Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim groweri , mam maly alebo skor velky problem , cca tyzden sa mi zelinky uplne ze zastavili na raste a hlavne mlade vyhonky sa mi zacali krutit nado a spodne listy zltnut . Niekto mi radil , ze to je nedostatkom dusiku ale hnojil som kazde 3 dni 1ml Bio Grow + 1ml Bio Heaven .. A ako som sa docital tu na fore to mozu byt dve veci bud nedostatok dusika alebo jeho prebytok a som uplne na vazkach ze ktore . Mohol by mi niekto poradit ... problem vid na fotos
Kytí jsou 21 dní od prepnutí, proleju je asi 3x týdne,jednou hnojím a jednou voda na strídacku ph 6,1.Tak týden zpátky se zacaly objevovat tecky a pokracuje to viz. obr. c.2. Presvíceno?Prehnojeno? Plísen?PH?...zkoušel jsem ho zvednout na 6,5 vcera zalito (vodou) ví nekdo co s tím? díky!
prvni fotka vypada, jako jakasi listova plisen-jakou mas vlhkost v boxu? a jak se to rychle siri? Pri nizsi vlhkosti, se jedna o tak dlouhy proces, ze neni potreba oplakavat par hrsticek listi co je napadeno-listy mi umiraly treba 14dni, tedy zadny horror.
Druha fotka: vypada jako propichana od svilusek, ale spise se priklanim k te listove plisni.
Dr.Bobby : hojas,kdž se to poprvé objevilo tak jsem zalil vodou ph 6,1 a vyteklo z jedné 4,7 a z druhé 5,5 .u poslední zálivky (taky voda) jsem zvedl na 6,5 ph ,výtok nevím (byl to spíše průplach),večer zalívám tak poměřím.
IPX: zdarec,kámo svilušky můžem stopro vyloučit..vlhkost nejsem schopen momentálně určit,hydrometr zrovna zkouším v různých místnostech po celým baráku páč se mi zdá že je posranej...snad večer budu chytřejší. Nejprve to postihlo největší a nejstarší listy a teď to pozoruju v tom nejmenším a začínajícím stádiu všude.šíří se to způsobem následujícím-nepatrná změna barvy listu v okolí budoucího defektu,pak miniaturní červeno-oranžové tečky a listy nakrabatěné nahoru viz.obr.2(tenhle proces trvá tak týden) pak následuje foto 1 a do uschnutí a úplného zežloutnutí(žlutá-hnědá-suchá) to je otázka tak 5-6 dní. čím to popřípadě stříknout? musím to kuva spravit,po dlooouhé době kvalitní řezy a já to tak to to .box je v pokoji kde spím místnost větraná 24hod vkuse,okno jsem měl zavřené naposledy v dubnu...ofuk a odtah nonstop. zatím.. díky!
ja si myslim ze je to prebytok dusika vtedy su listy troska moc zelene a krutia sa mierne na dol konceky mal som to aj ja tak podobne ale potom som to vyriesil tak ze som hnojil v mensej koncentraci a menej celkovo proste radsej poliat s vodou castejsie ale nie moc aby si ju neprelial zavisi taktiez od podmienok atd.... no jedoducho prelievat iba vodou sleduj si vlhkost a daj rastlinke cas .... niekedy menej je viac : ))
to -Ra- : jj bolo to prehnojenim ale aj sviluskami , urobil som prieplach upravenou zalievkou a kocky sa do dvoch dni chytili , uz len malinko sa mi krutia cepielky listov nahor a vyhonky su bledo-zelene , moze to zas byt nedostatkom dusika ? nechcel som to zas prepysknut tak som nehnojil ale aplikoval som postrek Phytaminom 3ml /l snad ich to trosku ozivi
proste zmierni davku casom do toho vojdes ..... zistis co maju tvoje holky radi a cim budu vacsie tak budes postupne opatrne davku zvysovat to je cele....