna ti pomuze tohle...:
Panašování se na konopí vyskytuje poměrně dosti často a projevuje se tím, že celé
listy nebo jen díly čepele jsou světle žluté. Panašování může být způsobeno
nedostatkem mobilních živin (N, P, K, Mg, B, Mb), příznaky se projevují na velkých
listech na spodní části rostliny. Při nedostatku méně mobilních živin (Mn, Zn, Ca, S, Fe,
Cu) začnou příznaky na mladých listech a postupují směrem k vrcholu.
zdarec, dik za reakce,
je pravda ze zacatku jsem mel problem s vysokou vlhkosti, bo se mel nap***u odtah, ale to je vic nez 2 tydny zpatky, jinak lampa je v cooltubu a na kytky nonstop fouka ofuk,
pridavam foto vsech kytek najednou pro obrazek,ze ne vsechny jsou az tak postizeny, takze fakt nevim
canna
tyhlety fleky jsem měl letos na venku taky a nakonec se z toho vyklubala okurková plíseň... kuprikol zabral a již bylo všechno cajk, dál se to nedělalo :-) Ona kolikrát plíseň vypadá fakt jako jinak než plíseň :-D
cannastrike ale jelikoz to mas v indooru, tak se mi moznost okurkove plisne nejak nezda :-D ale kdo vi, mozna ze to nemusi prenaset jenoem okurky :-) ale rikam...mel jsem to uplne stejny na venku... :-) nevim jak se k tomu vyjadri zkusenejsi...