Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Pěstování v panelákové šatně
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 3 4 5 6 7
Autor
Téma 
carlos
at the edge of the future

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 65

spachal, diky ze to nekdo napsal..

citace:
Původní příspěvek od Mnaumnau
Takže pro shrnutí jestli to chápu dobře, vzduch bych nasávala z bytu přes ty dveře, a vypouštěla ven poličkou do té místnosti.

ventilace je alfa a omega, nevim jak uz to jinak napsat.. Mnaumnau, nemas nejake zname co by ti ukazali funkcni pestirnu? Tohle proste nejde osidit.. nejde udelat vnitrni cirkulaci v byte.. takhle to proste nefunguje.. je s tim propojeno teplo, vlhkost, smrad, hluk, to vsechno se resi kvalitnim odtahem a podtlakem v growroomu.. soucasne je potreba zdroj chladneho vzduchu z venci, jinak rovnou muzes vynechat nejteplejsi mesice v roce.

je mi lito, ale nemuzes to jen tak prejit a myslet si ze to vyresis dirou do dveri.. teda pokud ti nevadi spousta ztracenyho casu a vyhozenych penez za nejaky pokus, ktery za dva mesice zabalis..

na zbytku se setrit da (napr pouzita HPS lampa misto LED) ale na ventilaci ne.

nemyslime to nijak zle, chceme ti jen usetrit trapeni..

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 22-10-2019 v 20:36 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mnaumnau
Nový Člen

Karma uživatele Mnaumnau - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 66

Tyjo, obcas je to tu tezke v tom ze kazdy ma jine zkusenosti. Hromada lidi to ma v byte prece a nejak to zvlada s tou vuni travy navic pokud se tedy nemylim travka smrdi hlavne v kvetu, no tak k nam proste behem meho pestovani nikdo nepoleze, co uz chich. Nevim, nejak se mi proste nechce verit ze tu provonim spolecnou chodbu, vzdyt to by pak snad nemohl delat v byte nikdo, jsem poslusna sousedka, pry o me ani nevi tak snad to tak bude i nadale
V prvnim kole tak nejak pocitam ze to bude fail, co mam uprimne nejvic strach je, ze investuju tedy do te techniky a vybaveni x tisic a nepovede se vubec nic a tim padem splachnu prasule do hajzlu, jak se rika
Uz jsem pochopila ze s suntama to nepofici takze ano,koupim ty lepsi veci co mi tu hodni lide radili. Vim ze nejsou top ale verim ze to bude dobre cena/vykon
Nechci se jen proste hned zaleknout a jen tak to vzdat. Bazar nee, z toho mam snad vetsi obavy nez ze zbytecne koupenych novych veci.
Pokud budu mit problem a prvni uroda mi zplesnivi, holt uz tu odvlhcovacku koupim no samozrejme ze mi neco z vyplaty zustava, jen to nezvladnu cele z jedne vyplaty a vanoce se blizi holt jsem se tesila ze zasadim co nejdrive

A doma sefuju ja, on si me uz s brkem v hube vybral

Carlosi jde o to ze mi i do zprav chodi vzkazy od lidi co to maj v podobnem prostoru a ze to jde, treba hur ale jde to. Chapu, ze nebudu mit super sklizen jako lide s lepsimi podminkami, ale fakt myslite ze z toho nic nebude? Sadila bych venku, neni kde. A proste sehnat kvalitni kurivo neni jen tak :/

Dobra takze se mam na to vykaslat, diky 3 dny to tu resim, uz jsem i akceptovala ty pocatecni vydaje.. no, je mi z toho celkem nanic

Naposledy upravil Mnaumnau 22-10-2019 v 20:59 PM

Old Post 22-10-2019 v 20:46 PM
Mnaumnau je offline   Profil uživatele Mnaumnau   Find more posts by Mnaumnau   Foto galerie člena Mnaumnau   Click here to Send Mnaumnau a Private Message   Add Mnaumnau to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Trisuli
Stálý Člen

Karma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 67

Tak zapracuj na té vzduchotechnice. Kvalitní výměna čerstvého vzduchu je základ, tak jak to sem už psali všichni, včetně mě. Já jsem taky třičtvrtě roku koumal jak co udělat, aby to běželo a taky sem musel nějaký věci změnit, vyrobit atd...
Ale jinak mohu potvrdit, že u mho pachového filtru Prima Klima nebylo cítit vůbec nic. Ale je důležitý mít ten podtlak v boxu, což uděláš kvalitním odtahovým ventilátorem. Ale pořád tam musíš tahat čerstvý vzduch samozřejmě, ne točit stále stejný z místnosti.

