Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdárek, poradil by někdo jakou ideální půdu do květináčů na outdoor?
Ve fázi klíčení to dám do 1l-1.5l plast. kvetináču.
Pak přesadím (na začátek rustu, dokud bude kvetinac stacit)(budu mít fotoperiody i samonakvetaci) tak fotoperiody do cca 10l a samonakvetaci do cca 5l oboje jeste plast.
Pak finalní presazení do textilních vetinacu (samonak. cca 30l, fotoper. cca 50l nebo 75l). Taky si pár fotoper. zasadím přímo do země (jelikož to bude v takovém menším, keři zarostlém, lesíku takže zde půda není nic moc, vykopu si jámy a po jejich obvodu dám tlustší gumové pryže). Měl bych použít pak stejné složení půdy, kterou dám do vzniklých jam nebo nějak upravit?
Jakou půdu tedy zvolit a jak to ideálně namíchat, aby bylo vše po celou dobu OK?
Budu samozřejmě hnojit- začnu po 1. přesazení (do 5l a 10l) v rustu podle potreby a hlavne v kvetu.
autoflowering bych naklicil a hned dal do treba 15-20L.. nikdy je nepresazuj vic nez jedou jelikoz se muzou snadno zaseknout a sklidis akorat tak na speka normalni fotoperiody bych treba do cervna nechal v tech 1L kvetinacich aby si udelali poradnej korenovej bal, pak je dej do finalnich.. jednou sem presazoval z 5L do 10 a je to pekne nahovno. si nedokazu predstavit z tech 10 do 50L.
jestli chces low butged grow tak nakup v obi nebo horbachu 75L substraty, nekolik perlitu(cca 4L perlitu na 20L hliny) a treba raselinu.. namichat do toho muzes treba hlinu od slepic, trochu pisku nebo granulovanej hnuj. jestli chces jet o level vejss tak kvalitni hlina z growshopu taky nestoji majland
mas tady 53 stranek, klikej, procitej a hledej.. si v internetovem veku, jak to asi zjistovali pred triceti rokama?!
"cejtim vůni tý trávy, miluju to tak hrozně moc. nemůžete to strávit, ty stavy žerete radši koks."
Ja si koupyl nejakou premiovou hlinu v Bauhaus na kvetouci kytky a ta je tak nahnojena ze se me asi spaluje kytka. Spicky listu uplne zakrouceny. A ta hlina je jako blato a to nezalejvam pouze rosprasovacem takze vubec nemuze Automatu rychle rust koreny a tim padem zustava mensi.Premium Hlina z Bauhaus za 400Kc nojo s chybama se clovek uci
https://www.mountfield.cz/zahradnic...at-70l-1zem0012
Co si myslíte o tomto? Šlo by do toho na jaro píchnout automaty ? Mám jich přes dvacet a nechce se mi zbytečně utrácet za drahé substráty.
Jinak biobizz je jistota allmixem člověk nic nezkazí.
Problem levnych substratu je hlavne v indore a to jejich skladovani. Proste jim tam nalezou breberky a ty to pak resis ve skrini. Pro outdoor je to vcelku jedno jen at tam je dost kokosu aby to nebylo blato jak psal kolega vyse
Původní příspěvek od Archi Problem levnych substratu je hlavne v indore a to jejich skladovani. Proste jim tam nalezou breberky a ty to pak resis ve skrini. Pro outdoor je to vcelku jedno jen at tam je dost kokosu aby to nebylo blato jak psal kolega vyse
Nechapu... ty drahy se skladujou uplne stejne jako levny
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Měl bych taky dotaz... mám hlínu z pár let odleželých oslích hov... trusu jenže byl na místě, kde je teď kurník pár měsíců (tak 2 měsíce), takže jsou v tom i slepičince... snažil jsem se to změřit, ale ten půdní ph test je na prd protože zahradnický substrát mi to nezměřilo... chtěl bych to naředit zahradnickým substrátem 1:1 (+perlit)... myslíte, že to pak nebude tak kyselý? Samozřejmě ideální to je změřit nebo udělat z toho “hnoje” hnojivo, ale nechce se mi momentálně investovat do kvalitního ph metru a na výrobu hnojiva nemám prostor... vím, že vás tu je dost zkušených zemědělců, proto by mě zajímalo zda tento poměr (1:1) je dostačující nebo to mám naředit víc... díky
No nevidel jsem v GS skladovat neco venku. Cena urcuje I to jak se k tomu bude obchodnik chovat. Mel jsem hlinu z hornbachu a za ty usetrene prachy to nestalo.
citace:
Původní příspěvek od crazyben
Nechapu... ty drahy se skladujou uplne stejne jako levny
hele ja mel breberky i ze substratu skladovanyho uvnitr z gshopu
zatimco co z unihobby ne...
za to stal celej substrat za hovno ale to je uz vec jina stal by za hovno ikdyby byl skladovanej uvnitr a spousta mensich obchodniku to uvnitr taky skladuje stejne jako ty g-shopy ktery casto zadny venkovni prostory nemaj.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
cus potrebuju radu, budu z eshopu objednavat biobizz hnojky na rust kvet a topmax, toje fuk, jde o to ze kdyz objednat substrat tak to musi dovest ppl protoze to je vic jak 30kg, a ja nemam mobil a nejakou dobu mit nebudu, potrebuju to ceskou postou, tak se ptam, je idealni zahradnicky substrat B smichany s perlitem bez humusu ? jako mam kompost doma ale jen z posekane travy, zahradnicky substrat b + perlit bude stacit ne ? kdyz budu mit biobizz hnojky, co vy nato ? naco ten humus, budu mit rizky
No ak to chces na indoor tak dobre si fakt kupit kvalitny substrat skusal som vselico ale z niakeho zahradnickeho substratu som nikdy nevytiahol to co napr z canny substratu bolo to vzdy take divne nerastlo to ako malo (mozno moja chyba) nehovoriac o tom ze mobil v tvojom okoli hadam niekto ma )
zlozenie mix podobny ako Biobizz Lightmix ale menej perlitu resp skoro nic. Co mi nevadi aj tak davam extra.
70l / 160kc hovorim si super deal....tak som balikov kupil viac a za nejaky cas ozrate listy , hladam co to je a Trasnenky...
Trasnenky ...neni to ono ale da sa s tym fungovat a vyhubit ich. Problem je ked sa zjavia svilusky , to je nekonecne potom
Neviem ci to bolo len v jednom baliku z viacerych ale mal som cisto , vonku bola este zima tak to nemalo odkial prist. Teda som si isty ze to je z Mountfieldu.
---
Teraz pre koronku nam nejako vsetko podrazilo a substrat Plagron, Biobizz Lightmix co sa dal kupit za 200-220 stoji 300 za 50l
Vyrobca tvrdi ze tym z coho je zlozeny , tak neobsahuje ziadne "bonusy" , co sa mi ale moc nezda lebo aj ostatne substraty su zmesy raselin, pripadne kompostu a "bonus" sa zjavi...
tak neviem ci tie Plagron,Biobizz atd preparuju vsetky a tym je to ciste, alebo cim to teda je.