Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
výška 18-24 zkouším zaštipovat každou jsem vzal jinak... v neděli bude pět týdnů, substrát mix z místního shopu.... a teda k tomu hnojení myslíš že je to moc jo, tak teď jen vodu???
Caute zahradnici Mam problem s listamy aj minule kolo som mal taky problem hnojim Biobizz podla tabulky ktoru mam kazdy druhy to striedam hnojivo o dva ni cista voda a zase hnojivo a zase o dva dni cista voda.... poradite mi kde je chyba ?
Původní příspěvek od LuckerOne Caute zahradnici Mam problem s listamy aj minule kolo som mal taky problem hnojim Biobizz podla tabulky ktoru mam kazdy druhy to striedam hnojivo o dva ni cista voda a zase hnojivo a zase o dva dni cista voda.... poradite mi kde je chyba ?
zdravim,
mam problem s kytkami, ktory sa tak nejak od zaciatku taha a vobec nezlepsuje..
pomaly rast, zltnuti listov, zarudle stonky listov, ovednuty vzhled rostlin, slaby korenovy bal.
hnojim metropmi, zlehka 0.8-1.3 do prepnuti 12/12 zvysoval som velmi pomaly, bez znamok spaleni, ted je tam EC2.0 , k takym hodnotam som sa v tomto pseudoaere este nikdy ani nemusel priblizit, max. 1.6
pH ok, teploty ok, vsetko ako vzdy, no kytkam sa nejak nechce zit.
mam chut ten hydro system rozkopat a presadit do kokosu. uz fakt nevim co s tym.. vypadaju ako nedohnojene, no rozum mi take hodnoty ku ktorym som sa dopracoval nebere..
Čau lidi asi v 10. dnu růstu se na dvou spodních listech objevily žluté fleky, listy jsem částečně ustřihl, bojím se že se to začne vyskytovat i u dalších. Za jakoukoliv pomoc budu vděčný.
Původní příspěvek od mystic zdravim,
mam problem s kytkami, ktory sa tak nejak od zaciatku taha a vobec nezlepsuje..
pomaly rast, zltnuti listov, zarudle stonky listov, ovednuty vzhled rostlin, slaby korenovy bal.
hnojim metropmi, zlehka 0.8-1.3 do prepnuti 12/12 zvysoval som velmi pomaly, bez znamok spaleni, ted je tam EC2.0 , k takym hodnotam som sa v tomto pseudoaere este nikdy ani nemusel priblizit, max. 1.6
pH ok, teploty ok, vsetko ako vzdy, no kytkam sa nejak nechce zit.
mam chut ten hydro system rozkopat a presadit do kokosu. uz fakt nevim co s tym.. vypadaju ako nedohnojene, no rozum mi take hodnoty ku ktorym som sa dopracoval nebere..
nejake napady?
Kořeny jsou dobré?
Loni jsem z Metropem skončil, po nákupu nového kořenáku od Metrop se asi za měsic zkazil, předešlý Metrop kořenák mi vydržel asi dva roky otevřený, kamarádovi se ze stejné várky zkazily Metrop hnojiva, také smrděly. Muselo jít o nějakou špatnou várku a nebo co, nikdy se to nekazilo, takže být tebou, tak zkusím jiné hnojivo, zda nemáš taky špatné hnojivo.
Původní příspěvek od Bárt
Kořeny jsou dobré?
Loni jsem z Metropem skončil, po nákupu nového kořenáku od Metrop se asi za měsic zkazil, předešlý Metrop kořenák mi vydržel asi dva roky otevřený, kamarádovi se ze stejné várky zkazily Metrop hnojiva, také smrděly. Muselo jít o nějakou špatnou várku a nebo co, nikdy se to nekazilo, takže být tebou, tak zkusím jiné hnojivo, zda nemáš taky špatné hnojivo.
koreny su taky bidne.. zahnedle, slabo vyvinute.. v tom systeme nikdy neboli nejak extra krasne ale na kytkach to nejak poznat nebolo.. start korenov bol aspon vzdy pekny rychly, tentokrat ani to. Metropmi som zacinal pestovat, rastliny mali krasny zdravy start a zeleno syte. Presiel som na JIdB a tam som nebol prave spokojny s tym ze kytky vykazovali malo dusiku. Ciastocne pomahol postrek calgreenom. Tak som si povedal ze sa vratim k metropom.