TRISULI - první kolo
TRISULI - druhé kolo
TRISULI CLONES JUNGLE

Freedom is a state of mind

Old Post 22-10-2019 v 21:13 PM
Trisuli je offline   Profil uživatele Trisuli   Find more posts by Trisuli   Foto galerie člena Trisuli   Click here to Send Trisuli a Private Message   Add Trisuli to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 68

Tak spolecny souziti bych nechal stranou 😁 nekdo pestuje travu, nekdo rybicky. jeden si da vecer k telce speka druhej rum..To je tvoje vec

Vlhkost je opravdu nizka v panelaku a pul metru ctverecniho stim zahejbe asi jako navsteva tri lidi.. Kolika litry zalivas? pul metru ctverecnich z toho vem ze 70% kytky je voda.

Filtr me teda i po roce zachyti vse a cejtim kdyz nevyvetram zapach uhli, ne travy. A foukat to do digestore, nepoznas nikdy kondici filtru a pokud bude uz starej, v pohode stim vyvonis celej vchod stupackama..
Nebudu ti nic slibovat zalezi na tobe jak se ti povede, ale porad nepropalis ani polovinu toho, nez kdyby jsis to mela nekde kupovat..

Co mate tedy proti tomu vzduchu.. co by mela koupit na 1,5 m3 a Ledku 120w v budoucnu mozna 240w ? Jediny co ji chybi je okno v ty mistnosti, ale vubec nerekla jak ma velky byt a kde to okno je...

Tim se nechci hadat, jen mi to prijde prehnany...

Edit

Potlak udelam automaticky kdyz z ty mistnosti beru vzduch..a udelam dostatecnou diru aby mel kudy prichazet.

Naposledy upravil Luise 22-10-2019 v 21:52 PM

Old Post 22-10-2019 v 21:40 PM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mnaumnau
Nový Člen

Karma uživatele Mnaumnau - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 69

Byt 3+1 74 m2 nejblizsi okno v loznici tj asi 4 metry tipuju. Luftovat mistnosti muzu, ale aktualne je pro me nerealny vzduch primo zvenku. Kdyby to slo pres dvere pryc/dovnitr do satny, bavime se o relativne prostorne chodbe a dvou mistnostech ktere jsou nonstop otevrene (mam kocky,prekvapive takze je to celkem velky prostor rekla bych). A ty zminene mistnosti vetrame samozrejme.

Old Post 22-10-2019 v 21:54 PM
Mnaumnau je offline   Profil uživatele Mnaumnau   Find more posts by Mnaumnau   Foto galerie člena Mnaumnau   Click here to Send Mnaumnau a Private Message   Add Mnaumnau to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pítr90
Stálý Člen

Karma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 70

Ahoj, já to tedy napíšu veřejně 😉 jde!! pěstovat jednoduše 😉 netahám vzduch z venku, nepouštím ho ven, filtr mi na prostoru 80*60*150 vydrží bez problémů rok/tj. 6 kol, svitim normálně sodíkem, odtah nejlevnější vent - tuším nějaký potrubní do koupelen ( jo a vedle boxu spím ). Přes to všechno, co mám údajně špatně, dělám normální výsledky, např. 260g na 12 kytkách ve 4l květníkách se substrátem.
Že bude trochu cítit je jasný, stačí otevřít box kvůli zalévání. Ještě horší je samotná sklizeň 😉 ale i to nějak jde - začneš těsněním do vchodových dveří, následně před kosou něco aromatického uvařit, usmažíš řízky na sádle 😁 jinak omluva, že jsem přes pm neodepsal, moc tu nejsem. Kdyby něco, koukni do mých vláken 😉

Po trávě se nechodí, po trávě se směje :-D
Já: "Začal jsem se svojí závislostí něco dělat"
On: " A co???"
Já:" Pořídil jsem si skříň 😁
Pítrovo miniprckárna
Pítrovo HoMeMaDe box s 250 sodou
řízkování rajčat podle Pítra
Pítrovo MiNiBoX 100W SCROG
Pítrovo Nový Homemade box, pořád s 250w sodou

