Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarky :-)
Nevíte co by s tim řízkem mohlo být? Dělal mi je kámoš namočil v clonexu a dal do rockwoolu??? Problém s vlhkostí?? Mám je ve skleníčku. Dik za rady
No po prve podla man si to nechal zajst riadne daleko no .....Teda aky cas uz to trva alebo si bol niekde na dovolene alebo preco to zaslo az tam kde to je ted......Idem na to na 2 varianty....Podla toho co vidim na tych foto by som povedal ze je to Nedostatok Fe ale nie preto ze by si ho tam nemal ale vysoke Ph v pode co nacnacuje ostatna farba listov ktora je tuho zelena ako pri prebitku N alebo P popripade to moze byt nadbitok Ca blokuje jeho vstrebavanie....Je tam jednoducha rada ....tvrdis ze si ani moc nehnojil no ....tak ak sa ty da odmeraj Ph ak nie tak preventivne by som nasadil hasene vapno a doporucujem preliak tu kyticku cistov vodou ale aspon 10 15 l urcite ....Uskodit uz to tym kytkam aj tak asi nemoze....A potom je tu ta Chloroza co je vlastne tiez len zamaskovani nadbytok alebo vysoke PH---a mocc Ca....Tak si to prestuduj a o nieco sa pokus ale hlaven to urob co najskor.....
No to bude asok tim ze v tom klenicku ams asi aj dost teplo momentalne co novym rizkom neprospieva prave nejlepie velmi sa s nich odparuje voda a visichaju nakolko ich sacia schopnot bez korenov je minimalna.Radsej to udelaj znova a daj si ich niekde do tieny a hladku k sebe a potom daj pozoir ako to strihas a ci sa to nebabres spinavimi rokami bo je to nachilne na plesen a ten substrat musi byt stale vhky ale okolna teplota urcite nie takka vyskova ako v skleniku.....
No tak tam to mas pekne popisane A ta teplota citujem "duležita je take teplota ktera by se měla pohybovat kolem 21°C"koniec citacie urcite v skleniku nie je tak ked zapecie slnieko je aj 40 a vic a to urcite nie je pre male kloni vobec dobreee
...ty jo to je teda masakr...o tech hnedej flecich jsem psal kdyz jsem nevidel ty fotky /...mel jsem na mysli 'padli', coz tohle ale rozhodne neni../...me to prijde, jako kdyz ty kytky dostali najednou nejakou prdu od korenu nebo tak...tohle nevypada, jako by jim dlouhodobe neco schazelo...nezacal si jinak hnojit..?..nebo nehnojili jezedaci nekde vedle..?..nevylil si kolem nejaky svinstvo, treba vodu se saponatem..?
Pomzte mi prosim se zjistenim problemu u mych kytek co mam venku na chate. Jedna z nich zacala nejak osychat od koncu listu. Ostatni jsou v pohode. Jsou zasazeny v substratu Roayliti mix a jednou za cas je zeleju s hnojivem Plagron Alga-Grow.Nikdy jsem to snim ale neprehnal. Mozna pomuzou fotky jinak muzu zdelit jeste nejaky info
prehnojeny snad ne. Na to davam pozor ale presto jsem i pred 14dni proplachnul hlinu a porad to sam.
Plisen nevim v tom se neviznam ale za pokus to urcite stoji. Zatim nekvete no :-) , asi kvuli tomu.
Ja bych to zrovna tipoval na nedostatek fosforu. ted jsem to nasel na Nemoci Rostlin a Problémy » Překlad MyNameStichova threadu o chorobách, škůdcích a problémech s pH nahore ve foru a tam pisou ze si to prave lidi pletou casto s plisni tak nevim.
Zkuste trebas porovnat, ja bych rek ze to je to same jako na tech obrazkach
Prehnojene.....
Dolezite ingo ktore vzdy musis dat je ci to je vo volenj pode alebo nie...Ako som tak pozeral tak to mas v nejakych kvetinacoch no.....A to si nemusel nikdy z hnojivom prehnat a aj tak sa tam kumulovalo a kumoulovalo ...A je to prehnojene tym stilom ze tam mas vysoke Ph ktore brani Mg Zn a Fe vstupu do kytky ---Ja osoben by som odmeral Ph ak nemas digitalny merac tak potom lakmusovi papierik tiez pomoze----Ak je to nad 7,5 tak nasadit vapno a prelait vodou ale velmi vela aspon 10 15 l urcite ...a tie listi co su plalena sa uz nezlepsia sleduj tie co rastu nove ci to je aj na nich potom napic co a ak....Plesen to nie je lebo to nezacina na koncoch listov ktore hnet uschinaju :::::Aspon tolko moja skromna skusenost......Gl a nech to rastie.....
v kvetinacich to je no pac mi tam delal docela paseku krtek......
Kvetinace jsou ale deravy jak cednik aby ta voda prave protekla.Pred asi 3 tydny uz jsem hlinu proplachoval a po tydnu se to nezlepsilo tak jsem menil vsechnu hlinu. 14 dni a porad stejne.... :-(
Ph jsem uz meril sice nic moc presnost s akvarijnim testem ale bylo tam 6 tak uz nevim ale prijde mi to jak nedostatek fosforu, vam ne?
S tim akvarijnim testem nic moc no. Digitalni jsou drahy. Co myslite tuten http://www.aukro.cz/item424835626_p...metr_3_v_1.html
bude fungovat v pohode?
No jako prehnojeny mi to nepripada. Ostrihej ty postizeny konce, postrikej to tim kuprikolem, jak ti tady radil MEDICINEMAN. Pak sleduj jestli to bude dal pokracovat.
Rozhodne problem s PH si myslim, ze to bejt nemuze. Pises ze to mas v royalty mixu, ten ma od vyroby PH srovnany, zalejvas to vodou s PH 6 coz je taky ok.
Mne to spis taky prijde jako nejakej nutricni nedostatek, dost mozna prave ten fosfor, nicmene zase kdyby to bylo nedostatkem fosforu, tak bys pravdepodobne u tech kytek mel i fialovy rapiky...
Prozatim bych to teda postrikal proti ty plisni a pak se uvidi...
OK zajedu tam v utery to postrikat a o vykendu se pak uvidi...
fialovy rapiky to nema je to jen takhle na listech dokud cely nezeschnou a nespadnou...
muzu to tedy pohnojit?
a co ten PH tester( odkaz vise)byl by v poho? akvarijni test nic moc :-(