Kupil som pred zaciatkom pestu celu novu sadu metropov, vyzerali v pohode, cerstvo. Schvalne skusim v jednom rezervatori JidB, ktore mi ostali z minula. V tomto kole s metropmi na listoch sa javi hlavne deficit Mg.. Kytky nerastli a po zvyseni EC ked sa na chvilu spamatali, tak sa zas zasekli a su kde boli. Takmer nic nepiju. chatraju..
Ake mam podla teba namichat EC ? (su 12d. 12/12) 1.6 by mohlo byt ok?
koreny su taky bidne.. zahnedle, slabo vyvinute.. v tom systeme nikdy neboli nejak extra krasne ale na kytkach to nejak poznat nebolo.. start korenov bol aspon vzdy pekny rychly, tentokrat ani to. Metropmi som zacinal pestovat, rastliny mali krasny zdravy start a zeleno syte. Presiel som na JIdB a tam som nebol prave spokojny s tym ze kytky vykazovali malo dusiku. Ciastocne pomahol postrek calgreenom. Tak som si povedal ze sa vratim k metropom.
Kupil som pred zaciatkom pestu celu novu sadu metropov, vyzerali v pohode, cerstvo. Schvalne skusim v jednom rezervatori JidB, ktore mi ostali z minula. V tomto kole s metropmi na listoch sa javi hlavne deficit Mg.. Kytky nerastli a po zvyseni EC ked sa na chvilu spamatali, tak sa zas zasekli a su kde boli. Takmer nic nepiju. chatraju..
Ake mam podla teba namichat EC ? (su 12d. 12/12) 1.6 by mohlo byt ok?
dik
Vypadají nedohnojeně vždy u nemocných kořenů, ec 1,6 stačit bude, zvlast ted. Nepsals teplotu vody a ty problémy začaly hned s novým hnojivem?
teplota vody 22-23,5 max.
problemy od zacatku - od zacatku nove kupovane metropy. Nektere kytky zvladali omnoho lip, nektere vyslovene chcipali.. Prisli uz o vela listov, ty su zveseny a zlutnou.
Korene nahovno, nahnedle nitky :/
Pridam dalsi vzduchovani, ako je to s h2o2 + vyziva.. K dispozici mam komplet metropy, enzymy, alter. hnojky JIdB
Původní příspěvek od mystic teplota vody 22-23,5 max.
problemy od zacatku - od zacatku nove kupovane metropy. Nektere kytky zvladali omnoho lip, nektere vyslovene chcipali.. Prisli uz o vela listov, ty su zveseny a zlutnou.
Korene nahovno, nahnedle nitky :/
Pridam dalsi vzduchovani, ako je to s h2o2 + vyziva.. K dispozici mam komplet metropy, enzymy, alter. hnojky JIdB
Takže je vysoká teplota vody, to je ten problém. Ty listy signalizují jako nedostatek výživy, ale to nepomuže zvýšit EC, ale léčit kořeny, ty špatně fungují, tak následně jsou špatně živené, příčina je kořen. Zdravé kořeny voní jak mrkev, ale chycené plísní smrdí jako starý sklep s bramborama . :-) Léčí se to peroxidem do zálivky.
Nalezl sem jeden takovej zajímavej list viz. foto. Od tý dužiny to je uschnutý kompletně... nevím čím to může být, kytky vypadají zdravě... Mám je v 24. dnu květu a nerad bych aby mi to něco překazilo... Díky za rady...