Old Post 23-10-2019 v 05:35 AM
Pítr90 je offline   Profil uživatele Pítr90   Find more posts by Pítr90   Foto galerie člena Pítr90   Click here to Send Pítr90 a Private Message   Add Pítr90 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 71

Zeptej se radioamatera jaky radio do auta a uvidis co se dozvis. 😁

Old Post 23-10-2019 v 09:15 AM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HVR
Stálý Člen

Karma uživatele HVR - 90% PěstitelskáKarma uživatele HVR - 90% PěstitelskáKarma uživatele HVR - 90% PěstitelskáKarma uživatele HVR - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 72

.

Old Post 23-10-2019 v 11:31 AM
HVR je offline   Profil uživatele HVR   Find more posts by HVR   Foto galerie člena HVR   Click here to Send HVR a Private Message   Add HVR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pítr90
Stálý Člen

Karma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 73

citace:
Původní příspěvek od Luise
Zeptej se radioamatera jaky radio do auta a uvidis co se dozvis. 😁

Tím si chtěl říct co?

Po trávě se nechodí, po trávě se směje :-D
Já: "Začal jsem se svojí závislostí něco dělat"
On: " A co???"
Já:" Pořídil jsem si skříň 😁
Pítrovo miniprckárna
Pítrovo HoMeMaDe box s 250 sodou
řízkování rajčat podle Pítra
Pítrovo MiNiBoX 100W SCROG
Pítrovo Nový Homemade box, pořád s 250w sodou

Old Post 23-10-2019 v 12:09 PM
Pítr90 je offline   Profil uživatele Pítr90   Find more posts by Pítr90   Foto galerie člena Pítr90   Click here to Send Pítr90 a Private Message   Add Pítr90 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Trisuli
Stálý Člen

Karma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% PěstitelskáKarma uživatele Trisuli - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 74

Asi že jsme tady všichni radioamatéři...jinak nevim

TRISULI - první kolo
TRISULI - druhé kolo
TRISULI CLONES JUNGLE

Freedom is a state of mind

Old Post 23-10-2019 v 12:11 PM
Trisuli je offline   Profil uživatele Trisuli   Find more posts by Trisuli   Foto galerie člena Trisuli   Click here to Send Trisuli a Private Message   Add Trisuli to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Příspěvek č. 75

Ne to vubec... jen sranda
Jen ze se zeptas na radio a dozvis se ze mas blbej i kabel k antene a samotnou antenu a taky by to chtelo odrusovac na privod k radiu. Amater je kazdej kdo se tim oficialne nezivy 😁 ne neumel

Old Post 23-10-2019 v 12:34 PM
Filliir
Stálý Člen

Karma uživatele Filliir - 67% Pěstitelská

Příspěvek č. 76

Tak jinak, zpět na stromy, mám za sebou tři kola v paneláku bez filtru. Ve druhém patře to bylo cítit až před vchodem, v 5. Patře od třetího poschodí nahoru... Nedej bože když jsem vycházel z bytu společně se sousedy na patře... když nebudeme řešit přístup kytek k cerstvemu vzduchu, minimálně budeš ty řešit problém se smradem už ve druhém týdnu květu....

Old Post 24-10-2019 v 21:18 PM
Filliir je offline   Profil uživatele Filliir   Find more posts by Filliir   Foto galerie člena Filliir   Click here to Send Filliir a Private Message   Add Filliir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jlrlk
Nový Člen

Karma uživatele Jlrlk - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 77

Ta sestava Ventilator do potrubi TT 125 + Pachovy filtr Can Filters CAN-Original 250-325 m3/h, 125 mm bude bohate stacit na zachyceni smradu do stanu 1m x 1m, 5 kytek? Planuju neco podobneho jako Mnaumnau, jen bych to dal bliz k oknu.

Old Post 25-10-2019 v 18:14 PM
Jlrlk je offline   Profil uživatele Jlrlk   Find more posts by Jlrlk   Foto galerie člena Jlrlk   Click here to Send Jlrlk a Private Message   Add Jlrlk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Filliir
Stálý Člen

Karma uživatele Filliir - 67% Pěstitelská

Příspěvek č. 78

Mělo by to stačit na pohodu. Každý na TT nadává, ale já ani jiný neměl. Je jasný že je hlučnější než dražší větráky, ale jinak cajk. Dříve jsem jel can-lite filtr (jasně, cena) teď jsem přesedlal na Prima-klima myslím industry, lite občas ke konci propouštel. Ten originál je ale lepší řada, tak by to mělo být fajn....

