Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
shaman1*: Já bych si teda u vietnamců nekoupil ani papírové kapesníky. Elektroniku od nich prý docela často postihuje jev zvaný "samovznícení".
Adaptéry se dají koupit i normálně v elektru. Může taky použít třeba starý PC zdroj - ten koupíš v PC bazaru za pár šupů.
shaman1*: Jak už jsem psal, je to věc názoru. Já u vietnamců ani v supermarketech nenakupuju, snažím se tak něják podporovat tu českou ekonomiku a drobné živnostníky...
zdravim. mohl by tu nekdo napsat jak se presne jmenuje, pripadne kde se da sehat svorkovnice, ktera ma propojene kontakty a je jich aspon 8. mam namysli neco jako kdyz u normalni cokolady na jedne strane vsechno propojim a na druhou pak zapojuji. musi neco existovat, ale nemuzu to nikde najit (ani tady ani na netu). nasel jsem ruzne 1-polove svorkovnice, ale nebylo to presne ono. vite snad nekdo? dik.
mrskin: Doporučuju VAGO svorky (akorát nevím, jestli se dělají tak velké, takže budeš možná muset použít dvě). Jsou perfektní v tom, že tam drát jenom zastrčíš a nemusíš nic šroubovat. Dělají se dva typy - na lankové vodiče a klasické "dráty".
mám problémeček. nejsem si úplně jistej jak zapojit el. předřadník k výbojce. Z toho nákresu na předřadníku nejsem moc moudrý, výbojka vlevo nebo vpravo ??? kam fázi kam nulák???
Schémat zapojení je tady fůra, ale konkrétně na tenhle předřadní jsem tady ani nikde jinde na netu nenašel.
(zemnící kabel jsem nemaloval s tím už si poradím)
mrskin:
podle toho k čemu to chceš použít. dělaj se např. propoje na cca 10x2,5mm2 šroubovací na din lištu. vůbec na din lištu je víc možností. Jak wagosvorky (...weidmuller) tak klasický šroubovací mívaj uprostřed takovou řadu kontaktů do kterejch pasujou takový spojovací plíšky. Můžeš si tak udělat libovolně dlouhou řadu propojenejch svorek.
Jinak jak píše hanízek wagosvorky se dělaj i jako rozpětky v jediný pozici.
Scháněj v prodejnách s elektroinstalačním materiálem, elkas.cz , elektroshopech jako je např. gme.cz nebo možná i v hornbachu
edit: viděl jsem i wagosvorky "navolno" který maj takový páčky, takže k montáži nepotřebuješ ani šroubovák. Myslim že to bylo na menší průřezy odhaduju 8x1mm2
Původní příspěvek od Erixon mrskin:
podle toho k čemu to chceš použít. dělaj se např. propoje na cca 10x2,5mm2 šroubovací na din lištu. vůbec na din lištu je víc možností. Jak wagosvorky (...weidmuller) tak klasický šroubovací mívaj uprostřed takovou řadu kontaktů do kterejch pasujou takový spojovací plíšky. Můžeš si tak udělat libovolně dlouhou řadu propojenejch svorek.
Jinak jak píše hanízek wagosvorky se dělaj i jako rozpětky v jediný pozici.
Scháněj v prodejnách s elektroinstalačním materiálem, elkas.cz , elektroshopech jako je např. gme.cz nebo možná i v hornbachu
edit: viděl jsem i wagosvorky "navolno" který maj takový páčky, takže k montáži nepotřebuješ ani šroubovák. Myslim že to bylo na menší průřezy odhaduju 8x1mm2
Katalog pude najít v gůglu
Nevím sice, co myslíš WAGO svorkami, kde potřebuješ šroubovák (holt nemůžu znát všechno), ale obecně se pod názvem wago svorky myslí toto http://www.soselectronic.cz/index.p...ow=1&clanek=249 Používal jsem i "rozosmičky" (2 řady po čtyřech) tzn. jeden input, 7x output.
Ad propoje na DIN lištu... ty bych tady neelektrikářům raději nedoporučoval vzhledem k jejich krytí IP00
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
mrskin:
objednal jsem to na e-light a píšou tam že je to předřadník.
co k tomu tady ještě potřebuju, měl jsem za to že na jednu stranu připojím výbojku druhou napojím na 220 a pojede to.
Hanyz:
Máš pravdu, oni toho vyráběj fakt hromadu, nejlepší je najít si v katalogu to co se na daný požití nejlíp hodí, psal jsem spíš o věcech co mi prošly rukama. Kromě toho bez fotek se to blbě vysvětluje.
Původní příspěvek od vojtaxxx mrskin:
objednal jsem to na e-light a píšou tam že je to předřadník.
co k tomu tady ještě potřebuju, měl jsem za to že na jednu stranu připojím výbojku druhou napojím na 220 a pojede to.
SIce tam píšou, že se jedná o předřadník, nicméně otevřeš-li si na téže stránce katalogový list, objevíš klasické zapojení se startérem (a kondenzátorem), tudíž se nebude jednat o nic jiného, než klasickou tlumivku.
Dále je v katalogovém listu uvedeno: "Ke zboží je potřebné další příslušenství které není součástí balení výrobku: ANO - Světelný zdroj, nebo viz doporučené příslušenství."
Ná původní stránce odkazu nalezneš doporučené příslušenství a tam... hádej co - startér
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Původní příspěvek od shaman1* Mam pocit že tlumivka je taky předřadník jelikož se dává před výbojku je to magnetický předřadník
Jasně, to je docela dost možné. Více o názvosloví by prozradily normy.
Nicméně tady jde o to, že v podvědomí growerů je předřadník zarytý jako buď komplet tlumivka+startér(+kondenzátor) nebo (semi)elektronický předřadník. Z výrazu magnetický předřadník jsme v rozpacích
2 zarivky 18W kazda tandemove zapojeny.. na jedny soustave mam 4,5uF kondik
koupil sem ale pro druhou soustavu omylem kondik 22uF
bude to s nim fungovat bezpecne?
#77: Fungovat by to mělo - ale možná bych to spíš zapojil bez toho kondenzátoru - 22uF už je o hodně víc než 4,5uF. Bez kondenzátoru to pošlape určitě dobře.