Old Post 27-10-2019 v 05:45 AM
Filliir je offline   Profil uživatele Filliir   Find more posts by Filliir   Foto galerie člena Filliir   Click here to Send Filliir a Private Message   Add Filliir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
marcusant
Stálý Člen

Karma uživatele marcusant - 83% PěstitelskáKarma uživatele marcusant - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 79

TT dělá nechutnej kravál a do bytu se to prostě nehodí. Dělal jsem všechno možný, abych to odhlučnil, oblepil molitanem, zabudoval do bedny vylepený zvukařským molitanem, dokonce jsem na to napojil tlumič a furt strašnej kravál. Kdo tvrdí opak, měl by si skočit na ušní. Byt či dům, když jsou otevřený dveře do všech pokojů a sem tam se vyvětrá je úplně v pohodě, mám to na zasklené terase, na zimu zatahuji a vzduch jde tudíž z baráku a výsledky jsou myslím OK. Takže bych to tak nehrotil. Když se v červenci zavře barák a zatáhnou žaluzie, je tam chladněji než venku a lepší je stejně svítit přes noc např. 22:00 - 10:00. Tím nechci říct, že výměna vzduchu není důležitá, ale jak už někdo psal, hodně podstatný je ofuk a dostatek místa k proudění vzduchu, aby se odváděla vlhkost a přiváděl čerstvý CO2 až k rostlinám. Podle mě je nejdůležitější dostatek světla ve správným spektru, tedy 2 QB jednoznačně, vhodná hnojiva s dostatkem Mg2+ pro LED a vhodná odrůda. V bytě to prostě občas zasmrdí, tomu se nedá úplně vyhnout, když do toho nechceš vrazit majlant. Aby v prostoru vznikl podtlak, což je kvůli smradu žádoucí, musí být přítah menší, než je kapacita odtahu. Já bych ohledně odtahu určitě vrtal do zdi, dveře jsou výborná resonanční deska.
Ps: vůbec jsem nepochopil konfiguraci prostor, jaká že to polička. Paneláky mají ke stropu -+ 2,30m, tak tu cimru celou vyklidim a vybílim Primalexem polar extrem nebo něčím podobným. Využívat ten prostor na usklanění šatstva či čehokoli jiného je nesmysl. Všechno bude strašně smrdět a hadry chytnou plíseň
Pps: nemůžu si to odpustit, ale semena konopí (i čehokoli jiného) se sejí, řízky se sází, ale sadí se tak maximálně sadista.

Modlitba bastlíře:
"Svatý Scurvile, patrone náš nemohoucí, dej, ať to nepraskne."

Reportáž z výpravy hvězdoletu „Viva la evolución“

Old Post 27-10-2019 v 19:35 PM
marcusant je offline   Profil uživatele marcusant   Find more posts by marcusant   Foto galerie člena marcusant   Click here to Send marcusant a Private Message   Add marcusant to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Příspěvek č. 80

Ahoj koukam ze tu hodne lidi pouziva molitan a polystyren pro izolaci.. Tak pro vsechny kdo by to TT chtel odizolovat..
Molitan neni dobry izolant... Pohlti, neodrazi, ale protoze je v nem porad hodne vzduchu, tak zvuk propusti...
Polystyren nepropusti zvuk, ale nepohlcuje ho. Takze zvuk nepropusti, ale odrazi do prostoru.
Nejlepsi je Rockwool nebo jine čedičove vaty.. Zvuk nepropusti a navic neodrazi. Nesmite ho ale moc zmacknout.

To TT je kompromis, neni tak spatny, neco uz vydrzi a ta hlucnost neni tak extremni.. Mel jsem uz hlucnejsi ventaky.

Treba tohl je mrch hlucna, ale je pravda ze ten statickej tlak je nekde jinde.
https://www.elektro-paloucek.cz/ven...kmz-125-p-12350

Old Post 27-10-2019 v 20:39 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:50 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 3 4 5 6 7  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
01-03-2015 - Pěstování v paneláku. - 172 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás